reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

kasiek - dasz sobie radę ze wszystkim :) Nie będziesz miała innego wyjścia. Głowa do góry, to tylko w teorii tak groźnie wygląda :)

U nas narazie Maja będzie z nami w sypialni,więc oddamy jej naszą komodę,a na komodzie będzie przewijak.Nad komodę planuję tylko zawiesić lampkę taką zwykłą z Ikei różowy kwiatek. (przy okazji wspomnę,ze to bardzo pomocny gadżet w nocy ;-))Później się u Maciusia w pokoju zorganizuje kącik dla niej.

U nas też tak będzie, najpierw maluszek będzie z nami w sypialni, którą sobie lekko dostosuję, a potem chłopcy będą razem w pokoju. Szymuś już się nie może doczekać, kiedy do pokoju wjedzie łóżko piętrowe (zastrzegł sobie oczywiście górę):-D

Ja mam taki sam kocyk (juz wcześniej dawałm tu linka) i uważam ze jest super jak za tą kasę:-) Cieplusi i milusi. Zresztą taki sam koc (tylko odpowiednio większy;-)) mam w salonie i uwielbiam sie w niego wtulać leżąc na kanapie, więc myślę że dzidzie tez będą je lubiały;-)

Podpisuję się pod tym, też taki mam i jestem bardzo zadowolona :)

reklama
A do mnie dzisiaj przyszły dwie duze paki i jedna mniejsza:-) Jeszcze tylko czekam na wózeczek i już prawie wszystko mamy. Pozostanje jeszcze folelik, laktator, proszek do prania, staniki do karmienia i poduszka poporodowa. No i tam kilka ciuszków jeszcze, ewentualnie jakieś gadżety typu naklejki na ścianę.

A to zawartość tej mniejszej paczuszki - wylicytowane na allegro, wygladają jak nówki:-) Za wszystko z przesyłką zapłaciłam 32zł.

PICT0729 (2).jpgPICT0730 (3).jpgPICT0731 (3).jpg

Agutek no to będzie radocha z takiego piętrowego łózka :-) Mój Maciuś już ma tzn ma takie KURA Dwustronne łóżko - IKEA
i spi na górze od jakiegoś tygodnia - jest zafascynowany.Myslę,że małą po jakims czasie tam na dole ulokujemy,ale to się jeszcze zobaczy za jakieś 1,5 roku.
Margana ,no to masz już niemal wszystko.Super ciuszki.
Ja musze powoli swoje zwozić od teściów i rodziców,segregować,prać i prasować ;-)

Margana super ciuszki!!!
Kurde laski nie dołujcie mnie!! Ja poza (myślę) większością ciuszków i kilkoma gadzetami ( kocyki, butelki, ręczniki) nie mam nic.... jeszcze nawet wózka nie wybraliśmy:-(
Madzia już będziesz prać?? Ja myślałam że tak na początku października wystarczy?? ( termin mam na 8.11.)

onanana ja ma termin na 2.11, ale ze dzidzia sie juz od dawna pcha na świat to na początku października chcę mieć wszystko gotowe. Chyba tak w połowie września się wezmę za pranie i prasowanie.

też się bałam na początku że zrobię coś małemu jak go będe ubierać i zawsze sobie rozkładałam ciuszki i dopiero łody na nich lądował ,ale jak pierwszy raz ubrałam mu zwykłe body zakładane przez głowę to byłam z siebie mega dumna :tak::tak::tak: , dasz rade jak każda z nas ;-):-)
Podpowiem ze najlepiej zdac sie na intuicje niz na porady osob postronnych ;) Bo jak juz widac kazda mama ma swoje plany, pomysly ktore czesto roznia sie od siebie. A to co dobre dla jednego dziecka, dla drugiego wcale nie musi byc pomocne.
Ja rowniez podpytywalam innych osob jak zajmowac sie maluszkiem - a to rodziny, poloznej czy na forum. Niektore pomysly staralam sie wykorzystac i metoda prób i błedów znalazlam zloty środek na wszystko :D
popieram ,czasem te "dobre rady" wcale nie wychodzą na dobre , każda z nas pozna swoje dziecko i będzie wiedziała co dla niego będzie dobre a co nie :tak:
Dzięki dziewczynki. Widzę, że wszystkie mają kocyki o wym. ok. 80x110.
Nie wiedziałam czy taki czy jeszcze większy 110x140.No ale do gondoli to chyba byłby za duży?
110x140 to chyba troszkę za duży jest przynajmniej wg mnie ;-)
A to zawartość tej mniejszej paczuszki - wylicytowane na allegro, wygladają jak nówki:-) Za wszystko z przesyłką zapłaciłam 32zł.

Zobacz załącznik 382033Zobacz załącznik 382035Zobacz załącznik 382038
śliczne ubranka zwłaszcza ten sweterek cudny jest :-)
Agutek no to będzie radocha z takiego piętrowego łózka :-) Mój Maciuś już ma tzn ma takie KURA Dwustronne łóżko - IKEA
i spi na górze od jakiegoś tygodnia - jest zafascynowany.Myslę,że małą po jakims czasie tam na dole ulokujemy,ale to się jeszcze zobaczy za jakieś 1,5 roku.
fajne to łóżko , u nas też teraz młoda będzie z nami w sypialni a potem ją przeniesiemy do pokoju Kuby , no i może po nowym roku kupimy mu już łóżko piętrowe żeby potem niunia też mogła tam spać ,z tym że my chcemy takie http://allegro.pl/lozko-pietrowe-3-osobowe-kolos-potezne-dechy-i1764767870.htmlżeby w razie najazdu jakiś gości mieć ich gdzie położyć ;-)

Ostatnia edycja:
Mimo, że mam tyle tych body to nie wyobrażam sobie jak ja je założę dzidzi. Dlatego i tak dokupiłam z 3 pary rozpinanych w całości.
Gdy myślę o przeciskaniu takich body przez główkę dziecka to ,,słabo" mi.To chyba przekracza moje umiejętności:-)
Mam nadzieję, że to jest tak jak mówicie, instynkt macierzyński zrobi swoje.

ja mam same bodziaki zakładane przez główkę, i wierzę, że jakoś sobie poradzimy, choć pewnie pierwsze próby będą i dla mnie i dla Aleksa sporym przeżyciem :)

Poza tym, ja też na tą chwilę mam za sobą jedynie zakupy ciuszkowe + pare drobiazgów ( termometr, szczotki do włosów, jedna butelka, myjka do butelek, rożek). Wózków upatrzonych mam kilka, co do łózeczka, wciąż walczę- nie wiem czy chce drewniane czy turystyczne.
Dodatkowo nie mam pojęcia czy urządzać jakiś kącik dla młodego, jesteśmy na wynajętym mieszkaniu i jakies przemalowanie, naklejki na ścianach itd wydaje mi sie zbędnym wydatkiem, zwłaszcza, że nie wiem, jak długo zamierzamy tu zostać.... ;)

Onanana nie no tak myślę na początku października,pod koniec września się za to zabrać,tylko teraz tak sobie myślę,ze szybciej by mi poschło na balkonie póki pogoda fajna.No i nie wiem też kiedy do rodziców dotrę ,bo ciągle się nie odzywamy,więc już myślę jak tu siostrę wykorzystać do tego celu ;-) Bo najpierw chciałabym pozwozić i dokładnie poobczajać co mam.Poza tym z tym praniem i prasowaniem to też kilka dni zejdzie,a później to będzie nam gorzej przy desce do prsowania tyle wystać.

napewno będe musiała jeszcze kupic kombinezon (o ile nie dostanę od zanjomej,bo mi obiecała),jakieś ciepłe czapy i rękawiczki,ewentualnie butki,butelki,pampersy,płyn do kąpieli i krem na dwór.Sobie : wkładki laktacyjne,podkłady poporodowe,osłonki na brodawki i jakąś maść,herbatkę na laktacje ;-)

AniaSm kurcze coś mi nie wchodzi ten link:sorry: No u nas to łózko jest pełnowymiarowe czyli na 2m długie i dorosły tez się wyśpi,ale takiej potrzeby raczej nie będzie ;-)

Margana - bardzo fajne ubranka.
Już niewiele Ci zostało. Kupujesz głównie przez net czy w sklepach?

no to będzie radocha z takiego piętrowego łózka :-) Mój Maciuś już ma tzn ma takie KURA Dwustronne łóżko - IKEA

Bardzo ładne łóżeczko, my jednak chyba kupimy coś w stylu łóżeczka, które pokazała AniaSm - bardziej do wystroju pokoju nam pasuje (o ile ten się nie zmieni) i podoba mi się to, że ten dół jest bardziej do przodu wysunięty.

kurcze coś mi nie wchodzi ten link:sorry: No u nas to łózko jest pełnowymiarowe czyli na 2m długie i dorosły tez się wyśpi,ale takiej potrzeby raczej nie będzie ;-)

Ja też zostawiam przygotowania na ostatni tydzień września i pierwszy tydzień października, tak, żeby potem już spokojnie czekać na rozwiązanie.

Link, nie wchodzi, bo jest powtórzone http, wystarczy jedno z nich usunąć i strona się ładuje.

reklama
Heh my gdzieś we wrześniu planujemy przeprowadzke ( mam nadzieje że ten głupi remont już sie skończy) i myślę że dopiero an nowym mieszkanku będę wszystko prać i prasować, bo obawiam sie że mi się te wszystkie ciuszki jeszcze zakurzą:sorry:
Mam tez dylemat co do spania naszego i malutkiej. Ale wymyśliłam żeby na pierwsze miesiące kupić łóżko turystyczne i wstawić do naszej sypialni a poza tym urządzić małej pokoik w którym będzie spędzać czas w trakcie dnia. A łóżeczko turystyczne wydaje mi się, ze zawsze się przyda. Sama nie wiem jak to rozwiązać. Jakbyśmy mieli jeden pokój to nie byłoby problemu:no:

Do góry