pluto_nova
Moderator
strasznie mi przykro…Cześć dziewczyny.
Beta z 2300 spadła do 1300.
Takze powtórka.
Nie mam już siły. Kończę swoją przygodę ze staraniami o dziecko. Macierzyństwo nie jest mi pisane.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
strasznie mi przykro…Cześć dziewczyny.
Takze powtórka.
Nie mam już siły. Kończę swoją przygodę ze staraniami o dziecko. Macierzyństwo nie jest mi pisane.
Dziewczyny a jak to jest z testami owulacyjnymi juz po owulacji? Może juz ktoś pytał, jeśli tak to sorki za powielenie. Chodzi mi o to ze niektórzy sprawdzają poziom lh we wczesnej ciąży bo rzekomo powinien być wysoki? To mit czy jak to się ma do tego?
testy owulacyjne nie wykrywają ciąży. Powtórzę się po Zazu - to jest to samo jak lasce wyszedł 7dpo pozytywny test na covid a potem się okażę że ciąża wiec będzie mówić, ze test na kowid ywkrywa ciąże.Dziewczyny a jak to jest z testami owulacyjnymi juz po owulacji? Może juz ktoś pytał, jeśli tak to sorki za powielenie. Chodzi mi o to ze niektórzy sprawdzają poziom lh we wczesnej ciąży bo rzekomo powinien być wysoki? To mit czy jak to się ma do tego?
Ok i wszystko w temacietesty owulacyjne nie wykrywają ciąży. Powtórzę się po Zazu - to jest to samo jak lasce wyszedł 7dpo pozytywny test na covid a potem się okażę że ciąża wiec będzie mówić, ze test na kowid ywkrywa ciąże.
No tutaj to jest okej i jeśli ma się taki wynik TSH jak 5,9 to żadne leki nie potrzebne bo jest się okazem zdrowia, strasznie bagatelizują to i na prawde trzeba się postarać żeby dostać jakieś leki na tarczyce a już w ogóle żeby dostać skierowanie do specjalisty,a do specjalisty nie da się dostać inaczej niż poprzez lekarza rodzinnego,także masakra ..Tobie też powiedzieli że przy staraniu 5.9 to ok?
Bo mój uznał że 9.3 to może rzeczywiście przesada ale musimy powtórzyć badania bo może się zestresowałam czy cos. Ale że gdybym miałam 5.6 to jak w ostatnim badaniu w UK to spoko loko tyle że nawet na stronach brytyjskiej służby zdrowia jest jak byk że powinno był ok 2.5
Tak więc o, nie chce nieświadomie najeść się czegoś dzień przed co może mi trochę zaniży i lekarz uzna że jeśli mam ok 6 to super i jazda z tymi staraniami
to tu jest podobnie i wygląda na to że ponad 5 dla mojego lekarza to też spoko. Ale już znalazłam że oficjalne wytyczne są by było 2.5 więc zamierzam w razie czego to mu wytknac. Może też poszukaj czy na jakiejś oficjalnej stronie w kraju w którym mieszkasz tak by nie mówią? My przestaliśmy się starać bo się przestraszyłam tego TSH ale teraz to już sama nie wiemNo tutaj to jest okej i jeśli ma się taki wynik TSH jak 5,9 to żadne leki nie potrzebne bo jest się okazem zdrowia, strasznie bagatelizują to i na prawde trzeba się postarać żeby dostać jakieś leki na tarczyce a już w ogóle żeby dostać skierowanie do specjalisty,a do specjalisty nie da się dostać inaczej niż poprzez lekarza rodzinnego,także masakra ..
gratulacje!Dzień dobry, wpadłam tylko powiedzieć, że przyrost bety ponad 200% .
Nie robię już żadnych badań do wizyty gdzieś za 2-3 tyg.
Całuję i ciążą pluję
Poziom TSH się waha mocno w obrębie jednej doby więc jakbyś zrobiła to badanie trzy razy tej samej doby to mogłaby być rozpiętość wyniku od 5 do 11.kochana dziękuję! Nawet nie chodzi mi o to by podnieść tylko nie chce przypadkiem jej zniżyć jednorazowo (przykładowo jakimś olejem która ja może obniżyć) bo mam świadomość że jak wyjdzie TSH ok 5-6 to już mogą uznać że do starania wszystko git i będę musiała znowu tracić czas na zapisanie się do jakiejś prywatnej kliniki.
Edit chodzi mi o uniknięcie czegoś co mogłoby być w badaniu TSH tym co zjedzenie steka dzień przed badaniem żelaza
Na prawdę bardzo mi przykro :-(Cześć dziewczyny.
Takze powtórka.
Poziom TSH się waha mocno w obrębie jednej doby więc jakbyś zrobiła to badanie trzy razy tej samej doby to mogłaby być rozpiętość wyniku od 5 do 11.
Dr n. med. Luiza Napiórkowska on Instagram: "Witajcie, moi drodzy! Pokażę Wam dziś bardzo ciekawy schemat obrazujący to, jak zmienia się stężenie TSH w ciągu doby. Jest to wykres obrazujący dobowe i ultradobowe zmiany stężeń TSH (tyrotropiny) w osoc
995 likes, 71 comments - okiem_doktor_luizy on February 15, 2022: "Witajcie, moi drodzy! Pokażę Wam dziś bardzo ciekawy schemat obrazujący to, jak zmienia się stężenie TSH w ciągu doby. Jest to wykres obrazujący dobowe i ultradobowe zmiany stężeń TSH (tyrotropiny) w osoczu uzyskiwane z częstych...www.instagram.com