reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

a ja dzisiaj bez dolegliwosci... nawet piersi nie bola. zaczynam sie wkrecac ze cos nie tak, ze niepotrzebnie odstawilam duphaston. polecialam zrobic progesteron (mialam zrobic po 7 dniach ale nie wytrzymalam i dzisiaj 4 dzien jak nic nie biore). Strasznie sie martwie ze cos zlego sie dzieje i ryczec mi sie chce. oczywiscie juz naczytalam sie co to moze oznaczac :((((

reklama
królowa dramatu...nie dramatyzuj nam tutaj..będzie dobrze...!!!głowa do góry spójrz jaka piękna pogoda, wyjdz na dwór i dotleń maluszka :)

Królowa_dramatu zostaw ten net i nie czytaj tych głupot... Normalne, że każda z nas się obawia ale w większości przypadków jest na prawdę ok... A brak objawów to uwierzcie, że tylko się cieszyć...

Z ubraniami to macie rację, że ceny ciążowych to masakra a bluzek itp to sporo można znaleść teraz luźniejszych bo taka moda więc nie ma problemu:) No a spodnie jednak warto kupić... Ja na szczęście mam z pierwszej ciąży w świetnym stanie jeansy i myślę, że mi wystarczą... No i mam jeszcze jedne takie do kolan ale tym razem chyba się nie przydadzą;) Co ciekawe w poprzedniej ciży na spodnie ciążowe musiałam się już przenieść na początku 4 miesiąca mimo, że przez wymioty z wagą byłam do tyłu... ale jak widać biodra już się szykowały...

Bluzka tylko dlatego ze nazywa sie ciazowa ok70 zł masakra... kiedy zwykłą troszke wieksza mozna kupic w promocji za 19,90 :/ i takie tez kupiłam w promocji 4 szt :D
musza lezec i czekac az bedzie brzuszek :D

Ja jak na razie kupiłam tylko jedną bluzkę ciążową, taką koszulę w kratkę z pasem na dole. W pierwszej ciąży chodziłam w normalnych ciuchach, dopiero pod koniec przerzuciłam się na spodnie ciążowe, a teraz już mam problem, żeby chodzić w jeansach, bo przeszkadza mi jak mnie coś mam na brzuchu. W ogóle strasznie mnie boli brzuch jak śpię na brzuchu, a ja uwielbiam tak spać...

Ewciak tak mi przykro, wierzylam, ze obie z planowania dotrwamy w dwupaku do terminow w marcu:sad::sad:trzymaj sie dzielnie, tule mocno...
ehh

krolowa_dramatu w pierwszej ciazy mialam niska bete, zero dolegliwosci, balam sie tak jak Ty, czy wszystko w porzadku, to na drugi dzien jak mnie dopadly mdlosci i rozmowy z porcelana, tak do 12 tygodnia trzymaly, prawie dzien w dzien przez 24 h na dobe ... nic sie nie martw, tylko mysl pozytywnie, bedzie dobrze....

krolowo dramatu ja mam to samo. od wczorajszego popoludnia mi nic nie dolega i juz zaczynam sie denerwowac :-( zeswiruje normalnie. basienka jak objawy sa a nagle ich nie ma to juz jest jakis sygnal. ja tam wole panikowac.juz to przerabialam.

zrobila mi sie taka lekka kreska na brzuchu idzie od pepka w dol wiecie od czego to?

a co do ubran to ja musze kupic w cholere ciuchow. strasznie przez ostatni rok moze wiecej przytylam.

zrobila mi sie taka lekka kreska na brzuchu idzie od pepka w dol wiecie od czego to?
w ciazy od hormonow robi sie taka kreska, u niektorych kobiet szybciej u innych pozniej ;-)
linea negra sie nazywa,

Kresa czarna (linea negra) to brązowa linia pośrodku brzucha przebiegająca naturalnie u kobiet ciężarnych od wyrostka mieczykowatego mostka do spojenia łonowego. Kresa czarna zastępuje w ciąży fizjologiczną kresę białą (linea alba) w wyniku odkładania się w tym miejscu zwiększonej ilości barwnika - melaniny. Kresa biała to silne pasmo ścięgniste utworzone przez splecione ze sobą włókna rozcięgien mięśnia poprzecznego i mięśni skośnych brzucha obu stron. Kresa czarna tworząca ciemną kreskę wzdłuż brzucha znika po urodzeniu dziecka, aczkolwiek jej blednięcie może trwać długo, około 10-12 miesięcy po porodzie.

Linia na brzuchu w ciąży, inaczej kresa czarna, to naturalne przebarwienie skórne kobiet. Spowodowane jest ono działaniem hormonów ciążowych oraz malanotropiny. Kresa czarna znika wraz z ciążą, choć nie od razu. Może utrzymywać się jeszcze kilka miesięcy po urodzeniu dziecka.

mam nadzieje, ze wszystko ok... tak strasznie sie martwie....

a usg dopiero za tydzien. chyba zwariuje przez ten czas
przytulam, mysle, ze kiedy pojawiaja sie takie informacje o stratach, nie bijacych serduszkach, my kobiety, jeszcze bardziej wslu****emy sie w organizm, doszukujac objawow, bo sie po prostu boimy... tydzien szybko zleci... wszytko jest dobrze... ja to jak zaczynam ie martwic, zaczynam powtarzac jak mantre moja ciaza przebiega prawidlowo i dziecko jest zupelnie zdrowe...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry