reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Cześć dziewczyny.
Beta z 2300 spadła do 1300.
Takze powtórka.
Nie mam już siły. Kończę swoją przygodę ze staraniami o dziecko. Macierzyństwo nie jest mi pisane.
Strasznie mi przykro, wiem co czujesz i obecnie żadne słowa nie ukoją Twojego smutku.
My tu jesteśmy, zawsze służymy dobrym słowem.

reklama
Dalej to mniejszość 😉.

Wartości referencyjne na wydrukach badań dla fazy lutealnej zwykle są od kilku do kilkunastu ng i w takich wartościach mimo wszytsko większość dziewczyn się mieści.

No nie wiem. Dla mnie te normy na wydrukach sa z dupy i może nie znam jakiejś ogromnej skali ale na pewno prog powyżej 20 paru ng nie jest szokujący, dziwny czy rzadki

🤯🤯🤯
Czyli niepotrzebnie prawie nawyklinalam wczoraj lekarza gdy mi powiedział że trzeba powtórzyć i zebym się nie martwiła bo moglo się coś wahnac?

Te badanie z wysokim TSH miałam rano w domu (tuż przed 8) niedługo po przebudzeniu. FT3 i FT4 w normie.

Jak w takim razie sprawdzić że wysokie TSH to problem a nie dobowe wahnięcie? Bo póki co panikuje że nawet jak zajde to mogę mieć problemy i męża z daleka trzymam bo niby płodne teraz 😔...
No możliwe, że niepotrzebnie :p.
Tzn jak miałaś 11 czy 12 to i tak jest trochę za dużo ale chodzi mi o to, że jak następnym razem jak będziesz miała 5 to nie znaczy, że go sobie magicznie obniżyłaś Puerią ;P. To się po prostu waha.

No nie wiem. Dla mnie te normy na wydrukach sa z dupy i może nie znam jakiejś ogromnej skali ale na pewno prog powyżej 20 paru ng nie jest szokujący, dziwny czy rzadki
No widzisz, a dla mnie z dupy nie są.

Sama takie wartości tworzę (może nie dotyczą badań krwi), nie robi się ich z doopy, tylko na jakiejś podstawie.

No możliwe, że niepotrzebnie :p.
Tzn jak miałaś 11 czy 12 to i tak jest trochę za dużo ale chodzi mi o to, że jak następnym razem jak będziesz miała 5 to nie znaczy, że go sobie magicznie obniżyłaś Puerią ;P. To się po prostu waha.
rany te forum chyba milion razy lepsze niż kursy medyczne 🤯

Ja miałam 9.4 teraz w Polsce a 5.6 poltora roku temu w UK więc pewnie te 9.4 teraz to nie jakieś tam chwilowe wahnięcie ale może też nie będę następnym razem rzucać się do płaczu w gabinecie lekarskim 🤣

No widzisz, a dla mnie z dupy nie są.

Sama takie wartości tworzę (może nie dotyczą badań krwi), nie robi się ich z doopy, tylko na jakiejś podstawie.
Na nadmiar progrestronu może mieć wpływ stres, palenie papierosów, pcos, problemy z nadnerczami czy wątrobą. Ale jednocześnie też owulacja z więcej niż jednego pęcherzyka, ciąża mnoga itd.

Więc generalnie raczej przyjmuje się, że wysoki progesteron (nawet ponad normę lab) jest ok, w drugą stronę jest gorzej.

reklama
Do góry