reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mazurskie mamy !!!

Melduję się po weekendzie.
Spędzony oczywiście aktywnie. W sobotę rozjazdy po znajomych. Zaszyłam się w tę zimę w domu i jakoś tak mnie poniosło przed siebie. Zawsze milej porozmawiać w cztery oczy niż wiecznie za pomocą gg się porozumiewać. Odwiedziłąm najbloizszą mi osobę spośród przyjaciół no i troszkę sie nam zagadało, psss w sumie troszke wiecej niż troszkę zdążyło mi samochód zawiać i przed odjazdem była akcja odkopywania samochodu żebym mogła wyjechać. Tak to jest jak sie pół dnia siedzi nei zwracajac uwagi na opady :-p:-p:-p
W niedziele urodzinki Amadeuszka i jaka radocha była. Tak jak w zeszłym roku od razu połączylismy urodzinki Madulka z Oliwierka on sam ma za 3 tygodnie więc obydwoje juz dmuchali świeczki :-)
A dziś jedno wielkie lenistwo...

Kinga hop hop wróćiłaś???

reklama
wróciliśmy wczoraj tak... ale poznym popołudniem i byliśmy wykończeni poza tym leczyłam kaca bo w sobote nieźle poimprezowałam ze szwagierką.. heh. Jazda do iławy była dla mnie koszmarna:baffled:
Dziś flakowaty dzień miałam nic mi sie nie chciało.. dlatego też nic nie pisałam..

Byliśmy w Gdańsku i w Gdyni, było bardzo fajnie odpoczelismy z mężem :tak: a synek zadowolony też bardzo.

Pozdrawiam was

syneczki widzę że suwaczek zrobiłaś;)) Najlepsze życzonka dla twojego 2latka!!:-)

Sto lat dla Amadeuszka:tak::tak:
Trochę spóźnione życzenia składamy ale szczere:-)
Kinga fajnie ze wyjazd udany:tak:
my w piatek do Wawy jedziemy, fajnie sie zapowiada, w koncu na jakies porządne zakupki sie wybiorę;-)

Nineczko i jak Hania?? A pewnie powinnam spytać Ciebie hehehe bo to tak jest, ze to rodzice przezywają pójście do przedszkola bardziej niż ich dzieci:-)
A my jesteśmy po balu karnawałowym w przedszkolu, Antos bawił sie wyśmienicie:-) No i ciągle zima u nas...

Sto lat, sto lat!!! Uśmiechu na co dzień!

Hania OK - nie chciała wyjść z przedszkola :eek: Uciekła mi do sali i zdrowo musieliśmy się napocić, żeby z nami wyszła. Przedszkole dobrze na nią działa - wczoraj nawet zjadła obiad (nawet zupę ogórkową, chociaż niby nie toleruje innej niż rosół w domu).
Dziś znów leciała do "kakola" jak na skrzydłach, sama wspinała się po schodach. W szatni płakał chłopczyk, nie chciał zostać - moja cwaniara stwiedziła, że jest niegrzeczny i pewnie to dzidzia, bo tylko dzidzie płaczą. Jedna z pań złapała ją za rękę i nawet nie zdążyłam się pożegnać :baffled::sorry: Strasznie się cieszę, ze tak reaguje i mam nadzieję, ze tak już zostanie :tak:

Nineczko super że Hania taka chętna do przedszkola jest:) tylko się cieszyć:)
Mam nadzieję że nasz Filip też polubi ten klimat tam...

u mnie nic nowego
miłego dnia wam życzę :happy:

Anetka a Ty co? usunełaś tamten suwaczek a taki ładniutki był.

my zaraz z Filipkiem na spacer idziemy:happy: ładną pogodę mamy

pozdrawiam was

Dzis rano wchodze na bb patzre i co? nie ma przepadł nie wiem co sie stało, u ciebie też nie było to pomyslałam ze coś jest nei tak i wróciłam do starego ;-)

Dzis rano wchodze na bb patzre i co? nie ma przepadł nie wiem co sie stało, u ciebie też nie było to pomyslałam ze coś jest nei tak i wróciłam do starego ;-)
hehe czasami tak się tutaj zawieszją niektóre suwaczki :tak: ja też zauważyłam że mojego nie ma i zrobiłam taki zapasowy wyżej hehehe :-D;-)
nieźle...

dziewczyny jak tam ile pączków już zjadłyście??? :happy:
pozdrawiam!

reklama
Do góry