reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Metotreksat - ciąża pozamaciczna

No generalnie prawda jest taka że każda w takiej sytuacji chce żeby ta beta spadała jak najszybciej ale to chyba indywidualna kwestia.
No wiadomo, tak samo, żeby nie bolało. Ale to wszystko jest bardzo indywidualne. Pisze Ci o tym byś nie panikowała gdyby Ci nie spadało tak jakbyś chciała. Bolec może. Mnie do teraz czasem potrafi kłuć a meto dostałam w listopadzie

reklama
No wiadomo, tak samo, żeby nie bolało. Ale to wszystko jest bardzo indywidualne. Pisze Ci o tym byś nie panikowała gdyby Ci nie spadało tak jakbyś chciała. Bolec może. Mnie do teraz czasem potrafi kłuć a meto dostałam w listopadzie
No staram sie być spokojna. Lekarze raczej wykluczają żeby ten jajowód pękł. Ale wiadomo nie mogą tego wykluczyć. Ale oszczędzam się i teraz spokojnie czekam aż beta spadnie.

No staram sie być spokojna. Lekarze raczej wykluczają żeby ten jajowód pękł. Ale wiadomo nie mogą tego wykluczyć. Ale oszczędzam się i teraz spokojnie czekam aż beta spadnie.
Nigdy tego nie mogą wykluczyć, były przypadki dziewczyn którym spadło do 0 a i tak pękł wiec nie ma co się nastawiać negatywnie. Wiele z nas to przeszło, dasz radę :)

Ja miałam ok 1600, trafiłam do szpitala z plamieniem i bólem w pachwinie. Po paru godzinach spadła do ok 750 po mtx wzrosła do 1300. Potem spadła po tygodniu i 2 dawce do 250. Teoretycznie to jakieś 2 tygodnie z hakiem mi to zajęło a beta była wysoka. Jajowód kuje do dziś a też jestem ponad pół rok po mtx

Ja już po wizycie 🙏🏼 beta dzisiaj 44,8 także ładnie spada. W USG też okej. Ta zmiana w jajowodzie też się zmniejsza ( wchłania ) także jestem trochę spokojniejsza. Pytałam o te kłucie i może faktycznie występować. Teraz mam zbadać betę za 3 dni.

Ja już po wizycie 🙏🏼 beta dzisiaj 44,8 także ładnie spada. W USG też okej. Ta zmiana w jajowodzie też się zmniejsza ( wchłania ) także jestem trochę spokojniejsza. Pytałam o te kłucie i może faktycznie występować. Teraz mam zbadać betę za 3 dni.

Ogólnie przy CP jest tez coś takiego jak poronienie trąbkowe

reklama
A czy jest tu ktoś komu udało się zajść w ciąże po leczeniu mtx z jajnika po tej samej stronie po której była cp?
Są różne teorie, niekotrzy mówią ze jajowod zepsuty, inni ze po leczeniu zachowawczym jak jest drożny to jest okej

Do góry