misia współczuję ci kochana, bo wiem, że każda kochająca mama chce karmić swoje maleństwo tym co najlepsze, czyli mleczkiem z piersi
Nie wiadomo, dlaczego czasem mamy mają mało pokarmu albo wcale, inne z kolei mają za dużo i problem z bolącymi piersiami, zapaleniami itp. Nie musisz się obwiniać, bo robiłaś co w twojej mocy
Teraz też dajesz Oliwci to co najlepsze, czyli swoją miłość i jedno z lepszych mlek zastępczych dost. na naszym rynku
Drogie, to fakt, ale ja też wydałabym ostatnie pieniądze, żeby maleństwu dać to co najlepsze, żeby brzuszek nie bolał itp. A miałam pisać, że właśnie w Ross. są co jakiś czas promocje na to mleko. Ja mam newsletter na maila z Ross. i jestem na bieżąco z gazetkami promoc. bo kupuję u nich rzeczy dla maluszka z serii baby dream
Ja sobie też zarejestrowałam tą kartę od nich. Na razie jeszcze jest mały % rabatu, czasem parę groszy, ale w miarę większej ilości zakupów będzie więcej, więc chyba warto, zawsze coś ;-)
Viv mnie się grudki nie robią (jeszcze), więc w sumie jeszcze nie ściągałam, choć laktator mam, bo kupiłam sobie z allegro używany medeli mini electric za 100zl
(do tego dostałam jeszcze gratis nakładkę aventu i krem musteli na popękane brodawki raz użyty). Jakoś tak mi szkoda wylewać tego mleczka
Ale na pewno to będę robić, jak tylko zauważę jakąś grudkę, bo poprzednim razem z Idusią "kamyczek" z mleka zatkał mi jeden z kanalików mlecznych i to był dopiero ból
Byłam o krok od ciężkiego zapalenia piersi i antybiotyku. Co ja nie robiłam wtedy: okłady ciepłe przed karmieniem, zimne po, pomiędzy chodziłam z liśćmi kapuchy w staniku, a przede wszystkim musiałam sobie ten kamyczek wyłuskać, ufff
Tak, że na pewno wolałabym tego uniknąć
A co do ulewania, to tak może być. Niepokojące są ulewania i wymioty po 3 m-cu. Wtedy już trzeba to skonsultować koniecznie z pediatrą. Mojego wczoraj 3x przebierałam w ciągu dnia:bo raz mu się ulało, drugim razem tak mu się odbiło, że chlusnął tak,że i siebie i mnie "załatwił" przebieranko, no a potem jeszcze siknął gdzieś na bok w pampku i był cały zasikany
Dziś pralka już chodzi z jego ciuszkami, bo się w ten sposób uzbierało moment