reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam:)

Madzik, galarecia- co do tej nieszczęsnej sukni to u mnie jest problem bo rozmiar mam 34 i jestem niska -160cm.

mikus_a , EWI -ślub bierzemy kościelny... chyba faktycznie pójdę do jakieś wypożyczalni i tam zobaczę... i SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA DLA TWOJEJ CÓRECZKI!

dorom- nie myśl że urodzisz wcześniej...chociaż trochę Cię rozumiem bo sama miałam takie obawy i z każdym tygodniem bałam się co raz mniej... ale lepiej mysleć,że napewno urodzisz naj wcześnej w 39 tyg i będzie wszystko okay!:tak: i z Twoim B też wszystko będzie dobrze. Tego Wam życzę.:tak:

Asiowo- ja również życzę silnej woli i jak naszybszych efektów!!!:) Ja zamierzam się na areobik zapisać za nie długo;-)

mój synek cierpi chyba na bezsennośc ostatnio... w dzień spi, a w nocy nie bardzo:-p
właśnie jak pisałam wczesniej w pon idziemy na szczepienie. Za dwie szczepionki przeciw rota wirusom i jakiś infanrix hecsa (6 szczepionek w 1) zapłaciliśmy ok 630 zł:szok: nie sądziłam że są tak drogie,ale jak mi lekarz wszystko wytłumaczył jak to działa to stwierdziłam,że oszczędzać nie będę.:tak:

reklama
Witam!
U nas nocka kiepska.. Mały zasnął ok.22:20.. Zrobił mi pobudkę ok.23:40, póżniej ok.1:00 a póżniej obudził się o 4 i nie chciał spać.. Wzięłąm go do siebie do łóżka, była chwila ciszy ale jak się póżniej wydarł to nie wiedziałam co zrobić.. Zasnął chyba po 5. No i spał do 7:15. Znowu go wzięłam do łóżka do nas i chwila ciszy a za chwilę znowu ryk , tak wielki że tatusia obudził.
No ale teraz na szczęście śpi (oczywiście w wózku i czasami bujany).

dorom5 zawsze lepiej dla pewności zapytać jeżeli coś jest nie tak. Ale nie martw się, napewno będzie dobrze.
Dużo zdrowia dla B.

krystynka88 no to powodzenia na egzaminie. No i teraz to tylko czekać aż dzidzia się urodzi.. Obypo Twoim egzaminie.

AdiLea chyba każde małe dziecko lubi jak się z nim tańczy na rękach.. Ja też tak robię jak Adaś jest niespokojny.

anetka551 dziś egzamin. Nie wiem czy już jesteś po czy przed ale życzę powodzenia. Oby się udało!

umi2 wiesz, ja chyba nawet bym wolała być sama.. I tak prawie cały dzień nikogo w domu nie ma..

EWI44 oby więcej tak fajnych nocek.

Asiowo no to życzę powodzenia w spalaniu niepotrzebnych kg.

pola997 co do sukienkek popatrz wszędzie żebyś póżniej tak jak ja nie żałowała..

Witajcie.
Dzien zaczął sie od pieknej pogody, a potem mi sie przypomniało co było wczoraj i humor mi sie popsuł, no ale czego mozna sie spodziewac bo ludziach którzy wzajemnie sie nie szanują. Zajme sie dzis chyba szyciem tych zasłon, ale szczerze mówiac to mi sie nie chce. Bo po co robic cos co ma upiększyc klatkę która sie zamknie? Nie chce byc w klatce to nie dla mnie, no ale jak sie nawazyło pwa to trzeba je wypic.
pola997 Az tyle za szczepionki? Kurcze a nie ma jakichś tanszych? Normalnie strach sie bac ile kasy na takie rzeczy idzie.
Galarecia Moze Adasia cos boli, albo cos mu sie przysniło. W sumie nie wiem czy małe dzieci maja sny które moga je wystraszyc bo jakies ogólnie sny napewno.
A ja nie wiem co bym wolałą chyba byc szczesliwa chocby miało to oznaczac bezludną wyspe:-) Ty jestes sama całymi dniami, a ja od dziecka byłam sama i sie do tego przyzwyczaiłam teraz wydaje mi sie ze nie potrafie dzielic z kims swojego zycia. Cóz, ale jak to w zyciu bywa nie zawsze mamy to czego chcemy.

Mała wyla do 24 ale jak padła to dopiero o 7 wstała:-).Strasznie mi jej szkoda jak tak płacze a ja nic nie moge zrobic:-(.
Kupiłam jakies płyty z cwiczeniami po porodzie i jak znajde chwile to pocwicze.Musze jeszcze troche schudnac.Ogolnie jest ok, gdyby nie te cholerne rozstepy:dry:.
Btw. znacie jakies metody zeby sie ich pozbyć/zmniejszyc?
pola997 o co chodzi z tymi szczepieniami?Myszke trzeba bedzie zaszczepic niedlugo a zaden lekarz nie potrafi mi konkretnie wyjasnic czym mam to zrobic i co jest najlepsze:dry:

witam:tak:

Pola... moja suknia tez wisi w szafie, rozm. 34, ale na ok 170cm... choc nie wyglada juz jak nowa, bo na weselu troszke poszalałam:-)

U nas nocki coraz lepsze, wczoraj mała padła o 21 (godzine pozniej, bo mielismy goscia) i wypiła 220 ml mleczka z kleikiem i spała do 4:30:-) kiedy ona ostatnio tyle spała:szok: pozniej cycus i obudziła sie po godzinie bo mało zjadłam, P. przyniosł ja do lozka i przy cycu zasneła i spała chyba gdzies do 7:30...:tak: teraz znów ucina sobie drzemke bez sniadania...
W ogole jak mała coraz lepiej spi to przekonuje sie, że dobra decyzje podjęłam o odstawieniu:tak:

W ogole wczoraj była u nas babka z firmy finansowej, troszke pogadalismy, wcisła mi nowy fundusz emerytalny (i tak chciałam zmienic bo mój AIG upadł):-p no i... P. zrobił takie wrazenie, ze mu prace zaproponowała:-) Okazało sie, ze to było kierownik regionalna i zaprosiła P. na szkolenie, bedzie ciągnął 2 robotę dodatkowo... tymbardziej, ze bedzie miał słuzbowe auto i kom. w tej podstawowej robocie, narazie to takie wszystko rózowe sie wydaje, ale jakby sie udało to niezła kasa by była:tak: zobaczymy... tak narzekałam, a teraz jakos tak wszystko zaczyna sie układac:tak:

Miłego dnia!

Galarecia Bo wydaje mi sie ze z tamtąd nie bedzie juz wyjscia... takie małżeństwo bez małżeństwa:-) a ja cenie sobie wolnosc i niezaleznosc.
AdiLea Biedne maleństwo z czasem powinno byc coraz lepiej. Ale was wzieło na cwiczenia... Powodzenia i duzo samozaparcia.
Asiowo To powodzenia z nową pracą, ale weźcie pod uwage ze ciezko bedzie, bo to niezła harówa. Oby sie ułozyło tak jak planujecie.

AdiLea no mi Adaś dziś też wył w nocy i też bardzo mi go szkoda jest jak tak płacze i aż szlocha a ja nie wiem jak mu pomóc.

Asiowo to widać wszystko się jakoś układa. Oby się poprawiło. Powodzenia.

umi2 zawsze jest jakieś wyjście. Glowa do góry, napewno będzie dobrze.

Właśnie to jest okropne ze te nasze dzieciaczki płacza a my nic nie mozemy zrobic.Czasem naprawde sama płacze jak widze jak sie Hania wije z bólu:-(.

Asiowo gratulacje dla męża i powodzenia:tak:

reklama
Adilea- my wykupilismy te 2 szczepionki, tylko ta przeciw rota wirusom nie jest obowiązkowa,ale lepiej dziecko zaszczepić(teraz jest strasznie dużo tych wirusów, bardzo nie bezpiecznych dla małych dzieci) zresztą lekarz też był tego zdania .Infanrix to wszystkie inne szczepionki tylko ,że w jednej:tak:tak to trzeba by było dziecko szczepić kilka razy,a tak tylko raz :tak: (ponoć ma mniej skutków ubocznych) a po za tym szkoda maluszka męczyć tymi kłuciami. Gdybyś chciała na fundusz to musiałabyś Malutką zaszczepić klika razy. Fakt,kosztuje dużo,ale uważam że warto. Musisz iść do swojego pediatry i on przepisze Ci recepty na szczepionki. Ja byłam w szoku ,że takie drogie,ale mam nadzieję,że faktycznie takie wyjście okaże się lepsze.

galarecia-masz rację muszę dobrze poszukać,ale wierzę ,że znajdę coś dla siebie i w miare tanio...

Do góry