reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Ja jutro dzwonię do tego prywatnego przedszkola co dziś mąż przyniósł ulotkę :) I też przyjmują dzieci od 2,5 roku do 5 lat.
I nabór jest od stycznia a II od września no i zobaczymy... może już teraz by poszedł chociaż wolałabym od września jednak..
:happy:
Najważniejsze że w tym roku pojdzie! :-)

reklama
U nas od lutego a potem podobnie jak u Was od września, z tym że ja jestem zdecydowana na wrzesień bez dwóch zdań. To co Kinguś puszczamy pociechy a my w końcu będziemy miały troszkę luzu :-D

Zrobiłam sobie wędrówkę po tajnym a dokładnie po albumie :-D
Jejku ale te bejbusie się pozmieniały a największa metamorfoza to Filipka z czuprynki na jeżyka :-D:-D:-D
Polecam spacerek po 67 stronach niezły ubaw :-D:-D:-D

Tak Syneczki faktycznie dzieciaczki się pozmieniały;-) juz teraz nie są bobaskami, teraz to już dzieci;-)
Co do przedszkola to ja osobiście polecam puszczenie w ciągu roku a nie we wrzesniu, jezeli jest to przedszkole prywatne to można w innym miesiącu puścić dzieci, we wrzesniu jest najwiekszy i najgorszy sajgon, wszystkie dzieci płaczą, chcą do mamy, a te co nie płacza to też im si udziela:-(
Antos do przedszkola poszedł równo rok temu, w dobrym momencie:tak:co prawda on nie należał do tych tęskniących bo zaadoptował sie od razu pierwszego dnia, no ale w razie draki Pani byłaby go w stanie przytulić i pocieszyć, bo wyobraźcie sobie 2 albo 3 panie i 20 płaczących dzieci:szok:
Syneczki dobry rabacik dostaliście;-) my płacimy za prywatne przedszkle 500 zł ale złego słowa nie moge powiedziec, tez są wszystkie zajęcia, moim zdanie tego jest za duzo, ale to rodzice tak chcą..... no i najwazniejsze ze grupa 3 latków Antosia liczy 12 dzieci i sa 3 opiekunki, wiec dzieciaczki zawsze dopilnowane są, czyściutkie:tak:

Buuuu... A ja dziś małą płaczącą musiałam zostawić w przedszkolu. Pierwszy raz taka sytuacja - przebrała się w szatni, ładnie juz szła do sali a tu nagle taki zonk :eek: Na rączki i w płacz! Słyszałam jej płacz nawet jak wyszłam na ulicę :no::-(
Pani ją przytulała - widziałam przez okno. Może to z powodu dziewczynki, ktorą zobaczyła na sali? Jest sporo starsza i na dniach otwartych była dla Hani niemiła. Nie mam pojęcia. I humoru też nie mam :-(

Dziewczyny, Marta dobrze mówi. Mi też mowiono, żeby nie puszczać małej we wrześniu. Ona już będzie wszystkich znała jak przyjdą nowe dzieci, będzie sie czuła pewniej :tak:
Syneczki - cena rewelacja.
We czwartek mam pierwsze zebranie - mam nadzieję, ze nie w sprawie podniesienia czesnego:confused2:

Nienczko a słyszałaś o 2 tygodniowym kryzysie??
Tzn zdarza sie że dziecko zaczyna przechodzić kryzys po okołu 2 tygodniach chodzenia do przedszkola, na początku jest zadowolone, nowe miejsce, nowe Panie duzo zabaw a po jakims czasie przychodzi kryzys, bo już nie jest tak samo jak na początku i chce sie do mamusi... ale to tez przechodzi.
No i pewnie Panie przedszkolanki tez mówią, że im dłuższe rozstanie z rodzicem tym gorzej. Zazwyczaj jest tak, że dzieci chwile popłaczą i zapominają.Przy takich rozstaniach gorzej dla dziecka jak sie jeszcze rodzić rozczula...
Później ładnie już sie bawią, ale bądź gotowa na takie powtórki przez kilka dni.

Witam
Anetko tak sobie was poczytałam i doczytałam o przedszkolu które znalazłaś.Rewelacyjnie to się prezentuje i faktycznie jak na prywatne przedszkole to bardzo tanie:)Cieszę się że chłopcy pójdą do przedszkola,oni pewnie też się cieszą i nie mogą się doczekać:)

Mój Alan do przedszkola chodzi już półtorej roku i też chodzi do zawyżonej(starszej-4latki)grupy,jestem także bardzo zadowolona:)
No a za rok Alan ruszy już do szkoły.
Przedszkole to dla mnie pikuś ale szkoła to będzie wyzwanie zarówno dla mnie jak i przede wszystkim dla synka:)

Pozdrawiam was dziewczyny:)

nineczko, martuś zgadzam się z tym że tak w trakcie na pewno łatwiej będzie jak dołączą, ale uniemożliwia to jeden szczegół... Amadeuszek nie ma jeszcze ukończonych 2,5 lat. Co prawda Oliwierek mógłby już teraz zasuwać, ale zapytany czy pójdzie bez brata stanowczo zaprzeczył. Sama świadomość że w jednym czasie będą w jednym budynku już dla 4 latka robi swoje. Pani dyrektor obiecała dodatkowo iż jeżeli którykolwiek będzie wołał brata zorganizują tym dwóm grupą wspólną zabawę. O Madulka się nie obawiam przypuszczam że odnajdzie się w nowej sytuacji lepiej niż niejedno dziecko, ale Oliwierek ehhh wrażliwszego i bardziej sentymentalnego dziecka świat nie widział :-(

Agnieszko tak cieszą się cieszą, i chcą, czas pokaże co będzie jak przyjdzie ten wielki dzień.

Witam! :)

Dziś dzwoniłam do tego przedszkola prywatnego i koszt za miesiąc to 458zł z wyżywieniem i dodatkowymi zajęciami tj: jezyk angielski,taniec,teatr,muzyka,rytmika,plastyka, gry na instrumencie klawiszowym,opieka logopedy,gimnastyka korekcyjna itd.. no i wycieczki, urodziny i imieniny dziecka.. takie tam wiadomo.
Już się nie mogę doczekać tego kwietnia. Będę składała wnioski do przedszkoli państwowych, a jeżeli się nie dostanie to wtedy do prywatnego go zapiszemy i od września powędruje :happy:

Agnieszka no u was inaczej jest ze szkołą dla dzieci. Bo u nas w Pl to dzieciaczek idzie najpierw do zerówki a potem do 1 klasy i to w wieku 6lat. A u was chyba 4latki chodzą już do zerówki a 5 latki idą do 1 klasy do szkoły.
A do przedszkola może iść w UK dziecko które ma 2latka. U nas w Pl dopiero o 3lat i do tego dziecko musi być samodzielne.

No ale nawet w zerówce teraz dzieciaki się już uczą solidnie alfabet, czytanie, pisać, rozpoznawanie głosek itp.

reklama
Kinguś sprostuje Twoją wypowiedź bo to się zmieni, rocznik naszych dzieci 2006 jako pierwszy obowiązkowo zaliczy zerówkę w szkole!!! Mi osobiście się ten pomysł nie podoba bo po co przyspieszać dorosłość:no: No i faktycznie dzieci w zerówce uczą się alfabetu;-)
U Antka w przedszkolu jest podgrupa 2 latków:tak: był w niej rok temu:tak:
Syneczki faktycznie masz racje, że na pewno chłopakom razem bedzie raźniej.

Do góry