reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Pola...o szczepionkach juz była to mowa z tego co pamietam:tak: Ja szczepiłam małą darmowymi i nie załuje:tak: Paulince nigdy nic nie było, popłakała troszke, ale po chwili juz był spokoj, 2 kłucia prawie zawsze przesypiała.. zadnej gorączki, nic sie nie działo! Ja wyszłam z załozenia, że lepiej dac małej stopniowo te wszystkie wirusy, bo jak naraz to nie wiadomo czy wtedy by czegos nie było... Wychodze z załozenia, że wiekszosc dzieci jest szczepiona tymi normalnymi i nic sie nie działo i dla mnie ta kasa to jest jakas masakra... ile by za to np. pampersów było:szok: A na rota nie szczepie, bo z tego co wiem zalecają je dzieciom, ktore maja kontakt z innymi np. w przedszkolu albo żłobku... To jest tylko moje skropmne zdanie:tak:

reklama
Asiowo To znaczy ze te szczepionki sa tez darmowe tak? Bo juz sie normalnie wystraszyłam.
mikus_a Oj wiosna kto o niej nie marzy:-)

fakt była mowa;-) Asiowo-pewnie i Ty masz rację ,ale tak mi pediatra polecił,więc stwierdziłam że na jedzenie i szczepionki nie ma co żałować (dla dziecka oczywiście) a mojego narzeczonego mama jest lekarzem i mówiła że ostatnio przywiezli do szpitala 2 miesięczne dziecko ,które było zarażone rota wirusem i ledwo je odratowali:-( a takim rota wirusem można się od dorosłego zarazić...zresztą moje siostry mają dzieci ,które przynoszą różne chorubska ,więc wolałam zaszczepić.
umi- są na fundusz też tylko dziecko jest wtedy więcej razy kłóte. tylko rota nie są refudnowane.

Ostatnia edycja:
Umi... na rota szczepionki są płatne, tak jak mowiłam polecają je dzieciom, które mają kontakt z innymi. Mi lekarka powiedziała, ze skoro dziecko jest ze mna w domu to nie ma sensu szczepic, płatne są tez te szczepionki 6 w 1 i 5 w 1..., ja ich nie kupowałam, szczepilam nornalnymi z NFZ, dziecko jest kłute 3 razy podczas 1 wizyty na szczepieniu i tak 3 razy, pozniej po roczku powtarza sie 1 serie... wiec jesli kogos nie stac na płatne to moze skorzystac z tych darmowych...

a na jedzonko tez nie oszczedziłam, bo... dawałam małej moje mleczko:-p 1 jedzonko kupiłam w 6 miesiacu w słoiczku, teraz sama gotuje i kupuje tylko soczki, kaszki no i teraz mleczko doszło:-p

No... zgadzam sie z Toba! Ja własnie chodze do takiej u ktorej wizyta trwa 3 minuty, ale na szczescie tylko jak musze isc na szczepienie. Jak Paulinke wysłała do szpitala z zapaleniem kikuta (ktorego nie było - nie wiem czy to pamietasz) to pojechałam do pediatry, która mnie leczyła jak byłam niemowlakiem i dzieckiem, wysmiała tą idiotkę za przeproszeniem, dała gencjane i nastepnego dnia kikut odpadł:tak: Juz wiem, ze jak kiedys Paulinka bedzie chora to pojade prywatnie tylko do tej... 30zł za wizyte to nie majątek,a bede miała pewność, ze mała bedzie zdrowiec...:tak:

Mysle czy zaszczepic ja ta 6w1 ale troche sie obawiam czy to przypadkiem nie jest za duzo na raz.. A co do lekarzy to mi sie wydaje ze wiekszosc z nich nie zna sie na rzeczy a diagnozy stawiaja na oślep.

Dałam małej infakol i ja nakarmilam ale wszystko mi zwymiotowała:confused:. I teraz nie wiem czy po tych kropelkach moze wystapic taka reakcja?

adilea- najlepiej idz do pediatry jeżeli masz zaufanego to na pewno doradzi najlepiej...:tak: też miałam taki obawy ,ale mój powiedział,ze wcale tak nie jest,że 6w1 to za dużo na raz...wszystko mi wytłumaczył... a i co do infacolu mogła tak zareagować... ja dałam kiedyś to mi tak chlusnął że ja byłam cała brudna i mały też...tylko później dolegliwości z brzuszkiem ustały i więcej nie podawałam...

mikus_a, Asiowo- macie racje co do lekarzy,ale z jeżeli pediatra jest nie doświadczony to odsyła do innego, albo stawia nie poprawną diagnozę- nie chce brać odpowiedzialności za tak małe dziecko...

zaraz idę z Luwikiem na spacer u nas jest śliczna pogoda;-) szkoda siedzic w domu:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Masakra Dziewczyny, w szpitalu byłam od 16, a w domku byłam po 22.
Zrobili mu wszystkie badania, ale w szpitalu miejsc nie ma. Bartek ma ropne migdały :-( I są do wyrwania, i to najlepiej teraz w najblizszym czasie bo od tego ma wysokie goraczki :-(
Asiowo - Tylko to tak jest, że teraz gdy potrzebne są pieniążki, bo za trzy miesiace rodzimy to Bartek musi wziac wolne :-( I nie wiadomo na ile :-( Boje sie tego wszystkiego :-(
Umi2, Panistepelek, EWI44, Galareciu - Dziekuje Wam :-( Każde slowo otuchy mi się teraz przyda. Bo powolutku sie zalamuje :-(
pola997 - Ja z tych nerwów to urodze chyba teraz, żart ;-) No i przyjemnego spacerku, u mnie pogoda okropna, jakaś mżawka czy coś...

Do góry