reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Dzisiaj jej dałam słoiczek kleiku ryżowego z owocami Hipp i jadła ze smakiem. Próbowałam sama mieszać kaszki z deserkami i nic z tego, pewnie by jej podeszło ale w innych proporcjach, tzn. więcej deserku a kaszki minimalne ilości... Chyba dam sobie spokój z tymi kaszkami, może jak będzie trochę starsza to je polubi. Teraz czeka mnie inne bojowe zadanie; nauczyć ją pić mleczko z butli, bo cwaniara tylko herbatkę ciągnie z butelki, a jak poczuje mleczko, nawet moje to się krzywi i nie chce ciągnąć... :hmm: A ja nie chce karmić tak długo jak moja ciotka, która teraz nie potrafi odstawić swojego 1,5 rocznego synka, bo mały się drze w niebogłosy... Chciałabym pokarmić jeszcze 3-4 miesiące, jak się uda, a potem butla... Tylko żeby chciała z niej pić... :-(

reklama
Mojemu synkowi nie bardzo podchodzą dania Bobovity, chyba dlatego że mają większe kawałki niż obiadki Gerbera. Dzisiaj dałam mu Bobovitę i w ogóle nie chciał jeść...
coś w tym jest:tak:
Laurka też dzisiaj zbuntowała sie przy obiedzie, podałam jej zupkę - rosół z cielęciny z warzywami Bobovity, tam są właśnie takie małe kawałeczki warzyw. mała pluła, krzywiła sie w ogóle nie chciała tego zjeść, a ja kupiłam duży słoik, :baffled:
to jest nawet dobre (troche posoliłam i sama zjadłam:-D) ale mała chyba jeszcze nie jest gotowa na przeżuwanie :no:

U nas już ładnie wchodzą te dania z kawałkami, a powiem szczerze że miałam poważne obawy, bo niektóre kawałki wydawały mi się ogromne :eek:

U nas już ładnie wchodzą te dania z kawałkami, a powiem szczerze że miałam poważne obawy, bo niektóre kawałki wydawały mi się ogromne :eek:
U NAs też nie ma problemu z jedzeniem dań z dużymi kawałakami. Nawe córcia nauczyła się jeść większe kawałaki np. owoców czy warzyw. Zdejmuję z winogron skórkę i daję córci, a ona sobie "gryzie" i je :szok: :happy:

A ja dopiero teraz zamierzam rozdrabniać "ręcznie" jarzynki w zupce :sorry2: Trochę późno, ale.. zobaczymy, jak mały sobie poradzi ;-):-)

A ja dopiero teraz zamierzam rozdrabniać "ręcznie" jarzynki w zupce :sorry2: Trochę późno, ale.. zobaczymy, jak mały sobie poradzi ;-):-)

Nasz tez sobie swietnie radzi i z tymi do raczki tez
malaga ja za to jeszcze nie dawalam ryby i w zwiazku z tym moje pytanie ;
macie moze jakis przepis na danie z rybka i jak to ma byc rybka i ja ja przyzadzic:confused::confused:

Natalce podałam słoiczek z kawałkami tydzień temu:tak: poszło ładnie:tak: banana rozwalam blenderem ale aczej tak aby były jakieś kawałki:tak:

Nasz tez sobie swietnie radzi i z tymi do raczki tez
malaga ja za to jeszcze nie dawalam ryby i w zwiazku z tym moje pytanie ;
macie moze jakis przepis na danie z rybka i jak to ma byc rybka i ja ja przyzadzic:confused::confused:
ja też nigdy nie podawałam:no:

Sluchajcie, czy Wy same robicie jedzonko?czy podajecie sloiki, czy moze raz to raz to?
bo ja na poczatku mialam opory przed sloikami i mrozonkami!a teraz nie wyobrazam soebie bez nich zycia!

reklama
bogda - ja dawałam słoiki, a od jakiegoś czasu sama gotuję :tak:

Dziewczyny, jeśli dobrze zrozumiałam nowy schemat żywienia, to od 7 miesiąca można dawać mięso z wywarem?? Bo ja do tej pory podawałam bez wywaru, a teraz mam gotować nowy zapas zupek i nie wiem, czy wszystko razem, czy mięso dalej oddzielnie gotować :rolleyes:

Do góry