reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

to tu jest podobnie i wygląda na to że ponad 5 dla mojego lekarza to też spoko. Ale już znalazłam że oficjalne wytyczne są by było 2.5 więc zamierzam w razie czego to mu wytknac. Może też poszukaj czy na jakiejś oficjalnej stronie w kraju w którym mieszkasz tak by nie mówią? My przestaliśmy się starać bo się przestraszyłam tego TSH ale teraz to już sama nie wiem 😔
hej, ja jak zaszłam w pierwsza ciąże to miałam tsh grubo ponad 6 wiec myśle ze starać się można:) tylko potem w ciąży już mocno kontrolować:)

reklama
to tu jest podobnie i wygląda na to że ponad 5 dla mojego lekarza to też spoko. Ale już znalazłam że oficjalne wytyczne są by było 2.5 więc zamierzam w razie czego to mu wytknac. Może też poszukaj czy na jakiejś oficjalnej stronie w kraju w którym mieszkasz tak by nie mówią? My przestaliśmy się starać bo się przestraszyłam tego TSH ale teraz to już sama nie wiem 😔
Ja pomimo to próbuje zajść i się staramy,ostatni wynik miałam 2,7 TSH,ale to nie zmienia faktu ze chce atakować lekarza bo niepokoi mnie to ze wzrasta raz na jakiś czas.. teraz na dniach mam zamiar umówić się do lekarza i jakimś sposobem przekonać aby wysłał do specjalisty na konkretne badania,wiem ze jak pójdę już do specjalisty to bez problemu leki dostanę.. zrobiłam screeny wszystkich badań TSH które miałam robione w różnych datach i pokazać mu to jak się różnią.Jeśli za nic nie wyjdzie i nie będzie chciał pomoc to spadam specjalnie do Polski na badania prywatnie.

Ja pomimo to próbuje zajść i się staramy,ostatni wynik miałam 2,7 TSH,ale to nie zmienia faktu ze chce atakować lekarza bo niepokoi mnie to ze wzrasta raz na jakiś czas.. teraz na dniach mam zamiar umówić się do lekarza i jakimś sposobem przekonać aby wysłał do specjalisty na konkretne badania,wiem ze jak pójdę już do specjalisty to bez problemu leki dostanę.. zrobiłam screeny wszystkich badań TSH które miałam robione w różnych datach i pokazać mu to jak się różnią.Jeśli za nic nie wyjdzie i nie będzie chciał pomoc to spadam specjalnie do Polski na badania prywatnie.
jakby co to do endokrynologa można tez się umówić często online, ja tak często korzystałam. Miałam już wyniki i tylko telefonicznie mi pani doktor ustalała dawkę:)

może ten wykres który podesłała @lady_in_blue wyjaśnia wahnięcia 🤯

Ja zrobiłam wczoraj taki dramat u lekarza że aż się popłakałam wychodząc ale może jednak rzeczywiście to akurat nie ma wpływu na starania. Ciekawe co wyjdzie z kolejnego badania krwi

To co piszesz nie jest prawdą.
Oczywiście można mieć taki progesteron w ciąży, ale to normalny progesteron w drugiej fazie.
Piękny i prawidłowy.
Mamy na forum dziewczynę co w drugiej fazie miewa pięknego proga powyżej 55 ng
Wiesz, nie do końca się zgodzę, że to co piszę, jest nieprawdą.
W większości przypadków jednak kobiety mają proga 7-8 dpo na poziomie kilkunastu ng.
Poza tym takie wartości, to chyba zgodzisz się, że także są w pierwszym trymestrze, więc proszę- nie pisz, że to nieprawda, bo to mocne stwierdzenie i raczej na wyrost napisane.

Wiesz, nie do końca się zgodzę, że to co piszę, jest nieprawdą.
W większości przypadków jednak kobiety mają proga 7-8 dpo na poziomie kilkunastu ng.
Poza tym takie wartości, to chyba zgodzisz się, że także są w pierwszym trymestrze, więc proszę- nie pisz, że to nieprawda, bo to mocne stwierdzenie i raczej na wyrost napisane.

Nie prawda jest stwierdzenie "prog jest jak na I trymestr" przy jednoczesnym pytaniu czy to oby na pewno 7 dpo. Sugerujesz tym samym że prog może oznaczać ciążę.
Nie wiem czy większość kobiet ma proga na poziomie kilkunastu ng bo nigdy nie czytałam statystyk, ale ja na przykład mam zawsze powyżej 20 a często powyżej 25. Znam też mnóstwo dziewczyn stąd, które mają go również w tych okolicach lub wyższy. Jest to bardzo ładny progesteron po owulacji i w ogóle nie sugeruje ciąży. Jak najbardziej możliwe jest mieć taki wynik nawet 6 dpo.
I jak powiedziałam wcześniej owszem w ciąży można mieć proga 25 czy 29 ale można mieć i 10 i w obu przypadkach będzie to normalne. Natomiast nie ma żadnego powodu by sugerować, że to za wysoki prog na drugą fazę

Nie prawda jest stwierdzenie "prog jest jak na I trymestr" przy jednoczesnym pytaniu czy to oby na pewno 7 dpo. Sugerujesz tym samym że prog może oznaczać ciążę.
Nie wiem czy większość kobiet ma proga na poziomie kilkunastu ng bo nigdy nie czytałam statystyk, ale ja na przykład mam zawsze powyżej 20 a często powyżej 25. Znam też mnóstwo dziewczyn stąd, które mają go również w tych okolicach lub wyższy. Jest to bardzo ładny progesteron po owulacji i w ogóle nie sugeruje ciąży. Jak najbardziej możliwe jest mieć taki wynik nawet 6 dpo.
I jak powiedziałam wcześniej owszem w ciąży można mieć proga 25 czy 29 ale można mieć i 10 i w obu przypadkach będzie to normalne. Natomiast nie ma żadnego powodu by sugerować, że to za wysoki prog na drugą fazę
Nigdzie nie sugerowałam, że to za wysoki prog w fazie lutealnej.

Tak, sugerowałam, że taki prog może być w I trymestrze.

Tutaj, jak dotąd większość dziewczyn proga miała na poziomie kilkunastu ng.
Nie robię statystyk, natomiast zboczenie zawodowe wychodzi.
Prog na poziomie 29 pierwszy raz się przewinął na kreskach, odkąd jestem na forum.

Edit. Oczywiście 7 dpo, bo w ciąży się zdarzały takie wyniki.

reklama
Nigdzie nie sugerowałam, że to za wysoki prog w fazie lutealnej.

Tak, sugerowałam, że taki prog może być w I trymestrze.

Tutaj, jak dotąd większość dziewczyn proga miała na poziomie kilkunastu ng.
Nie robię statystyk, natomiast zboczenie zawodowe wychodzi.
Prog na poziomie 29 pierwszy raz się przewinął na kreskach, odkąd jestem na forum.

Edit. Oczywiście 7 dpo, bo w ciąży się zdarzały takie wyniki.
miałyśmy tu rekordzistke z progiem ponad 50 😁 w 7dpo

Do góry