reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Madzia737 - rewelacyjne te Twoje zakupy, szczególnie te z Tesco, super okazje znalazłaś. ...a że różowe? no taki już los naszych córeczek, że się przed tym kolorem nie uchowają;-)

reklama
Madzia - ubranka świetne :) Ja tam lubię dziewczynki ubrane na różowo, są takie słodziutkie....takie dziewczęce....małe księżniczki.
Bardzo fajna koszula.

Na smoczki popatrzcie dobrze, bo gryzaczki też mają terminy przydatności.

Ja mam pytanie odnośnie smoczków.
Jakie lepiej kupić : Avent(0-3), czy lepiej np. Nuk(0-6)
Mam problem z tym przedziałem wieku.Nie wiem czy się opłaca kupować Avent, skoro starczają na 3 miesiące. A może tak jest lepiej dla dziecka?Sama nie wiem?
A wy jakie smoki kupujecie?

Anek jak jest coś za 1 zł to już nie patrze czy różowe czy nie :-D a bluzeczki za 5 zł nieużywane to tez wydaje mi się,ze w dobrej cenie.
Agutek no niby fajne takie małe słodziaczki,ale ja tam nie uważam,aby dziewczynki tylko w różowe ubierać.Tylko,ze ja to tylko te nowe mam różowe a jest jeszcze masa ciuszków po Maciusiu takich unisex i niebieskich ,do których mam zamiar ponaszywac tylko jakieś małe dziewczęce aplikacje,żeby nie było calkiem chłopięco ;-)
Co do smoczków to właśnie jest data ważności,ale ja w sumie nie wiem po co?!
Kasiek a porównaj w sklepie jak się różnią wielkością,bo ja się nie orientuję.No i że jest napisane ,ze do 3 m-cy to nie znaczy,ze potem trzeba wyrzucić;-) Moze te Avent są takie maluteńkie,a tamte troszkę większe i mogą być już też dla dzieci powyżej 3 m-ca.

Madzia śliczne te Twoje zdobycze!! Ja też zaczęłam teraz kupowac więcej rzeczy na 3-6 mies.bo warto wykorzystać okazję i kupić teraz, jak ma się jeszcze czas i głowę do tego :-)

No ale smoczki i tak powinno sie wyrzucic po jakims czasie, nie pamietam jakim, ale na pewno po 3 msc uzycia ja bym wyrzucila ;)
A tak naprawde niewiele roznia sie one wielkoscia wiec mysle ze nie ma znaczenia czy bedzie 0-3msc czy 0-6msc. Ja zakupie Avent bo sie sprawdzily przy Macku, ale kazde dziecko ma inne predyspozycje i nie kazde lubi ten ksztalt smoczka.
Nim kupilam Avent dalam mackowi kilka innych smoczkow o standardowym ksztalcie no i zadnego nie chcial. Tylko te owalne wlasnie ;)

Madzia super zakupy :) , a koszule ciążową mam podobną ;) tylko w innym kolorze :)
kasiek smoczki z Aventu są też w rozmiarze 0-6m ;) więc jeśli nastawiasz się na tą firmę to możesz też kupić taki , ale tak jak nimfii pisze smoczek i tak się co jakiś czas wyrzuca więc myślę że spokojnie na początek ten 0-3m wystarczy :)
ja raczej kupię sobie z TT i smoczki i butelki :) , a ciuszków już nie kupuje bo jak wczoraj sobie przeglądnełam rzeczy i na początek poukładałam sobie od 56-68 to mi miejsca w szafkach brakło i muszę mojego namówić na zakup jeszcze jednej komody , jedynie dokupię ze 2-3 sweterki bo tego mi brakuje :)

kasiek - każde dziecko ma swoje preferencje, mój Szymon nie chciał aventówek, natomiast nuka kochał bardzo, to kwestia kształtu smoczka, nie lubił też smoczków silikonowych, tylko kauczukowe. W ogóle dopóki był na piersi to żadnego smoczka nie chciał, a kiedy go odstawiłam to z żalu dałam mu gryzaczka, a może to nie było konieczne.
Teraz jednak spróbuję bez smoczka...nie wiem czy się uda, ale spróbuję.

Madzia - pewnie, że ubranek po synku szkoda, a teraz te aplikacje są takie fajne, że cuda pewnie wymyślisz.

Data na smoczku jest potrzebna, ze względu na to, że i silikon i kauczuk mają swoją przydatność.

Właśnie jestem na etapie szukania pościeli dla Artiego, poszperałam trochę na Allegro, nawet już miałam upatrzoną, ale w komentarzach były zastrzeżenia co do materiału.
Teraz znalazłam fajne, niestandardowe wzory, jak ktoś nie chce koniecznie miśków itp., fajne kolorki i chyba jakość materiału też (sądząc po komentarzach). Cena tez przystępna, jakby któraś z was była zainteresowana, ja wybrałabym wiosnę z warzywkami-wstawiam link:

3cz.pościel 135x100 na suwaczki NOWE wzory PROMON (1760703656) - Aukcje internetowe Allegro

Podoba mi się też ta, ale ponoć kołderka wiązana na troczki, ale wzór krówka biały/zieleń mnie rozczula :-)

3 cz.piękna pościel z haftem 135x100 PROMON (1760703284) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
Angun bardzo ladną tą pościel wybrałaś.Widzę,ze ktoś po prostu szyje, a materiały kupuje w Ikei (choć nie wszystkie).Ikea ma raczej dbre gatunkowo matriały,tylko ja bym sprawdziła,czy nie opłaca sie bardziej kupić już gotową pościel w Ikei choziać tam nie ma ochraniacza do kazdego kompletu,a chyba 3 czy 4 które ewentualnie można podpasować.
Ja sama planuje kupić w Ikei taką z safari.

Do góry