reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

angun a cena twojego wiaderka jest podobna do tummy? ja coraz bardziej sie do tummy przekonuje.fakt , ze nie jest ono tanie no ale jesli rzeczywiscie dzidzius bedzie ladnie baczki puszczal i sie dobrze czul to chyba sie skusze. co prawda pewnie tesciowa i moja mama , z moim na czele beda patrzyc na mnie jak na wariatke :p - juz na mnie patrzyły jak powiedzialam ze zadnych pampkow nie bedzie.

reklama
sara_r , dobry pomysl na prezent pod warunkiem , ze ktos naparwde lubi takie bibeloty.
lozeczko chce takie samo :) ( tylko z zyrafa) , ale bez tych baldachimow. bo pomyslalam , ze trzeba by go bylo zmieniac pzry kazdej zmianie poscieli, bo inaczej to tylko siedlisko kurzu. a po co maluchowi szkodzic.

paulapauletta nie wiem ile kosztuje wiaderko, bo dostałam, ale chyba jest ciut tańsze od Tummy Tube, ale chyba niedostępne w Polsce.
Ja też nie kupuję baldachimu do łóżeczka z tych samych powodów co Ty :-)

Każda wybiera co dla niej pasuje. Trzymanie noworodka w takiej pozycji dla mnie byłoby bardzo trudne.

Sara_R - meble i łóżeczko super, będziesz mieć ładny pokoik i święty spokój na dłużej :) Figurka sympatyczna, jeśli mąż zrozumie przesłanie, to prezent będzie udany.

Położna u nas na szkole rodzenia mówiła, że owszem wiaderko jest ciekawe i intrygujące dla rodziców, ale po pierwsze odstrasza koszt, po drugie jednak rodzice wybierają tradycyjną wanienkę ponieważ boją się kąpać maleństwo podtrzymując je tylko pod bródką, ja osobiście też nie porwę się na wiaderko, chociaż pewnie ma wiele zalet :)

majuska1, prawda chyba takla , ze wiekszosc rzeczy jak nie wszytskie artykuly dzieciece sa robione tak naparwde dla rodzicow:) i chyba kazdy z mlodych rodzicow boi sie kąpieli. moj na mysl o kąpaniu promyczka juz ma pzrerazenie w oczach :p jakos damy rade z wiaderkiem czy wanienka :)

myślę, że w takim wiaderku trudno DOKŁADNIE umyć maleństwo, każde fałdki i zakamarki, tyłeczek no i główkę...
czasami nie ma co kombinować, też wolę tradycyjną wanienkę ;)

myślę, że w takim wiaderku trudno DOKŁADNIE umyć maleństwo, każde fałdki i zakamarki, tyłeczek no i główkę...
czasami nie ma co kombinować, też wolę tradycyjną wanienkę ;)

Ot wlasnie caly problem ;-)
Powiem Wam ze ja dla Macka mialam taki wklad do wanienki na ktorym mozna klasc niemowlaka zeby ulatwic sobie mycie go.... Ale nic latwiejszego w tym nie bylo bo nie mialam dostepu do pupki ani pleckow.
Skonczylo sie na tym ze i tak maz bym mi niezbedny zeby podtrzymac maluszka nim ten nauczyl sie siadac.

Wanienka najwygodniejsza jak dla mnie i mycie dziecka w pozycji lezacej podtrzymujac mu glowke.

Sara pomysl na prezent fajny :tak: Tez bym kupila cos jako takie przeslanie :tak:

reklama
Dokładnie! Jak dla mnie to też najlepsza jest zwykła wanienka bez zbędnych bajerów. Przeciez kąpiel ma trwać chwilkę i nie ma co robić z tego półgodzinnej zabawy.

Do góry