reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja ....cytomegalia

reklama
mona :( 3maj sie Kobietko.. z cytomegalia tak jest lepsze i gorsze okresy- organizm walczy z wirusem:( 3maj sie i nie poddawaj!!!!

Wróciłam nie dawno ze szpitala. Boze jak mnie lekarze wkurzają , informują chaotycznie , szlag mnie trafia. Wczoraj mówili że nie bedą karmić bo ma złogi w jelitach, przyjeżdzam i co dostała 3ml pokarmu. Oczywiście pan ordynator musiał wtrącić swe 3 grosze że szkoda iż nie ma mojego pokarmu, sposób w jaki to powiedział wrr... Ponownie poinformował mnie o usg tzn. uszkodzone płuca,dużo zwapnień śródczaszkowych, poszerzonych komorach ale mimo iż mała ma małą ilość płytek nie nastąpiły kolejne wylewy. Przyznał że moje dziecko jest dla nich cytuję ''ciekawym przypadkiem'' . Zastanawiające jest też to wg niego że Zuzia nie ma zajetego dna oka :) Nastawił też ,że rozwój dziecka nie bedzie prawidłowy jeśli wogóle bedzie ,miał na mysli ilość zwapnień które ma, ale wg mojego logicznego myślenia jeśli komórki mózgowe są aż tak bardzo zniszczone jak mówią to chyba dziecko nie byłoby tak żywotne. A Zuzolek na przekór wszystkim udowadnia co innego. I aby pomóc jej zamówiłam wczoraj pozytywkę aby miała lepszy kontakt, nie słyszała ciągle wyjących alarmów w aparaturze. I moja zuch dziewczynka była na 20.3 oddechach a tlenu 30%. Gazometria wyszła jej dziś lepiej niż wczoraj. Wyniki morfologi i posiewów maja być później, napewno napisze.

I jak tu nie wierzyć w tą kochana istotkę.

P.S. Dziewczynki skopiowałam tekst który wpisał we wcześniakach , niegniewajcie sie ale wpadłam na szybkiego , póxniej skrobne coś wiecej

Ależ mona dziękujemy że nas o wszystkim informujesz. Ciągle trzymamy za was kciuki i myślimy co tam u twojej malutkiej. Dzielna istota z niej. Mimo tylu przeciwieństw - dzielnie prze do przodu i zadziwia swoją siłą lekarzy. Będzie się pięknie rozwijać i wkrótce zabierzecie ją do domu :)

mona- ale z tego co ja sie orientuje to mama nie moze karmic wlasnym mlekiem- mojej znajomej corka jest po cytomegalii, a potem kolejna co sie urodzila tez nie byla karmiona mlekiem z piersi.. to juz sama nie wiem..
dziekujemy ze jestes z nami na biezaco..
uszy do góry- bedzie poprawa u Zuzki.. trzymamy mocno kciuki!!!!

mona- ale z tego co ja sie orientuje to mama nie moze karmic wlasnym mlekiem- mojej znajomej corka jest po cytomegalii, a potem kolejna co sie urodzila tez nie byla karmiona mlekiem z piersi.. to juz sama nie wiem..
dziekujemy ze jestes z nami na biezaco..
uszy do góry- bedzie poprawa u Zuzki.. trzymamy mocno kciuki!!!!

W szpitalu mrożą mleko przez trzy dni aby zabic wirusa daje to skuteczność 95%, zawsze pozostaje 5% iż można zarazić powtórnie dziecko. Ja niezgodziłam się na to, nie mogłabym spać spokojnie gdyby karmili małą moim mlekiem, chodziłabym i zastanawiała czy nie nastąpił nawrót

reklama
W szpitalu mrożą mleko przez trzy dni aby zabic wirusa daje to skuteczność 95%, zawsze pozostaje 5% iż można zarazić powtórnie dziecko. Ja niezgodziłam się na to, nie mogłabym spać spokojnie gdyby karmili małą moim mlekiem, chodziłabym i zastanawiała czy nie nastąpił nawrót
no wlasnie! uwazam ze bdb zrobilas!!

Do góry