reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Znalazłam na Allegro taki zimowy kombinezon na 62.
Myślicie, że nadaje się na zimę?
62 DISNEY_kombinezon JESIEŃ-ZIMA_PUCHATEK róż_0-3M (1742003755) - Aukcje internetowe Allegro

kasiek
- wydaje mi się, że raczej na chłodniejszą jesień, chociaż to zależy jaką będziemy mieć zimę. Qrcze... sama szukam już z 2 tyg. kombinezonu dla Zosi i nie mogę nic fajnego wyszperać. Ten kombinezon może zda egzamin jak w wózeczku mała będzie leżeć jeszcze w jakimś śpiworku, albo pod grubym kocem.
Ciekawa jestem opinii innych dziewczyn.

ja wkoncu sie wziełam za zakupy :) oczywiscie allegro i ciuchownie :) nasz Bulgotek ma juz z milion bodziaków i tego typu rzeczy, nawet udalo mi sie kupic kombinezon i taki cieply pajacyk (naparwde cieply ). nie wiemy co bedzie , dltego starm sie kupowac takie uniwersalne rzeczy. choć zdecydowanie lepiej jest kupowac jak sie wie dla kogo :) musze kilka fotek pstryknac zeby sie pochwalic zdobyczami :p a teraz lozeczko i posciel , z wozkiem na razie daje spokoj , na poczatek pozycze od szwagierki a potem kupimy juz jakis konkretny . bo niestety wybor wozka to tak jak kupienie nowego auta.....
a im blizej listopada, to stwierdzam ze jest jeszcze tyle rzeczy do kupienia.

a teraz z innej beczki mam pytanie czy ktoras z was miala juz do czynienia z takim "wiaderkiem " do kapieli??

TUMMY TUB - WIADERKO DO K

kasiek - kombinezonek rewelacja, chyba sama się skuszę, ale nie jestem pewna czy miś na zimę będzie dobry, raczej na jesień były lepszy. Chociaż wiesz jakie u nas bywają zimy....

paulapauletta
- wiaderko dla starszaka, który siedzi...może w przypadku wyjazdu. Ja jestem tradycjonalistką w tym temacie i popieram wanienki.

kiedys ogladalam w jakims programie , ze to wiaderko jest wlasnie dla niemowlakow, bo sobie tak nozki kuli jak u mamy w brzuchu i jest mu dobrze. no nic do listopada mamy jeszcze czas :)

kasiek też dzisiaj oglądałam ten kombinezonik, tylko w innych kolorach. Bardzo fajny, tylko też nie wiem czy to na zimę da radę.

paulapauletta ja mam takie wiaderko:

Delta Diffusion - Shantala Baby Bath
więc podobne do Tummy Tube.
Agutek nie do końca się zgadzam, że jest dla starszych dzieci, pooglądajcie sobie filmiki na You Tube, kąpią nawet maleństwa z kikutkami pępowiny:

The TummyTub Concept - YouTube

Jeszcze nie wiem czy będę kąpać Małego od początku w tym wiaderku czy może trochę później jak się z nim oswoję (to moje pierwsze bobo). Ale uważam, że są zamysł jest trafny, dziecko czuje się bezpiecznie w takiej pozycji,otacza je ciepła woda.
Noworodka nie trzeba nacierać mydłem i szorować, tylko delikatnie moczyć w wodzie z emolientem i w takim wiaderku jest to jak najbardziej możliwe.
Poza ty w takiej pozycji bardzo ładnie wychodzą z brzuszka bączki (chyba to gdzieś widać na filmiku), bo ta pozycja to ułatwia :-D

reklama
Ja wybrałam mebelki dla Natana do pokoiku (zielone):

Meble młodzieżowe dziecięce SMILE 03 RATY (1743237227) - Aukcje internetowe Allegro

Łóżeczko z pościelą zieloną gładką z misiami na huśtawce:

ŁÓŻECZKO MIŚ SERCA HAFT MATERAC SZYFON DARLAND (1748901508) - Aukcje internetowe Allegro

Za te i inne konkretne zakupy zabieram się we wrześniu.

Również we wrześniu mamy z mężem 5 rocznicę ślubu i chciałam podarować mu właśnie synka, żeby pamietał o tym pomyślałam o czymś takim, jak wam się podoba?

PEŁNA CZUŁOSCI FIGURA VERONESE - Macierzynstwo (1751755277) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry