reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Pola...o szczepionkach juz była to mowa z tego co pamietam:tak: Ja szczepiłam małą darmowymi i nie załuje:tak: Paulince nigdy nic nie było, popłakała troszke, ale po chwili juz był spokoj, 2 kłucia prawie zawsze przesypiała.. zadnej gorączki, nic sie nie działo! Ja wyszłam z załozenia, że lepiej dac małej stopniowo te wszystkie wirusy, bo jak naraz to nie wiadomo czy wtedy by czegos nie było... Wychodze z załozenia, że wiekszosc dzieci jest szczepiona tymi normalnymi i nic sie nie działo i dla mnie ta kasa to jest jakas masakra... ile by za to np. pampersów było:szok: A na rota nie szczepie, bo z tego co wiem zalecają je dzieciom, ktore maja kontakt z innymi np. w przedszkolu albo żłobku... To jest tylko moje skropmne zdanie:tak:

reklama
Asiowo To znaczy ze te szczepionki sa tez darmowe tak? Bo juz sie normalnie wystraszyłam.
mikus_a Oj wiosna kto o niej nie marzy:-)

fakt była mowa;-) Asiowo-pewnie i Ty masz rację ,ale tak mi pediatra polecił,więc stwierdziłam że na jedzenie i szczepionki nie ma co żałować (dla dziecka oczywiście) a mojego narzeczonego mama jest lekarzem i mówiła że ostatnio przywiezli do szpitala 2 miesięczne dziecko ,które było zarażone rota wirusem i ledwo je odratowali:-( a takim rota wirusem można się od dorosłego zarazić...zresztą moje siostry mają dzieci ,które przynoszą różne chorubska ,więc wolałam zaszczepić.
umi- są na fundusz też tylko dziecko jest wtedy więcej razy kłóte. tylko rota nie są refudnowane.

Ostatnia edycja:
Umi... na rota szczepionki są płatne, tak jak mowiłam polecają je dzieciom, które mają kontakt z innymi. Mi lekarka powiedziała, ze skoro dziecko jest ze mna w domu to nie ma sensu szczepic, płatne są tez te szczepionki 6 w 1 i 5 w 1..., ja ich nie kupowałam, szczepilam nornalnymi z NFZ, dziecko jest kłute 3 razy podczas 1 wizyty na szczepieniu i tak 3 razy, pozniej po roczku powtarza sie 1 serie... wiec jesli kogos nie stac na płatne to moze skorzystac z tych darmowych...

a na jedzonko tez nie oszczedziłam, bo... dawałam małej moje mleczko:-p 1 jedzonko kupiłam w 6 miesiacu w słoiczku, teraz sama gotuje i kupuje tylko soczki, kaszki no i teraz mleczko doszło:-p

No... zgadzam sie z Toba! Ja własnie chodze do takiej u ktorej wizyta trwa 3 minuty, ale na szczescie tylko jak musze isc na szczepienie. Jak Paulinke wysłała do szpitala z zapaleniem kikuta (ktorego nie było - nie wiem czy to pamietasz) to pojechałam do pediatry, która mnie leczyła jak byłam niemowlakiem i dzieckiem, wysmiała tą idiotkę za przeproszeniem, dała gencjane i nastepnego dnia kikut odpadł:tak: Juz wiem, ze jak kiedys Paulinka bedzie chora to pojade prywatnie tylko do tej... 30zł za wizyte to nie majątek,a bede miała pewność, ze mała bedzie zdrowiec...:tak:

Mysle czy zaszczepic ja ta 6w1 ale troche sie obawiam czy to przypadkiem nie jest za duzo na raz.. A co do lekarzy to mi sie wydaje ze wiekszosc z nich nie zna sie na rzeczy a diagnozy stawiaja na oślep.

Dałam małej infakol i ja nakarmilam ale wszystko mi zwymiotowała:confused:. I teraz nie wiem czy po tych kropelkach moze wystapic taka reakcja?

adilea- najlepiej idz do pediatry jeżeli masz zaufanego to na pewno doradzi najlepiej...:tak: też miałam taki obawy ,ale mój powiedział,ze wcale tak nie jest,że 6w1 to za dużo na raz...wszystko mi wytłumaczył... a i co do infacolu mogła tak zareagować... ja dałam kiedyś to mi tak chlusnął że ja byłam cała brudna i mały też...tylko później dolegliwości z brzuszkiem ustały i więcej nie podawałam...

mikus_a, Asiowo- macie racje co do lekarzy,ale z jeżeli pediatra jest nie doświadczony to odsyła do innego, albo stawia nie poprawną diagnozę- nie chce brać odpowiedzialności za tak małe dziecko...

zaraz idę z Luwikiem na spacer u nas jest śliczna pogoda;-) szkoda siedzic w domu:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Masakra Dziewczyny, w szpitalu byłam od 16, a w domku byłam po 22.
Zrobili mu wszystkie badania, ale w szpitalu miejsc nie ma. Bartek ma ropne migdały :-( I są do wyrwania, i to najlepiej teraz w najblizszym czasie bo od tego ma wysokie goraczki :-(
Asiowo - Tylko to tak jest, że teraz gdy potrzebne są pieniążki, bo za trzy miesiace rodzimy to Bartek musi wziac wolne :-( I nie wiadomo na ile :-( Boje sie tego wszystkiego :-(
Umi2, Panistepelek, EWI44, Galareciu - Dziekuje Wam :-( Każde slowo otuchy mi się teraz przyda. Bo powolutku sie zalamuje :-(
pola997 - Ja z tych nerwów to urodze chyba teraz, żart ;-) No i przyjemnego spacerku, u mnie pogoda okropna, jakaś mżawka czy coś...

Do góry