reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Na razie daję sobie spokój z żółtkiem i za jakiś czas znowu zobaczę. Tak samo robię przerwę z glutenem. Chcę sprawdzić czy te podrażnienia na policzkach to właśnie od niego czy po prostu reakcja na tarzanie się we własnej ślinie :rofl2:

reklama
A ja mam mały problem z moją małą, gdyż nie za bardzo chce pić mleko modyfikowane. Najpierw zauważyłam, że nie chce jeść kaszek, myślałam że jej nie podchodzi ich smak, więc zmieniałam smaki, ale potem zrobiłam jej najzwyklejszy kleik ryżowy na moim mleku i zjadła, chociaż wcześniej nie chciała, bo był na Bebiku. Zrobiłam jej samo Bebiko i też się krzywiła, więc postanowiłam spróbować z inną firmą. No więc najpierw dałam jej NAN i znowu nie bardzo, to dałam jej Hipp Probiotyczne, bo miałam próbkę i o dziwo trochę pomarudziła, ale zjadła. Kaszkę na Hippie też zjadła. Czy Wasze dzieci też są takie wybredne jeśli chodzi o smak mleka modyfikowanego i czy rzeczywiście mleka różnych firm tak bardzo różnią się smakiem? To jakie w takim razie w smaku jest mleko Bebilon? Bo jeśli podobne do Bebiko to nie mam co próbować, a mam okazję załatwić gdzieś taniej i chciałabym właśnie to mleko podawać mojej małej. A jak nie to chyba zostanę przy tym Hippie, skoro jej najbardziej smakuje. Myślałam, że sama zdecyduję jakie mleko podawać mojej małej, a tu się okazuje że ona sama sobie wybiera, które jej najbardziej pasuje. :-D

elaklb moja Madzia pije Bebilon pepti 2 i musze przyznać, że od razu jej posmakowało. Wczesniej piła Bebiko i Nana i też nie było problemów smakowych tylko alergiczne.:-( Jak wprowadzałam kleiki i kaszki na poczatku też był bunt i wylewanie prawie całych butelek ale dość szybko się przyzwyczaiła i teraz pije aż się uszy trzęsą :-D:-)

A ja nie wiem, co jest Piotrusiowi, ma strasznie wysuszoną skóręna pleckach, ale nie na całych, tylko na ramionach, tak jakby dookoła szyji. Smaruje oliwką rano i wieczorem, ale szybko się wchłania i po kilku godzinach juzjest skóra sucha. Czy to może objaw uczulenia, tylko na co?
Zupki z glutenem je już 1,5 mies. , ja nie jadłam nic nowego, czy moze cos uczulać, co wcześniej nie uczulało?

Mi ostatnio koleżanka powiedziała, że z czasem można nabawić się skazy białkowej, a ja myślałam, że to się ma albo nie od samego początku :eek:

Moja mała wczoraj po raz pierwszy jadła zupkę: jarzynową z kalafiorem, na początku się krzywiła, ale po paru kęsach jej zasmakowała i już dzisiaj bardzo ładnie wcinała. :-) Żeby tak jeszcze kaszki chciała tak ładnie jeść... :dry:

Podałam 3 dni temu córeczce pierwszą zupkę z pomidorami. Żadnej reakcji negatywnej nie zauważyłam, ale zjadłą tylko połowę porcji i sie zastanawiam czy dlatego, że jej nie smakowało czy może miała gorszy dzień, bo tego dnia dokładnie każdego posiłku zjadała tylko połowę :eek:

reklama
ja dałam mojej córce rosólek z Bobovity i nawet jej posmakował:tak: ale to był wyjatkowy dzień bo zabrakło mi ekologicznych ziemniaczków:baffled: musze też wyprubować pomidora:tak:

Do góry