reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

Miloku, ja daję rybę, ale ze słoiczka. Nazywa się łosoś w warzywach. Myślę, że rybę trzeba ugotować, albo upiec, rozdrobnić i dodać do jedzonka zamiast mięsa.

Co do kawałeczków, to mój młody rosołki Bobovity wcina, natomiast nie spodobało mu się ragout z indykiem.

reklama
Malaga,a nie marudzil Piotrus z tego,ze musial pzejsc ze slioka na domowe?bo slyszalam,ze to moze byc klopot u maluchow!
a gotujesz miesko osobno czy razem z warzywkami?

Nie marudził :-) On zresztą wszystko zjada i nie marudzi, odpukać ;-):-)
A co do gotowania, to właśnie nie wiem, czy gotować razem, czy osobno.. Do tej pory gotowałam mięso oddzielnie...

bogda ja daję słoiki i póki co nie wyobrażam sobie gotować...nie mam na to czasu, a nawet jakbym znalazła to mi go szkoda ;-)

Ja też daję słoiczki. Czy dobrze rozumiem, od 7 miesiąca można już dawać wywar mięsny?? Bo ja mam od znajomej gołąbka na rosołek dla małej, ale nie bardzo wiem z czym mam jej go przyrządzić?? :confused: Macie jakieś pomysły?

bogda ja daję słoiki i póki co nie wyobrażam sobie gotować...nie mam na to czasu, a nawet jakbym znalazła to mi go szkoda ;-)
ja tak samo :tak::zawstydzona/y::-D

no i co sie okazało? Moja córcia pogardziła dzisiaj tez zupą jarzynową z cielęciną Gerbera, chociaż ma konsystencję musu bez żadnych kawałków do żucia, Laurka nie chciała jeść, nie wiem czy nie była głodna, czy co?:sorry2::confused:
jutro spróbuję podać ją z pure ryżowym z groszkiem i marchewką, może w ten sposób zje:eek:
oj oj, Laurka robi sie wybredna:szok:

Dziewczyny, jeśli dobrze zrozumiałam nowy schemat żywienia, to od 7 miesiąca można dawać mięso z wywarem?? Bo ja do tej pory podawałam bez wywaru, a teraz mam gotować nowy zapas zupek i nie wiem, czy wszystko razem, czy mięso dalej oddzielnie gotować :rolleyes:
ja gotuje małej od jakiegoś miesiąca:tak: w sumie to od początu wszystko gotowałam razem:sorry2: ostatnio też podałam Natalce rosół Bobovity zjadła ładanie:tak:
w domu mam zawsze zapas 3,4 słoiczków:tak: czasami się zdaży że nagle wymyslimy jakąś wycieczkę, czy zabraknie mi ziemnaczków to podaje słoiczek ale generalnie 95% dań robie sama:tak:

reklama
aha mam pytanie jakie owoce podajecie dziecią:confused: bo moja córcia najwięcej wcina bananów potem jabłka, brzostkwinie, nektarynkę, gruszkę:tak:

Do góry