reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mlode Mamusie

mama boo a w ktorym tygodniu jestes?? dzidzia sie rozwija dobrze mam nadzieje. ten klopot z nerka to masz ty czy gaja?? jesli pisalas juz o tym to sorki ale nie nadazam czytac tego wszystkiego :p

reklama
Chyba zmienię suwaczek - dopiero teraz zauważyłam, że pisze na nim w którym dniu ciąży jestem a nie tygodniu..... Problem z nerką to mam Ja (na szczęscie nie Gaja) a jestem dokładnie w 26 t.c. + 4 dni, więc nie ma zbyt wielkiej różnicy jeśli chodzi o głókę. Jednak jestem troszkę przewrażliwiona, bo siostrzenica urodziła się z wodogłowiem, ale miała wszepioną płytkę i jest w porządku.

oj z pewnoscia wszystko bedzie dobrze, nie mozna sie zamartwiac na zapas bo nie bedziesz sie wysypiac a to zapewne Gaji nie bedzie sluzyc :) mam nadzieje ze twoja nerka zacznie normalnie pracowac i skonczy swoj "urlopik". a mocno bryka ci malenstwo?? bo ja dzisiaj nakrecilam krotki film "jak kopie moje malenstwo" to wszyscy w domu byli w szoku ze ma juz taka sile :)

Strasznie szaleje :D Mam taką słodką Wiercidupkę w brzuszku :D Obija się główką o żebra (oby sobie guza nie nabiła ;) ) też chciałam nakręcić kamerą (której nie posiadam:( ) bo to naprawdę świetny pomysł ! A Gaja jak na złość nie chce pokazywać jak kopsa. Poczuli tylko nieliczni. Rafał, Moja Mami i Dawidek (bo uprzywilejowany ;) ) a jakie miał oczy jak Mała go kopsała - aż się ciepło na serduszku robi :)

z mojej córeczki to taka mała wredotka,jak ktoś położy rękę na brzuchu to natychmiast się uspokaja,nawet tatusia nie chce kopnąć ;)

u mnie tak samo, jak ktos polozy reke to dzidzia jakby sie peszyla ;), ale wczoraj moj mezulek trzymal reke na brzusiu przy zasypianiu i dzidziolina go kopnela tak dosyc mocno. tak slodko sie wystraszyl ze ze smiechu juz mi sie nie chcialo spac!! :D

no właśnie, nasze dzieci są wrażliwe na dotyk i muszą się przyzwyczaić do tego, że "coś leży" na brzuszku i jak już się przyzwyczają, dokazują chętniej

wiecie czego sie boje... przedwczesnego porodu. wiem ze to moze i glupie ale ostatnio o tym pomyslalam i teraz nie chce sie ta mysl odczepic

maga_86 pisze:
z mojej córeczki to taka mała wredotka,jak ktoś położy rękę na brzuchu to natychmiast się uspokaja,nawet tatusia nie chce kopnąć ;)

no a u mnie jest na odwrót..jak przykładam rękę to odrazu zaczyna mnie kopać i podstawia tam pupkę, główkę itp...
tak jakby się przytulał ;D

reklama
Witam Mamuski!
Troszke dzis mialam do czytania a to dlatego ze wczoraj nie bylo mnie na necie.Niedosc ze mam teraz pare problemow co mozna przeczytac na forum Mamy z U.K to jeszcze wczoraj przyszedl mi list ze szpitala ze musza powtorzyc mi testy badan z krwi.Dzwonilismy do szpitala niby recepcjonistka powiedziala ze nic groznego tylko chca powtorzyc to i tak zaczynam myslec dlaczego chca je powtorzyc i dlaczego przesuneli mi wizyte o miesiac wczesniej????????
No i musze czekac do pierwszego grudnia.
Wiecie moja dzidzia bardzo mocno kopala mnie o 5:00 nad ranem:)to bylo takie slodkie ::) ale czasami jak tatus przylozy raczke to jest roznie raz kopnie raz nie.Wiem ze napewno nie lubi jak tata ma zimna raczke hihi.
Dzis jakos mi tak niedobrze po jajecznicy (sniadaniu) i leze w lozeczku.
Przez weekend moze mnie nie byc na forum bo jade zobaczyc sie z moja kochana Mama do Londynu jak juz wczesniej pisalam nie widzialam jej dlugo i pierwszy raz zobaczy mnie z brzuszkiem chyba sie poplacze!na sama mysl juz mam lezki w oczkach.

Mama Boo Gaja to naprawde sliczne imie:) napewno bedzie wszytsko wporzadku nie zamartwiaj sie trzymam kciuki.

Pozdrawiam Mamuski i Kruszynki.

Do góry