reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Mnie też się nic nie chce a w pracy jestem :( patrzenie na monitor doprowadza mnie do mdłosci.
Zjadąłm znów brzoskwinie, ...a teraz znow czuje ze mnie mdli...

Ja rozumiem takie są uroki ciąży, ale chciałabym już sobie poleżeć :(
Królowa drmatu żabka- mnie bolały piersi w tamtym tygodniu a teraz nie bola chyba ze dotknę, sutki najbardziej...ale za to ból piersi zmienił sie w mdłosci... :(
Mąż mówi ze widocznie tak musi być...to moja pierwsza ciąża wiec nie mam porównania...Na szczescie tylko mnie mdli a nie mam wymiotów bo bym musiala sie urwac z pracy :(

reklama
Patrycja2810 ja sama się w nocy obracam na brzuch, nie panuję nad tym :-p W pierwszej ciąży zdarzyło mi się obudzić w 6 miesiącu ciąży na brzuchu z nogami w górze :szok: Ale wtedy nic mnie nie bolało, a teraz już od początku nie mogę leżeć...

Ja praktycznie co dzien zasypiam na brzuchu albo na pracym boku mocno przechylona na brzuch :p

nieboli mnie nic...Bolało mnie mocno jak przedwczoraj podkurczyłam nogi i oparłam książkę na brzuchu. Takie dziwne kłucie było...

zabka jak się coś tak mocno nagle zmienia to pewnie tak ale generalnie pozytywne nastawienie i naszym maluszkom dobrze robi... a kreska jak dziewczyny piszą;) mi jeszcze po poprzedniej ciąży całkiem nie zeszła...
Ja nie miałam kreski w 1 ciąży i teraz też nic nie widać.
Ja praktycznie co dzien zasypiam na brzuchu albo na pracym boku mocno przechylona na brzuch :p

nieboli mnie nic...Bolało mnie mocno jak przedwczoraj podkurczyłam nogi i oparłam książkę na brzuchu. Takie dziwne kłucie było...

Ja śpię na boku, wcześniej na brzuchu a teraz nie umiem...muszę kupić takiego maxi rogala do spania dla kobiet w ciąży, kosztuje niemało ale warto chyba.

Motherhood, Poduszka dla kobiet w ciąży, kojec, brązowa - Motherhood - Świat niemowlaka - sklep internetowy Smyk.com

Tu widać jak można zastosować:

http://4kids.com.pl/produkt/opis/6418/kojec_brazowy_wzor_kwiatowy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rogale są świetne i do spania, ale i później do karmienia maluszka.
Śpię na brzuchu, czasami budzę się z bólem rano ale to raczej nie ma nic wspólnego z tym.
Za to powiem Wam, że najlepiej dla maluszka jest, gdy śpimy na lewym boku, jest lepszy przepływ krwi i dotlenienie.

W sumie to nie wiem jak ja śpię...raz na tym boku raz na drugim :) na wznak też...ale zasypiam na prawym :D

:rofl2:
Ale dziś tu spokojnie i cicho :(
a ja jeszcze godz w pracy... niech tros przestawi zegar... chce do domku sie położyc...

Witam wszystkie marcóweczki :) to mój pierwszy post na tym forum. Mój termin to 6.03.2013. Z objawów tylko mdłości, wzdęcia i tkliwe i pełne piersi :) brzuszka niewidać, choć narazie nie mogę dopiąć jednych spodni...
Następne USG dopiero pod koniec sierpnia :/ ale cały czas nie mogę uwierzyć, ze ktoś we mnie jest i boję się cieszyć .
W 5 tyg 6 dniu zobaczyłam serducho na USG :-)

Corazon no ta poduszka strasznie droga... Ja miałam w pierwszej ciąży coś w tym stylu DLA KOBIET W CIĄŻY Uniwersalna PODUSZKA 190cm!!!! (2500715117) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i uważam to za najlepszy zakup... szczególnie, że mósiałam pod koniec leżeć. Ale nawet bez konieczności leżenia to była niesamowitą pomocą i dla mnie jest fajniejsza od tej morgenrood (czy jak się nazywa) bo można ją różnie ułożyć w zależności od wielkości brzuszka... No i cały rok przy karmieniu ją wykorzystywałąm... Nawet jak przysnęłam na siedząco przy karmieniu to mała bezpiecznie leżała i dla mnie było bardzo wygodnie. Tak więc terraz dalej na pewno się przyda...

Kochane Marcówki, piszę na szybkiego, że nie będzie mnie przez ok. 10 dni. Lecimy do Polski dziś w nocy i właśnie kończę pakowanko. Będziemy tydzień nad morzem się relaksować, więc mam nadzieję, że pogoda dopisze i Julek dobrze to zniesie.
Wam życzę samych przyjemnych dolegliwości ciążowych, pozytywnych wieści na wizytach lekarskich i żeby kropki zdrowo rosły. Odezwę się po powrocie. Nie zapomnijcie o mnie. Buziaki :*

Acha... Dziękuję ślicznie za życzenia urodzinowe dla Julka :)

reklama
Do góry