reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

modroklejka u mnie w szpitalu robili usg normalne po brzuszku ai serducho badali z przepływami dopplerai sprawdzali ewentyalne szmery itd.

nie wiedzialam ze dla malucha słodkosci sa takie wazne aby sie ruszyl. rzeczywiscie mąz poszedl do pracy a ja zjadłam dwa ciasteczka w czekoladzie i po ok 30 minutach zaczął fikać. mam pretekst do slodyczy teraz hihi :)

reklama
jejku normalnie jestem zszokowana.. Sara już PO!!!:-) matko teraz marcówki zaczną się sypać.
A co do ilości ruchów to mi przy wypisie kazali mierzyć aby przez godzine było ich 10. Tzn 30 minut po posiłku na lewy bok i mam sie skupiać tylko na sobie.
Mój dzidziuś tez chyba czuł się zestresowany razem ze mną, jak miałam obrone inż. i problemy z pracodawcą i po prostu się mniej ruszał, przez 2 dni(ciężko go było rozruszać i po jedzeniu i pukaniem w brzuszek) potem wszystko wróciło do normy ale dobrze ze do szpitala pojechaliśmy.

Nie powinni w żaden sposób patrzeć krzywo, ale owszem trwa długo przyjęcie, bo jak sa rodzące do przyjęcia to one mają pierwsza kolejność. Mi Pani doktor powiedziała ze bardzo dobrze ze jestem czuja..:tak:

A ja dzis spałam okropnie, spaliśmy z męzem oboje niespokojnie bojąc się tych zlodziei. W sobotę z rana jestem umówiona do fryzjera na 8 ale do Radomia wiec będe musiała wstac o 6 rano:baffled:, tylko na ścięcie włosów. Potem do moich rodziców po psa. Boje się tego psa spowrotem w domu bo to trzeba siku wyjść a ja mam starać się leżeć(trzeba lapy wytrzeć bo teraz takie błoto a mi ciężko się schylać, pzoa tym to żywiołowy pies więc i siły ma troche), boje się nadmiaru sierści bo ma taką twardą i wbijająca się we wszystko, a co jak zacznę rodzić? nie mamy go z kim zostawić. Sama już nie wiem czy to dobry pomysł.:-:)-:)-( Za 1,5 miesiąca ma być poród!!!Nie wiem co mam robić. Z drugiej strony wiem że jakby ktos sie krecił koło domu to ona będzie szczekała i da nam znać...

Nie wiem co miałam napisać jeszcze więc jakby coś to za chwile napiszę;-)

Hej dziewczynki,
witam nowe marcóweczki:tak:
Ja dziś średnio w nocy spałam. Od jakiegoś czasu co 2 godzinki wstaje na siku. Potem szukam wygodnej pozycji i tak w kółko:-)
Mój dzidziuś też dzisiaj leniuszek, chociaż o 7:30 to nieźle szalał;-)Teraz zjadłam ugotowany budyń. Może zaraz zacznie się mocniej ruszać.

Jeśli chodzi o pokarm z piersi, to czasami parę kropelek wyleci. Mam nadzieje, że po porodzie będę miała pokarm i będę mogła karmić. Zobaczymy jak to będzie.

Co do 13-tego piątek, to zarówno w tym miesiącu jak i w następnym tak wypada. Chocaż ja z reguły nie jestem przesądna.

:-DSara, ogromne gratulacje!!! Dużo szczęścia dla Ciebie i córeczki!:-D
Macie racje, zaczęło się! Niesamowite... Ciekawe kto następny, Truda?

Witam :-)
A ja spałam jak zabita wyprawiłam tylko syna do szkoły sąsiad wozi swojego syna do przedszkola i po drodze zabrał mojego a ja spałam do prawie 10 musiałam odespać to nocne budzenie w szpitalu.Co do ilosci ruchów liczylismy w szpitalu wiec jak jest ponad 80 dziennie przez 12 godzin jest ok ale im bardziej ciąża zaawansowana tym jest ich mniej,jak nasze maleństwa spały a leżałysmy pod ktg to wtedy taki płaski zapis wychodzi (podobno lepiej jak piszą się góry i doliny)to położne budziły nam dzieci łapały brzuszek po boku i nim trzęsły wyglądało to strasznie:szok::szok::szok:ale działało a maluszką nie szkodziło tylko pewnie zakręcone nie wiedziały o co chodzi

Ja dzisiaj spałam do 8 a poleżałam sobie do prawie 10 ;-). Już nie mogę się doczekać piątku, bo mam wtedy wizytę u ginekologa :tak: może w końcu się dowiem ile moja mała waży ;-). A teraz sobie baraszkuje w brzuszku ;-). Życzę wszystkim miłego dnia :-)

Cora po 11 wreszcie sie obudzila. ufff. ale mi stracha napedzila, bo zazwyczaj to ona do 10-11 bryka potem ma drzemke i budzi sie kolo 14.

Co do 13 to ja wg OM mam ten termin i fajnie by bylo gdyby wtedy sie urodzil dzidzius ;-) pozyjemy zobaczymy...

A teraz to tylko za Sara marcoweczki sznurem :-D

hej wam tak wogle chyba się trochę wzieli za ten moj net bo coś się ruszylo, ciekawe na jak długo... Ja zaraz lece po resztę rzeczy, do szpitala i pomalu zacznę myśleć co zapakować. Boje sie z dnia nadzień co raz bardziej, bo co raz bliżej a z 2 str chciala bym zeby juz z nami była. Sara jeszcze raz b Ci gratuluję :)

girl_balloons.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Stwierdziłam, ze ide do okulisty zbadac dno oka. Mój gin powiedzial ze nie jest wazna wada a dno oka i wolę zapłacic te 20zł i mieć wzrok aby moc sie cieszyc małym niz zbey mi cos tam popękało i sie odkleiło przy naturalnym. wlasnie czekam na potwierdzenie z Luxmedu.

A poza tym dziewczyny wczoraj dostałam miesieczniki Medicus i jakies inne gazety i co chwila artykuły o czerniakach. jestem przerażona. W USA 20%przypadków zachorowań na czerniaka kończy się zgonem a w Polsce aż 55%! przyczyna - brak profilaktyki i późne wykrywanie. Jak mały podrośnie to biore męża i ok maja idziemy na dermatoskopie. W dzieciństwie byłam popażóna przez słońce. Lepiej dmuchac na zimne.W Luxmedzie cena 60zł. A w prywatnych gabinetach w lublinie 150-200!!

Do góry