reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Co do materaca to Maciuś miał piankowy i Maja będzie miała ten sam.Nie jest on też niewiadomo jaki miękki i ma odpowiednie atesty dla dzieci,więc krzywdy nie zrobi.

Co do butelek(nie pamiętam która pytała:sorry:) to ja miałam zestaw Tomme Tippee - 2 butelki (chyba 260 ml),ale do tego bardzo przydatna była jeszce taka mała 150 ml.Teraz też takie kupię,chociaż te po Maciusiu nie są jeszcze wcale zniszczone.

Ja wczoraj dostałam wanienkę ze stojakiem i karuzelkę Fisher Price - Karuzela do łożeczka z projektorem (1778814793) - Aukcje internetowe Allegro ,pełno wkładek laktacyjnych i podkładów oraz całą siatę bluzek ciążowych,ale się cieszę:tak::-D

reklama
Madzia super, że dostałaś takie gadżety:-)
Co do materaca to my z D. śpimy na twardym, od miękkiego mnie bolą plecy więc myślę że dzidzi kupię twardy:tak: Ale tak jak pisze Madzia, każdy zrobi jak uważa;-)
Butelki też mam Tomme Tippee, dwie- jedną mniejszą, drugą większą ale nastawiam się na cyca (mam nadzieję że mi się uda), więc mam nadzieję że na początku butelki nie będą zbyt często potrzebne. Córeczka moich znajomych ( jutro ma 2 m-ce) pije nie toleruje i nie chce pić z żadnej butelki, znajoma już 3 rodzaje wypróbowała i nic:tak: Także to też sprawa bardzo indywidualna;-)

Aneczka najlepszy dla maluszka jest materac z pianki wysokoelastycznej albo lateksowy. Ja kupiłam ten:
Materac HILDING BABY 60x120 dla dziecka - w 48h! (1759010628) - Aukcje internetowe Allegro
Najtańszy jaki znalazłam o odpowiedniej gestości. A i firma dobra, wiec powinien posłużyć na długo.

Co do butelek to kupiłam z TT jedną 150ml i jedną 260ml, tak na wszelki wypadek. Nastawiam sie na karmienie piersią, wiec nie robie większych zapasów pod tym względem. Zawsze mozna dokupić.

dziękuje Wam dziewczyny na rady, już sobie pozamawiałam kilka rzeczy również butelki, 1 małą i jedna dużą.
ale się ciesze jak małe dziecko, a najbardziej chyba z białego łóżeczka do mebelków będzie mi pasowało. teraz tylko oczekiwać jak na dniach przyjdzie

moje łóżeczko tylko będzie białe
http://www.klups-gostyn.pl/lozeczka1d.html

chcieliśmy z żyrafką, ale tak jakoś wyszło

Ostatnia edycja:
AniaSm przecież nie jestem przedstawicielem handlowym, nikomu nie wciskam tych nawilżaczy.
Mówi tylko, że innych sposobów też spróbowałam i ten jak dla mnie był najlepszy, ale to oczywiście moja subiektywna ocena ;)

Widzę ,że butelki TT cieszą się powodzeniem, ja tez mam zestaw tej firmy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja w koncu zaczelam zakupy i moj T nawet sie dolaczyl.
Wczoraj i dzis w sumie kupilam 7 par body z dlugim rekawem roz 56 i 62, 3 pajacyki, 2 bluzeczki, 2 kompleciki: spodenki, bluzeczka i czapeczka, do tego jeszcze podrzewacz Elektroniczny Podgrzewacz Do Butelek IQ Avent Philips SCF260/37 | Karmienie | Karmienie butelką | Podgrzewacze do butelek | MamaBebe.pl i zestaw startowy butelek z Aventu Zestaw startowy dla Noworodków Avent Philips SCD270/00 | Karmienie | Karmienie butelką | Butelki | MamaBebe.pl nareszcie mam jakies konkrety i zaraz mi lepiej :-)

A lozeczka Klupsia sa naprawde super, tez kupuje z tej firmy :-)

Do góry