reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Cześć dziewczyny.
Beta z 2300 spadła do 1300.
Takze powtórka.
Nie mam już siły. Kończę swoją przygodę ze staraniami o dziecko. Macierzyństwo nie jest mi pisane.
Strasznie mi przykro, wiem co czujesz i obecnie żadne słowa nie ukoją Twojego smutku.
My tu jesteśmy, zawsze służymy dobrym słowem.

reklama
Dalej to mniejszość 😉.

Wartości referencyjne na wydrukach badań dla fazy lutealnej zwykle są od kilku do kilkunastu ng i w takich wartościach mimo wszytsko większość dziewczyn się mieści.

No nie wiem. Dla mnie te normy na wydrukach sa z dupy i może nie znam jakiejś ogromnej skali ale na pewno prog powyżej 20 paru ng nie jest szokujący, dziwny czy rzadki

🤯🤯🤯
Czyli niepotrzebnie prawie nawyklinalam wczoraj lekarza gdy mi powiedział że trzeba powtórzyć i zebym się nie martwiła bo moglo się coś wahnac?

Te badanie z wysokim TSH miałam rano w domu (tuż przed 8) niedługo po przebudzeniu. FT3 i FT4 w normie.

Jak w takim razie sprawdzić że wysokie TSH to problem a nie dobowe wahnięcie? Bo póki co panikuje że nawet jak zajde to mogę mieć problemy i męża z daleka trzymam bo niby płodne teraz 😔...
No możliwe, że niepotrzebnie :p.
Tzn jak miałaś 11 czy 12 to i tak jest trochę za dużo ale chodzi mi o to, że jak następnym razem jak będziesz miała 5 to nie znaczy, że go sobie magicznie obniżyłaś Puerią ;P. To się po prostu waha.

No nie wiem. Dla mnie te normy na wydrukach sa z dupy i może nie znam jakiejś ogromnej skali ale na pewno prog powyżej 20 paru ng nie jest szokujący, dziwny czy rzadki
No widzisz, a dla mnie z dupy nie są.

Sama takie wartości tworzę (może nie dotyczą badań krwi), nie robi się ich z doopy, tylko na jakiejś podstawie.

No możliwe, że niepotrzebnie :p.
Tzn jak miałaś 11 czy 12 to i tak jest trochę za dużo ale chodzi mi o to, że jak następnym razem jak będziesz miała 5 to nie znaczy, że go sobie magicznie obniżyłaś Puerią ;P. To się po prostu waha.
rany te forum chyba milion razy lepsze niż kursy medyczne 🤯

Ja miałam 9.4 teraz w Polsce a 5.6 poltora roku temu w UK więc pewnie te 9.4 teraz to nie jakieś tam chwilowe wahnięcie ale może też nie będę następnym razem rzucać się do płaczu w gabinecie lekarskim 🤣

No widzisz, a dla mnie z dupy nie są.

Sama takie wartości tworzę (może nie dotyczą badań krwi), nie robi się ich z doopy, tylko na jakiejś podstawie.
Na nadmiar progrestronu może mieć wpływ stres, palenie papierosów, pcos, problemy z nadnerczami czy wątrobą. Ale jednocześnie też owulacja z więcej niż jednego pęcherzyka, ciąża mnoga itd.

Więc generalnie raczej przyjmuje się, że wysoki progesteron (nawet ponad normę lab) jest ok, w drugą stronę jest gorzej.

reklama
Do góry