reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Właśnie jestem na etapie szukania pościeli dla Artiego, poszperałam trochę na Allegro, nawet już miałam upatrzoną, ale w komentarzach były zastrzeżenia co do materiału.
Teraz znalazłam fajne, niestandardowe wzory, jak ktoś nie chce koniecznie miśków itp., fajne kolorki i chyba jakość materiału też (sądząc po komentarzach).

Pościel śliczna.
My kupimy pościel z drewexu, albo z klupsia, wiem, że nie są najtańsze, ale miałam przy starszym synu 2 pościele z drewxu, 1 z kupsia i 1 bez metki (wiecie o co mi chodzi). Z dwóch pierwszych byłam mega zadowolona, materiał był super, nic nie stracił na jakości, mimo częstego prania w 60 stopniach, kolory się trzymały, ochraniacz na łóżeczko mi się nie "łamał". Kiedy mały wyrósł z pościeli niemowlęcej, poprzerabiałam ją na poszewki do innych poduszek i służą do dziś dnia. Natomiast po tym ostatnim, po kilku miesiącach nie wiele zostało, ponieważ się poprzedzierał a ochraniacz się zniszczył i nie trzymał.
Nie zrozumcie mnie źle, dziewczyny, nie krytykuje innych pościeli, chciałam się tylko podzielić moim doświadczeniem w tym temacie.

reklama
Ja po Maciusiu mam pościel i wypełnienie od MamoTato z allegro-chyba jest jeszce ten sprzedawca.Maciek do dzisiaj śpi pod kołderką,a kolorki eż się zbytnio nie pospierały.Jdyne co to ochranicz był dość cienki,ale moze teraz robią lepsze.

Tez ma posciel po Macku ;) Na wymiar 120x90. z tym ze mysze wypelnienie dokupic bo to co mialam sie zrobily grudki i sie nie nadaje do uzytku dla niemowlaka, zwlaszcza taka nierowna poduszka :(
A wydalam 100zl na tamta posciel. teraz zakupie za 26zl komplet i nawet jak posluzy tylko te 2 lata to bedzie okej.

Dziewczyny fajniutkie te ciuszki wasze :-)
Angun fajna ta pościel też właśnie chcę kupić jeszcze jeden komplet na zmianę mam jeden i boje się że będzie za mało lepiej teraz kupić i mieć spokój.
Madzia737 ja właśnie zmawiałam tą pościel od tego sprzedawcy MamoTato, zamówiłam tą z 5elementami fajna jest jak na razie jestem zadowolona chodź nie ukrywam ze droga była
a co do smoczków to ja mam na razie 1 z TT od 0-3

Angun śliczne te pościelki!
Tylko na allegro jest ten problem, ze ciężko znaleźć coś składajacego sie z dwóch elementów. Dlatego kupiłam w sklepie, bo mi nie są potrzebne ochraniacze na boczki.

Dziewczyny czytam Wasze posty i jestem zalamana!! Ja nic nie mam dla dzidzi jeszcze. Dom w remoncie.... nawet pokoj nie zrobiony dla malego!! Chyba wpadne w panike zaraz!! Termin mam na 22 listopada....

E spokojnie tak na upartego to i w dwa tyg mozna nadrobić zakupy... ja bym wszystko kupiła na raz gdyby nie finanse tak to co miesiąc coś dlatego prędzej zaczełam, co do pokoju to też nic wilekiego maluch na pierwsze tygodnie pokoju nie potrzebuje,Więc spokojnie, jeszcze zdążysz

reklama
Właśnie przyszedł materacyk, więc wprawka łóżkowa kompletna. W przyszłym tygodniu powinien przyjsć wózeczek:-) Jak przyjdą wczorajsze i dzisiejsze zakupy z allegro to będziemy mieli juz wiekszość:-)

Do góry