reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Dziewczyny, mam pytanie. Znacie moze jakiegos dobrego pediatre z Olecka lub Elku lub Suwalk, który przyjmuje prywatnie? Chcialabym skonsultować z kims innym obawy co do zdrowia Hani, bo mój lekarz mnie nie slucha niestety. Może i ma racje ale ja musze sie wygadać o wszystkim co mnie martwi i chcialabym zeby mi wszystko objasnil ale z nim sie tak nie da :no:

reklama
Nineczka ja ze swojego pediatry też nie jestem do końca zadowolona, przeraża mnie takie ich "olewanie" wsztystkiego, jak zadaje pytanie to patrzy na mnie jak na kosmitke, skoro z Antosiem jest wszytsko ok to czemu szukam problemów. Ale zawsze na te pytania odpowiada:-)
nie poradze Ci do jakiego pediatry sie wybrać, popytam, w Olecku to raczej nie ma co liczyć na fachowego pediatrę, zapytam znajomej, ona jest pielegniarka w Ełku i pracuje na oddziale dziecięcym w szpitalu, więc powinna poradzic:-) :-) :-)
a w Olecku dzisiaj nie najgorsza pgoda, slonca nie ma ale przynajmniej nie pada :-) ,czekam na mame, ma przyjsc do Antosia a ja ide do kosmetyczki, bardzo chce wyjsc z domu, od poniedziałku nigdzie nie byłam:-)
Antos juz lepiej, jutro idziemy do lekarza, jeszcze kaszle ale mam nadziejej ze to juz koniec:-)

Maarta, wielkie dzięki :-)
Cieszę się, że z Antosiem już lepiej.
Teraz znowu moja mala coś poki****e ale najgorsze jest to, że wyskoczyla jej jakaś wysypka na policzkach, czerwona, szorstka. Podejrzewam ze to od mleczka, które strasznie ulewa ostatnio :no:
Myję jej buziulke po kazdym jedzeniu ale to nic nie daje. :dry:
Dzis posmarowalam alantanem. Zobaczymy.
Do lekarza nie pojde bo boje sie tego zapalenia pluc o którym teraz tak duzo mówią.
Co zrobic z tym ulewaniem? Podobno mozna jakos zageszczac mleczko ale czy w tym wieku i czym? :confused:

Nineczka, Hania jest jeszcez za mała, powodem ulewania może być to, ze za krótka ja nosisz po jedzeniu i może nie do końca jej się odbija. Antkowi czasami odbijało sie pare razy, ulewał też czasami bo za dużo zjadał:-) :-) :-) doslownie pił tyle aż do końca gardła:-) smielismy się zNiego, jakby ktoś chciał mu zabrać cycusia.
A karmisz Hanie piersia czy buteleczką?
bo ta wysypka moze być od nabiału. Moja sasiadka ma takiego maluszka, tez z listopada, i ostanio dostał wysypki, bo mamusia jadła za duzo mlecznych potraw, a do 3 m-ca nie powinno sie wcale jeść nabiału:-)

witajcie kochane!!

jak tu ostatnio zagladałam to nie bylo nikogo z mazur:-)

jestesmy z bartoszyc, to tu sie swiat konczy albo jak kto woli unia europ. zaczyna:-) :-)

siedzimy najczesciej na sierpniowkach, ale mazurzy tez sie musza razem trzymac!!:-D :-D

pozdrawiam serdecznie i goraco!!;-) ;-)

Witamy Bartoszyce i zapraszamy do częstszego zaglądania ;-):-D

Maarta, karmie ja butla (bebiko omneo). Lekarz widzial początki tej wysypki, wie ze jestem uczulona na mleko ale nie kazal zmieniac mleka :confused:Pobolewa ja brzuszek to dal debridat i simetikon i wsio :no:
Pokarmieniu nosze ja dlugo, czasem kilka razy sie jej odbije a mimo to potrafi ulac nawet 2 godziny po jedzeniu. Mamy tez butelki Dr Browna, powietrza za duzo przez nie lykac nie powinna :baffled: Pozyjemy, zobaczymy. Jak tak dalej bedzie to chyba za tydzien pójde z nia do dzieci zdrowych do lekarza i niech cos robi :wściekła/y:

Redaktorka witamy w naszym małym gronie!!!! :-) :-) :-)

Nineczka dla mnie to wyglada jak uczulenie albo skaza, skoro karmisz butelka to powinnas zmienić mieszankę, idz koniecznie do innego lekarza, po co dziecko ma sie meczyć i dostawac dodatkowo lekarstwa, daj jej też samą przegotowana wodę, u nas najbardziej się sprawdziła na bóle brzuszka:-) :-)
Kochana nie czekaj tylko znajdz jakiegoś innego pediatre, idz nawet prywatnie w Gołdapi. Wiesz jak to jest- jak zachodzisz prywatnie to inaczej traktują.
O pediatre w Ełku jeszcze nie pytałam ale rozmawiałam z sąsiadką i ona chodzi z małym do dr. Alicji Gadomskiej w Olecku, bardzo ja chwali:-) :-) :-) chyba sama sie do niej przejdę:-)

Nineczka moja Julka też tak ulewała, trwało to do ok 3 m-cy życia. Poza tym wszystko było w porządku - ładnie przybierała na wadze i prawidłowo się rozwijała. Nasza pediatra poradziła żebyśmy kładli ją wyżej tzn materac w łóżeczku, wózku powinien być pod ukosem. Ja pod materac włożyłam "klin" z poduszki. Ewentualnie na allegro są takie poduszki właśnie w kształcie klina nazywają się chyba "Spokojny sen".
Julka "wyrosła" z tego ulewania i była karmiona piersią.
Maarta dobrze że z Twoim Antosiem już lepiej, najgorsze chyba macie za sobą.
Mojej Julce katar też już przeszedł, dzisiaj niestety :-( poszła do żłobka - wczoraj wieczorem po całym dniu z moim dzieckiem rozbolał mnie brzuch i mąż dziś kazał leżeć :wściekła/y: . Dobrze bede leżała - nawet obiadu nie zrobie, będzie musiał sobie coś upolować ;-) :-) :laugh2:
Witaj Redaktorka - dobrze że jest nas coraz więcej! ;-) :tak:

reklama
Redaktorka, rozmawiaysmy o tym wczesniej i Grubelek zsoatwiła link na strone o takich zajeciach, jest na 4 stronie :-) :-) :-)

Do góry