Właśnie jestem na etapie szukania pościeli dla Artiego, poszperałam trochę na Allegro, nawet już miałam upatrzoną, ale w komentarzach były zastrzeżenia co do materiału.
Teraz znalazłam fajne, niestandardowe wzory, jak ktoś nie chce koniecznie miśków itp., fajne kolorki i chyba jakość materiału też (sądząc po komentarzach).
Pościel śliczna.
My kupimy pościel z drewexu, albo z klupsia, wiem, że nie są najtańsze, ale miałam przy starszym synu 2 pościele z drewxu, 1 z kupsia i 1 bez metki (wiecie o co mi chodzi). Z dwóch pierwszych byłam mega zadowolona, materiał był super, nic nie stracił na jakości, mimo częstego prania w 60 stopniach, kolory się trzymały, ochraniacz na łóżeczko mi się nie "łamał". Kiedy mały wyrósł z pościeli niemowlęcej, poprzerabiałam ją na poszewki do innych poduszek i służą do dziś dnia. Natomiast po tym ostatnim, po kilku miesiącach nie wiele zostało, ponieważ się poprzedzierał a ochraniacz się zniszczył i nie trzymał.
Nie zrozumcie mnie źle, dziewczyny, nie krytykuje innych pościeli, chciałam się tylko podzielić moim doświadczeniem w tym temacie.