reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Skoro nie wiedz kiedy była owu i czy w ogóle była to okres może być i za 2 tygodnie
ja pitole nie dobijaj 😆 jeszcze takiej akcji nie miałam zawsze idealnie w ten sam dzień dostawałam okres w który flo mi pokazywało także mam nadzieje ze jutro już przyjdzie ..

reklama
Nie prawda jest stwierdzenie "prog jest jak na I trymestr" przy jednoczesnym pytaniu czy to oby na pewno 7 dpo. Sugerujesz tym samym że prog może oznaczać ciążę.
Nie wiem czy większość kobiet ma proga na poziomie kilkunastu ng bo nigdy nie czytałam statystyk, ale ja na przykład mam zawsze powyżej 20 a często powyżej 25. Znam też mnóstwo dziewczyn stąd, które mają go również w tych okolicach lub wyższy. Jest to bardzo ładny progesteron po owulacji i w ogóle nie sugeruje ciąży. Jak najbardziej możliwe jest mieć taki wynik nawet 6 dpo.
I jak powiedziałam wcześniej owszem w ciąży można mieć proga 25 czy 29 ale można mieć i 10 i w obu przypadkach będzie to normalne. Natomiast nie ma żadnego powodu by sugerować, że to za wysoki prog na drugą fazę
Potwierdzam, ja mam zawsze w cyklach owulacyjnych proga ponad 25ng. Czasem zdarzyło się ponad 35ng a ciąży z tego nie było.

reklama
Do góry