reklama
kasiek2511
Fanka BB :)
Piękne te Wasze projekty pokoików. Zazdroszczę
U mnie szkrab będzie spał w w naszej sypialni, gdzie zmieści sie tylko łóżeczko i zwalniam kilka szuflad w naszej komodzie. No cóż takie warunki lokalowe.
Wczoraj oglądałam w ,,Smyku" ciepłe koce dla dzidzi i nie wiem jaki rozmiar kupić. Nie zdawałam sobie sprawy, że jest taki wybór. Jakie Wy rozmiary kupiłyście?
Robiłam ostatnio porządki i segregowałam ubranka, które dostałam. Mam tyle białych bodziaków, że dla pięcioraczków by starczyło. Mimo, że mam tyle tych body to nie wyobrażam sobie jak ja je założę dzidzi. Dlatego i tak dokupiłam z 3 pary rozpinanych w całości.
Gdy myślę o przeciskaniu takich body przez główkę dziecka to ,,słabo" mi.To chyba przekracza moje umiejętności:-)
Mam nadzieję, że to jest tak jak mówicie, instynkt macierzyński zrobi swoje.
U mnie szkrab będzie spał w w naszej sypialni, gdzie zmieści sie tylko łóżeczko i zwalniam kilka szuflad w naszej komodzie. No cóż takie warunki lokalowe.
Wczoraj oglądałam w ,,Smyku" ciepłe koce dla dzidzi i nie wiem jaki rozmiar kupić. Nie zdawałam sobie sprawy, że jest taki wybór. Jakie Wy rozmiary kupiłyście?
Robiłam ostatnio porządki i segregowałam ubranka, które dostałam. Mam tyle białych bodziaków, że dla pięcioraczków by starczyło. Mimo, że mam tyle tych body to nie wyobrażam sobie jak ja je założę dzidzi. Dlatego i tak dokupiłam z 3 pary rozpinanych w całości.
Gdy myślę o przeciskaniu takich body przez główkę dziecka to ,,słabo" mi.To chyba przekracza moje umiejętności:-)
Mam nadzieję, że to jest tak jak mówicie, instynkt macierzyński zrobi swoje.
winki - Liczę na matkę naturę, która przecież musi nam podpowiedzieć co dla dzidzi jest najlepsze. Reszty będziemy musiały się podopytywać - choćby dziewczyn na naszym BB - a one precież są niezawodne
Podpowiem ze najlepiej zdac sie na intuicje niz na porady osob postronnych Bo jak juz widac kazda mama ma swoje plany, pomysly ktore czesto roznia sie od siebie. A to co dobre dla jednego dziecka, dla drugiego wcale nie musi byc pomocne.
Ja rowniez podpytywalam innych osob jak zajmowac sie maluszkiem - a to rodziny, poloznej czy na forum. Niektore pomysly staralam sie wykorzystac i metoda prób i błedów znalazlam zloty środek na wszystko
kasiek ja mam cienki kocyk niemowlecy w rozm 80x90cm i on mi wystarczyl tak na pol roku zycia Macka. A drugi polarowy mam na 120x70cm i uzywam go do teraz, ale juz Macke z niego wyrasta i czesto sie rozkopuje. Mysle ze dokupie taki gruby kocyk w rozm 100x100 bo widzialam po 23 zl niedaleko w sklepie i taki mi sie wydaje byc rozmiar najlepszy na pierwsze 2 lata zycia dziecka.
W temacie bodziakow to przyznam ze gdy zrobilam przeglad ciuszkow po Macku zauwazylam ze mam cale mnustwo bodziakow standardowych - niestety poplamione i zmechacone Nie wiem jakim cudem ja to zrobilam, ze zostawialm takie bardzo zniszczone ubranka, chyba musialam na glowe upasc.... No ale nic, one beda na zapas.
Uzyje w pierwszej kolejnosci wlasnie tych co kupilam rozpinane na calej dlugosci - a tez byly to używane ciuszki a w stanie idealnym
Tak czy inaczej w pierwszym miesiacy zycia dziecka bede uzywac tylko takich rozpinanych bodziakow po calej dlugosci i kaftanikow bo nie chce meczyc siebie i dziecka przekladaniem bluzek przez glowe.
Po miesiacu zycia dziecka jest juz to o niebo latwiejsze
Ostatnia edycja:
Kasiek ja kupiłam taki
GRUUUBY __ KOCYK __TŁOCZONY pluszowy __ koc Bobas (1736804712) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo dobra jakość i cena (nie wiem ile kosztują w Smyku), lubię jednolite kolory bo inne kocyki wydawały mi się takie krzykliwe. Zrobiłam większe zakupy u tego sprzedawcy i jestem zadowolona.
A z ubieraniem na pewno nabierzesz wprawy!
GRUUUBY __ KOCYK __TŁOCZONY pluszowy __ koc Bobas (1736804712) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo dobra jakość i cena (nie wiem ile kosztują w Smyku), lubię jednolite kolory bo inne kocyki wydawały mi się takie krzykliwe. Zrobiłam większe zakupy u tego sprzedawcy i jestem zadowolona.
A ja znow mam ten upatrzony
Kocyk Koc Polarowy idealny dla Maluszka BabyOno (1756431970) - Aukcje internetowe Allegro
z Baby Ono tylko w sklepie za 23 zl - sa o wiele ładniejsze wzory i bardzo odpowiada mi ich jakość - miękkie i grube. Wymiar akurat 90x100cm
Kocyk Koc Polarowy idealny dla Maluszka BabyOno (1756431970) - Aukcje internetowe Allegro
z Baby Ono tylko w sklepie za 23 zl - sa o wiele ładniejsze wzory i bardzo odpowiada mi ich jakość - miękkie i grube. Wymiar akurat 90x100cm
Nimfii ładne kocyki, ja szukałam jednak czegoś większego i grubszego, co spełniałoby funkcje rożka i nadawałoby sie do wózka, także wzięłam taki. czuję, że jeszcze będę musiała dokupić jeden (mam mały chyba 80x80 z cieniutkiej mikrofazy), chyba że zostawię to w gestii odwiedzających Maleństwo ;-)
Kasiek napewno nabierzesz w prawy z tymi bodziakami ;-) te nierozpinane na cąłej długości mają przeważnie dekold na zakładki i też łatwo zalożyć-dasz radę :-)
Winki cudne zakupy,będzie śliczny pokoik!
U nas narazie Maja będzie z nami w sypialni,więc oddamy jej naszą komodę,a na komodzie będzie przewijak.Nad komodę planuję tylko zawiesić lampkę taką zwykłą z Ikei różowy kwiatek. (przy okazji wspomnę,ze to bardzo pomocny gadżet w nocy ;-))Później się u Maciusia w pokoju zorganizuje kącik dla niej.
Angun super kocyki!
Fak zawsze warto jeden kupić,a reszta może "przyjdzie z gośćmi";-) .Ja teraz nie kupuje,bo mam po Maciusiu,a dla niego kupiłam jeden,dwa kupiły babcie i dwa dostaliśmy od znajomych,więc w sumie dobrze,że więcej nie kupowałam ;-)
Winki cudne zakupy,będzie śliczny pokoik!
U nas narazie Maja będzie z nami w sypialni,więc oddamy jej naszą komodę,a na komodzie będzie przewijak.Nad komodę planuję tylko zawiesić lampkę taką zwykłą z Ikei różowy kwiatek. (przy okazji wspomnę,ze to bardzo pomocny gadżet w nocy ;-))Później się u Maciusia w pokoju zorganizuje kącik dla niej.
Angun super kocyki!
Fak zawsze warto jeden kupić,a reszta może "przyjdzie z gośćmi";-) .Ja teraz nie kupuje,bo mam po Maciusiu,a dla niego kupiłam jeden,dwa kupiły babcie i dwa dostaliśmy od znajomych,więc w sumie dobrze,że więcej nie kupowałam ;-)
onanana
Kasiek ja kupiłam taki
Ja mam taki sam kocyk (juz wcześniej dawałm tu linka) i uważam ze jest super jak za tą kasę:-) Cieplusi i milusi. Zresztą taki sam koc (tylko odpowiednio większy;-)) mam w salonie i uwielbiam sie w niego wtulać leżąc na kanapie, więc myślę że dzidzie tez będą je lubiały;-)
kasiek2511
Dzięki dziewczynki. Widzę, że wszystkie mają kocyki o wym. ok. 80x110.
Nie wiedziałam czy taki czy jeszcze większy 110x140.No ale do gondoli to chyba byłby za duży?
Nie wiedziałam czy taki czy jeszcze większy 110x140.No ale do gondoli to chyba byłby za duży?
reklama
Kasiek wydaje mi się, że tak, bo strasznie musiałabyś go podwijać a to mogłoby być niewygodne dla szkrabika. Myślę, że 80x110 w zupełności wystarczy, najwyżej wymierz sobie miarą taką powierzchnię, sama zobaczysz ;-)