reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

reklama
O przepraszam koleżankę bardzo :wściekła/y: Unia Europejska zaczyna się na zachód od Sokółki a nie Bartoszyc, wypraszam sobie, bo tym samym trafiłam do ZSRR :-D
Czy wyczekujące też mogą się dołączyć?

witam nowe mamunie redaktorke i suegr and spice .:-) :-)
no no rozkrecamy sie powoli i tak trzymac .
u nas juz pada jak ja sie juz ubrałam na soacer no i znów rozbieranko i koniec siedzenie w domku .....
co do lekarzy to co inny to lepszy ....juz nie mam słów :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: . nic ni e tłumacza . o nic nie wolno zapytac
a jak ostatnio powiedziałam zeby maje zmierzyła to spojrzała jak na dziwoląga .... a ja sie uparłam i musiała to zrobic eeeeeeee długo by mówic o niefachowym podejsciu do dzieci o nieuprzejmosci.:szok: krew mnie zalewa jak sobie pomysle

Witam dziewczynki! Widzę, że was nie pozwiewalo:-D Ja to sie dzis za bardzo nie wyspalam przez ten wiatr. Mój tata pojechal o 23ciej do Bialegostoku i strasznie sie martwilam, czy mu nic sie nie stanie :no: A o 7.30 rano Hania dala pierwsze poranne oznaki życia (czytaj: wrzask "gdzie moja butla", "ja się nie chce ubierac" itp. itd.) i koniec spania. Moze po poludniu sobie odbiję :tak:

Dzięki dziewczyny za rady nt ulewania. Martwilam się, że to coś zlego ale mala rośnie jak na drożdżach więc to raczej nie zaklóca jej rozwoju (mój co najwyżej, bo już glupialam jak jej pomóc). Ale do lekarza i tak bede musiala iść z tą jej paskudną wysypką :no:

Hanię ostatnio na szczepieniu tylko zważyli i zmierzyli obwód glówki, "wzrost" spróbuje zmierzyć jej sama bo aż się boję prosić o to pielęgniarkę.

nineczko A Ja Juz Sie Nie Boje . Wale Prostoz Mostu Bo To Ich Zasrany Obowiązek. U Nas Jak Maja Miała Skaz E To Nikt Za Bardzo Nie Wiedział Jak Jej Pom Oc , Az Wkoncu Sama Poprosiłąm O Zmiane Mleka Na Prosobe Z Bebiko . Kupiłam Masz W Aptece -elidel. I Jakos Sie Wukaraskałysmyz Tej Skazy. Masc Jest Bardzo Doroga Bo Mała Tubeczka Kosztuje Ok.89 Zł Ale Warto . Stosuje Sie 2 X Dziennie Na Umyte Ciałko . Do Tego Smarowałam Ja Około 3 Razy Dzienne Clobaza Albo Cutibaza Bo U Nas Podejrzewana Atopowe Zapalenie Skóry, Mała Była Cała Czerwona , Sucha A Do Tego Swedziało. Nineczka A U Was Co Stwierdzono ??????????

No wlasnie nic nie stwierdzono.:wściekła/y: A to możliwe ze moja kluska ma skaze bo ja sama mam alergie na bialko mleka krowiego. Mąż co prawda nie na mleko ale też jest alergikiem na kilka roślin, kurz itp. więc mala ma sklonności po rodzicach.
Lekarz widzial te wysypke ale ją zignorowal :wściekła/y: Mala pręży się przy kupkach to dal debridat (kazal brac 2 tygodnie wiec juz odstawilam) i simeticon (a ile czasu to mozna brac ciągle?).
I tyle. "I na szczepieniu się zobaczymy" - 28 lutego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Hania ma tą wysypkę tylko na buzi, Cialko czyste. Je ladnie - średnio 80 -120 ml co 3 godziny z przerwa nocną od 22giej do 6.30 rano. Czasem pręży się przy jedzeniu ale nie zawsze. I ręce mi opadają... :confused:

A mam jeszcze pytanko. Lekarz stwierdzil ze mala ma miękką potylicę i kazal podwoic dawkę wit D3. Czy to objaw krzywicy? :baffled:

Witam kolejna mazurska mausię!!!

Nineczka z ta potylica spokojnie :-) :-) jest taka pogoda, że dziecko nie dostaje naturalnej vit d3 od słońca więc nie zaszkodzi jak przez jakiś czas zwiekszysz jej dawkę!!

a mielismy dzisiaj wizyte lekarza i Antos bedzie dostawal zastrzyki do poniedzialku, jest juz lepiej ale nie mozna przerywać kuracji antybiotykowej, trzeba brać przez 7 dni, są też plusy bo posiedze przynajmniej w domku:tak:

reklama
Czesc dziewuszki :)
Jestesmy z Amelcia z Piecek k. Mragowa :)
Ale dzis ladna pogoda no nie?? Jak tylko moja corcia skonczy drzemke zje obiadek i wyruszamy na spacerek :cool2:

pozdrawiamy was wszystkie :-)

p.s. maarta100 my sie chyba znamy z forum kwietniowek :tak:

Do góry