reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Dobra, teraz raport z prac- zrobiliśmy makówki, galaretki, zrobiłam już surówkę na jutro.
Groch zamoczyłam, do sałatki rzeczy przygotowane.
O ostatnich zakupach typu rzeczy do pakowania nie wspomnę.

Na szczęście ostatnia część prezentu dla męża przyszła do paczkomatu.

Idę zaraz odpoczywać.

reklama
Dobra, teraz raport z prac- zrobiliśmy makówki, galaretki, zrobiłam już surówkę na jutro.
Groch zamoczyłam, do sałatki rzeczy przygotowane.
O ostatnich zakupach typu rzeczy do pakowania nie wspomnę.

Na szczęście ostatnia część prezentu dla męża przyszła do paczkomatu.

Idę zaraz odpoczywać.
ja wczoraj zrobiłam pasztety (jeden z pieczarek, drugo z cukinii), dzisiaj ciasto, sałatkę jarzynową, terrinę z łososia, łososia z musem z pastrąga i teraz jeszcze farsz do ryby po grecku. Reszta jutro 😝

A jutro z rana chcę zapakować i przyozdobić prezenty w tym łóżko dla mamy:

Mamie psikusa pod choinką zrobimy, bo damy pościel, a do niej karnecik, że reszta na strychu jest (bo jak zapakować łóżko z Ikei pod choinkę?), ale chcę zobaczyć najpierw tę udawaną radość, że dostała pościel i o tym zawsze marzyła 😅.

Ostatnia edycja:
chodziło mi o to, że Ci "bardzo przykro" z powodu focha teściowej. Przepraszam, nie wyraziłam się jasno. Moja intencja było to, że mam nadzieję, że się tym nie przejmujesz
A nie, to cytowałam teściową, sorry, ona tak odpowiedziała ;) napisałam bez cytatów. Może mi nie będzie przykro, ale tak jak tu już dziewczyny pisały, jak będę w ciąży to powiem😄

ja wczoraj zrobiłam pasztety (jeden z pieczarek, drugo z cukinii), dzisiaj ciasto, sałatkę jarzynową, terrinę z łososia, łososia z musem z pastrąga i teraz jeszcze farsz do ryby po grecku. Reszta jutro 😝
Nie da się ogarnąć wszystkiego naraz, nie?
Ja już zmęczona, bo od 5 na nogach, w parcy do 15 i po pracy heja do przygotowań Świątecznych.

Teraz dopiero klapłam na krzesło.
Tired Princess And The Frog GIF

@Lady With Cats kochana przykro mi, ale trzymam kciuki za Ciebie, żebyś zaszła i urodziła zdrowiutkie dzieciątko. @LadyCaro za Ciebie i inne oczywiście też 💚🍀.
Zapomniałam nixku😂 teściowa się nie przejmuj, olej ja.
@Paula1417 czasami są gorsze dni, oby jutro było lepsze 💚.
Ja zaraz kończę wyjmować ostatnie produktu z parzenia po wędzeniu. Na jutro mi zostaje rybki obtoczyć i jedno ciacho masa przełożyć i odpoczywam 🥰. Dziś mi nogi w tyłek wchodzą 😂😂

Mierze dopiero od owulacji;) zrobie prog po świętach będzie 7dpo. Afirmuje, że teraz trwa wyścig małych bohaterów...

Po inozytolu mnie napierdzielaja jajniki, ale są efekty. Miovelli nie brałam. To podobne?

Tak tak tak i jeszcze raz tak. A wy tu macie czas pisać...kiedy...robią mi się grzyby właśnie na farsz...

U mnie trwa wyściełanie kanapy żeby się rozgościła...

I prawidłowo. Tak ma być. Zapominamy o żyjemy tym kolejnym:)

Albo bliźniaki;P

Taa ja też jadę i też mam masakrę...

Ile bierzesz tego inofemu? Ja 3 tabletki a rada forum hahah
Ja biorę dwie saszetki, czyli 4000mg dziennie
Dziewczyny przepraszam że zamulam ale chyba lepiej tu płakać niz przy stole. Dostałam wyniki tarczycy:

TSH 5.31 [0.3 - 4.2]
FT4 12.3 [9 - 23]
TPO 9.76 [0.0 - 5.0]

Czy moim prezentem na święta jest Hashimoto? 😥💔
Bardzo mi przykro.
Trt1 Leyla GIF by WASS Medya

Sprobuj chociaż odrobine, jak otrzepiesz się po pierwszym żalu, pomyśleć o tym, jak o poznaniu wroga, skoro już wiesz, co Ci dolega i tym bardziej, ze to hashi, to dostaniesz leki na bank i już. Sama żre ten euthyrox od ponad 10 lat, mam 4-letnie dziecko, zaszłam i było ok. Na początku „beczałam” w rekaw, ze gruba, ze włosy ki wypadają, sucha skóra, ze codziennie te leki, uznałam to za koniec świata, wiec rozumiem „podobne” myślenie. Po chwili okazało się, ze to nieinwazyjny jeden tabsik rano i już 🙂 życzę Ci, żebyś szybko się „otrzepała” i żeby wyszło słoneczko 😘😘
Jestem właśnie po wizycie u gina . Pęcherzyk 17mm endo 6cm
26-27.12 kazał nam się seksic wiec moje drogie Panie niech te święta coś przyniosą !
Wesołych Świąt Wam życzę ❤️❤️
Po moim przykładzie- pęcherzyk 19.12-16mm, 22.12-cialko żółte ;) polecam ostro działać już 25.12 ;)
O tym samym pomyślałam :D. Ale kiedyś myślałam, że tylko mi się zachce dziecka i pyk, nie będzie problemu...Rzeczywistość, a wyobrażenia ;-p.
W ogóle potrzebuję wirtualnego przytulańca, mega mi kiepsko dzisiaj, ta atmosfera rodzinności świątecznej źle na mnie działa :(. Plus wiadomość o nowotworze brata i śmierci siostry babci, która była mi bliska. Święta....
Przytulam 😔
200.gif

Cześć dziewczyny w ten wspaniały poranek. Ja juz od 5.30 na nogach. Oczywiście temperatura zmierzona, więc oczy jak 5 zł i juz wstalam, niestety w dol, więc zapowiada się nieudana owulacja. 🙄😶 strasznie glupia jestem - bo test chcialam wypróbować i przy okazji wiem, ze ma testową kreseczke. Dzieki temu nie bede sie napalac, 8 i dalej dni po nad cieniem, bo dzis nie moglaby by być zadna poza testową i taka jest, więc przestrzegam, ze testy ją mają . Oczywiście zabraklo mi kilku produktow, więc zasuwam do sklepu i kontynuuje garowanie. Przynajmniej dzis czuję się w formie😁🎄☃️❄ niech moc będzie z Wami.

Załączniki

• Screenshot_20221224-072807_OvuFriend.jpg
    Screenshot_20221224-072807_OvuFriend.jpg
    98,3 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, gdzie w Warszawie zrobie dzisiaj bete? W mojej miejscowosci wszystkie labolatoria zamknięte, nie dam rady w niepewności przez tyle dni świąt. Dziś od niechcenka zrobiłam test, wczoraj miałam lekkie plamienie, bylam przekonana że rano obudze się i okres się rozkręci, a tu nic. No i zrobilam test, ale póki nie bede miała bety to nie uwierze

Do góry