reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Ja też obstawiam wanienkę.
A powiedzcie mi czym to wiaderko do kąpilei rózni się od zwykłego,że to tyle kasy kosztuje?

Sara widzę,ze zakupy porządne zaplanowałaś:-) co do figurki to ja osobiście za takimi rzeczami nie przepadam,(no chyba,że są to aniołki)ale skoro znasz gust m i wiesz,ze mu się spodoba,to fajny pomysł.

Dziewczynki byłam dzisiaj w tesco (znów;-)) i nie było tych chusteczek pampersa w promocji,za to kupiłam chusteczki huggies pure 6 op.za 21,99zł Nie wiem czy to aktualna promocja,czy resztki jakiejś poprzedniej,bo pudełka z tymi chusteczkami były tylko dwa i nawet nie było ceny.Ale warto zerknąć czy i u was są.

Madzia737 u mnie też nie było tych chusteczek, babka powiedziała że dostana z opóźnieniem, 12, ale nie wiem czy sztuk czy kartonów.a ja specjalnie po nie wczoraj o 6 rano szłam, ehh

Margana no tak mi sie właśnie wydaje ;-)
Aneczka ja już nie będę polowac na te z Pampersa.Te z Huggies są takie same,a w sumie cenowo się bardziej opłaca.No i 6 op.to mi wystarczy narazie,bo nie mam gdzie tego trzymać.Z drugiej strony tych chusteczek nigdy nie za dużo,ja ich nawet do demakijażu używam ;-)

Na tej szkole rodzenia dowiedziałam się ostatnio, że teraz jest taki trend, że dzieciątko w pierwszych tygodniach mozna spokojnie kąpac raz na kilka dni, a nawet raz w tygodniu, ze względu na to, że ma bardzo delikatną skórę oraz nie brudzi sie na tyle, żeby wymagało codziennego moczenia, pupcie i tak ma przy zmianach pieluch wypucowaną, co Wy na to???
ja sobie obiecałam zachodząc w ciążę, że nie dam się wrobić w kupowanie żadnych bajerów, właśnie mam na myśi takie rzeczy jak to wiaderko, czy nawet poduszka-rogal do karmienia, z rzeczy których kiedyś nie było a teraz są , intryguje mnie jedynie chusta do noszenia dzieciątka, ale muszę jeszcze zgłębić ten temat, macie jakieś zdanie o chustach??

Ja też obstawiam wanienkę.
A powiedzcie mi czym to wiaderko do kąpilei rózni się od zwykłego,że to tyle kasy kosztuje?

.

Tez sie nad tym zastanawialam ;) Bo ostatnio kupilam w markecie wiaderko za 3,5zl wiec jak sie to ma do kwoty ponad 100zl?

Dokładnie! Jak dla mnie to też najlepsza jest zwykła wanienka bez zbędnych bajerów. Przeciez kąpiel ma trwać chwilkę i nie ma co robić z tego półgodzinnej zabawy.

A do tego dochodzi jeszcze fakt ze kazde dziecko ma inne predyspozycje. Moj syn od poczatku nie znosil kapieli dlatego trzeba bylo to szybko zrobic, a jeszcze nie chcial aby mu nogi dotykaly spodu wanienki itp. Do tej pory robimy tylko szybkie prysznice i jest okej.
Wiadomo ze niektore dzieci bardziej lubia kapiele, ale to zabawe mozna swietnie urozmaicic zabawkami do kapieli, a do tego wieksza wanna konieczna ;)

majuska Macka kapalam co 2 dni, a czasem i co 3 dni. Dopiero jak nadeszlo lato i upaly to codziennie byly kapiele czy prysznice bo wiecej sie pocil. Jestem za tym, zeby niemowlaka nie kapac za czesto, chyba ze jest taka potrzeba. Za to zawsze trzeba miec na uwadze dokladne czyszczenie pupki, pachy, czy uszu i twarzy. Sprawdzac czy w zaglebieniach nie robia sie odparzenia. A to warto przetrzec chusteczka nawilzajaca albo wacikiem z woda i mydlem.
Chusty nie mialam, ale za to nosidlo w ktorym Maciek nie chcial siedziec. Dlatego tym razem nawet o tym nie mysle, zeby kupowac, chyba ze znow dostane tak jak w pierwszej ciazy ;)

Cieszę się, że figurka wam się podoba. Szczerze mówiąc nie mam lepszego pomysłu na prezent rocznicowy. Co roku kombinuje i wymyslam cos oryginalnego, a mąż jak to chłop jeszcze mnie ani razu niczym nie zaskoczył :crazy:

Co do husteczek HUGGIES to moja koleżanka urodziła tydzień temu i mówi, że te huggies są beznadziejne, bo strasznie się rwą i są mało wydajne, już lepsze biedronkowe DADA. Ja zdecydowałam się na kosmetyki NIVEA.

Majuska teraz nawet w szpitalach wprowadzają ten zwyczaj kapania noworodków co 2-gi dzień. Niby nie ma potrzeby codziennie. Ja myslę, ze każda z nas dopiero po porodzie zobaczy co najbardziej odpowieda jej i jej dziecku.

reklama
Co do kąpieli noworodków... Jakieś 8 lat temu mój kuzyn z Niemiec przyjechał do nas ze swoją córcią-niemowlaczkiem. Właśnie nam opowiadał, że oni kąpią mała co 2-3 dzień a tak to chusteczki. Myśmy wszyscy w domu oniemieli na takie newsa a tu proszę, u nas w PL to samo się zaczyna stosować. Ja na pewno na początku będę kąpała małą co 2 dzień - w końcu rodzimy jesienią to dzieciątka nie będą się nam tak pocić. Co będzie później - życie zweryfikuje.

Zastanawiam się jakie kosmetyki tylko wybrać. Nie podoba mi się to oliwkowanie niemowląt: mam wrażenie, że oliwka to się tak super nie wchłania a potem te ciuszki aż brązawe od oliwki - fuj. Jak myślicie, jak wykapie się dzidziusia w tym płynie... nie pamiętam jak się to coś nazywa, ale typu Oilatum Soft, to wystarczy i nie będzie trzeba oliwkować?

Do góry