reklama
Ola, niektóre babki nawet 8 tygodni miały plamienie wiec myślę ze musimy wszystkie uzbroić się w cierpliwość. Wiadomo, jak coś Cię mocno niepokoi to skocz do lekarza po nowym roku, zawsze lepiej sprawdzić i mieć spokojną głowę. Każda z nas inaczej reaguje na mtx więc może być różnie, nie stresuj się bardziej bo już swoje przeszłaś i organizm musi wrócić do normy
Dziękuje wiem…Ola, niektóre babki nawet 8 tygodni miały plamienie wiec myślę ze musimy wszystkie uzbroić się w cierpliwość. Wiadomo, jak coś Cię mocno niepokoi to skocz do lekarza po nowym roku, zawsze lepiej sprawdzić i mieć spokojną głowę. Każda z nas inaczej reaguje na mtx więc może być różnie, nie stresuj się bardziej bo już swoje przeszłaś i organizm musi wrócić do normy
dziewczyny wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku! Zdrowia! I żeby ten rok przyniósł nam szczęście!
Patka2207
Fanka BB :)
Dokładnie Wszystkiego dobrego na Nowy RokDziękuje wiem…
dziewczyny wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku! Zdrowia! I żeby ten rok przyniósł nam szczęście!
Będę u gin na kontroli w przyszłym tygodniu to zapytam i dam Ci znaćCześć dziewczyny mam takie pytanie do was bo ja zapomniałam dopytać mojego gin . Taki kwas foliowy wam zalecił wasz ginekolog po metotreksacie? Kwas foliowy czy może foliany
Pani dr powiedziała ze nie trzeba jakiś specjalnych kwasów foliowych, ze aktywne folia t to trochę chwyt marketingowy i żeby stosować np Pregna start 1x1tabl dziennie, mówiła ze sono-hsg można zrobić ale bardziej dla zdrowia psychicznego bo nie ma tego wprost w zaleceniach, odczekać pół roku od podania dawki mtx i można próbować się staraćCześć dziewczyny mam takie pytanie do was bo ja zapomniałam dopytać mojego gin . Taki kwas foliowy wam zalecił wasz ginekolog po metotreksacie? Kwas foliowy czy może foliany
Ola, bedziesz robila drożność?Pani dr powiedziała ze nie trzeba jakiś specjalnych kwasów foliowych, ze aktywne folia t to trochę chwyt marketingowy i żeby stosować np Pregna start 1x1tabl dziennie, mówiła ze sono-hsg można zrobić ale bardziej dla zdrowia psychicznego bo nie ma tego wprost w zaleceniach, odczekać pół roku od podania dawki mtx i można próbować się starać
Ja bylam przekonana, że lekarz mi to zaleci, ale powiedzial zeby starac sie po trzech miesiacach i nie robic droznosci.
Patka2207
Fanka BB :)
Ja mam zalecana drożność i powiedział mi, że mtx utrzymuje się 3 miesiące w organizmie a zmiana po cp może się wchłaniać nawet pół roku i myślę, że przez to zalecają to 6miesiecy . Lekarzem nie jestem, tak to zrozumiałam . Drożność ja robię i ewentualnie usunięcie krwiaka po cpOla, bedziesz robila drożność?
Ja bylam przekonana, że lekarz mi to zaleci, ale powiedzial zeby starac sie po trzech miesiacach i nie robic droznosci.
reklama
Ja będę robić pewnie, ale na mnie nie patrzcie bo ja po prostu jestem trochę panikaraOla, bedziesz robila drożność?