reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Jeśli mój D. zjedzie dziś w miarę o przyzwoitej porze to jedziemy po łóżeczko, takie jak w tym linku z hipciem, znalazłam kobitkę która sprzedaje zupełnie nowe nieużywane łóżeczko drewex hippo z materacykiem za 250 zł! a najtaniej na Allegro jest właśnie to za 375 + przesyłka czyli ok 400 zł
łóżeczko:DREWEX łóżeczko HIPPO op. bok + MATERAC G-P-K W-wa (1750663659) - Aukcje internetowe Allegro
i myślimy do tego o takiej szafie i komódce ASPELUND Komoda, 3 szuflady - IKEA ASPELUND Szafa/3 drzwi - IKEA Bo kolorystycznie idealnie pasują do łóżeczka (biały transparentny kolor) i posłużą starszemu dziecku jak nic:) Muszę tylko wypisać urlop i jak dostanę zwrot za wczasy pod gruszą to chciałabym kupić szafę i komodę:)

reklama
Agutek dzieki za instrukcję :-)
Faktycznie kolos to łóżko:tak:
Gola śliczne łóżeczko ,no i naprawde opłaca się brać! z tą szafą i komodą super będzie pokoik wyglądał.

Madziu dzięki:) Kobietka mówi, że nigdy nie używane, bo córa z nimi spała, powiedziała, że ma też inne sprzęty po małej, więc może coś jeszcze nam w oko wpadnie, a że to w Tychach, więc jedziemy bo nie tak daleko jeszcze od nas:)

Angun bieremy :-D Mam tylko nadzieję, że mój wróci o normalnej porze i można będzie pojechać, choć z kobitką się umówiłam pod wieczór, więc powinniśmy zdążyć

kasiek ten wiekszy kocyk to juz dla 2latka + :tak: Dla porownania powiem ci ze mialam dla Macka okrycie kąpielowe w rozm 80x80 i bylo w sam raz do konca 2 roku zycia a teraz zakupilam dla niego taki w rozm 100x100 i w nim tonie, choć duży z niego chlopak ;-) Z pozoru te wymiary metr na metr zdaja sie byc male, ale naprawde bardzo praktyczne.

Z kocykami podobnie jest, zalezy jeszcze czy chcesz nim otulac dziecko jak rożkiem, czy tylko posłuży ci do przykrywania? Bo ja mysle otulac dziecko tak przez pierwsze 2 msc zycia dlatego chcialam kocyk wymiarach zblizonych do kwadratowego.

Madziu dzięki:) Kobietka mówi, że nigdy nie używane, bo córa z nimi spała, powiedziała, że ma też inne sprzęty po małej, więc może coś jeszcze nam w oko wpadnie, a że to w Tychach, więc jedziemy bo nie tak daleko jeszcze od nas:)

Gola moj maz jest z Tychow :) pozdrow Tychy od nas jak tam zajedziesz :)

A lozeczko bardzo fajne :)

madzia agutek widzialam ze pisalyscie cos o lozkach pietrowych. I u nas ma sie pojawic cos takiego za te 2-3 latat i aby Maciek spal na gorze. Mam nadzieje ze spodoba mu sie ten pomysl ;-)
A na razie planuje zakupic takie cos
ŁÓŻKO DZIECIĘCE - TOMEK AUTKO ! TANIO !! (1752349245) - Aukcje internetowe Allegro

A pozniej tylko nadstawke pietrową
ŁÓŻKO Z DRABINKĄ+MATERAC (1761373094) - Aukcje internetowe Allegro

Nie wiem czy dobrze robie, ale na chwile obecna nie podobaja mi sie zbytnio takie standardowe tapczany z materacem.

|A dzis trafilam na super okazje na placu targowym ze stoiska "wszystko po 5zl" (nowe!) :-)
Oto foteczki.
Kamizelka i bluzka Tiger sa z George wiec sie nawet nie zastanawialam. Rozmiar na 3 msc.
Koszulki sa na 2 lata czyli na Macka ale chciala tez je zaprezentowac :tak:

Juz kiedys trafilam u nich na okazje i zakupilam kompelty 5 czesciowe po 5 zl a w zestawie: bluzka, polspioszki, rekawiczki, czapeczka i śliniaczek :-)

Ja uwielbiam takie zakupy :-D

Załączniki

• Zdjęcie1285.jpg
    Zdjęcie1285.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 45
  • Zdjęcie1284.jpg
    Zdjęcie1284.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 44
  • Zdjęcie1286.jpg
    Zdjęcie1286.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 43
  • Zdjęcie1287.jpg
    Zdjęcie1287.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Nimfi ech ty to zawsze trafisz na jakieś fajne okazje ;-)
Co do łózka to widze,ze ta nadstawka to podobna do naszego łóżka, z tym ,ze to nasze ma też taką możiwość,ze dziecko póki nie jest gotowe to śpi na dole i tak u nas do tej pory było,
kura-dwustronne-ozko__74617_PE191868_S4.jpg
dopiero jakieś 2 tygodnie temu odwróciliśmy je tak,ze mały śpi na górze,no i do tego ma baldachim ,a na dole ma "bazę".Na góre mu ostatnio fajny materac kupiłam,a zwykły piankowy ma na dole,więc i tam można spać:tak:
wygląda to tak:
Meble dziecięce - dzieci starsze, niemowlęta - IKEA
pencil.png

Do góry