reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Miroslawa obys miala racje!!!Tak bardzo bym chciala zeby wszystko bylo ok.
Madzik to dobrze ze juz badania masz z glowy.

a ja leze nawet nie chce mi sie zlazic z lozka zeby zrobic sniadanie:-(boli mnie brzuch i twardy jest.

Pisalam wam wczoraj o tym polsacie cyfrowym maz tam dzwonil i wyszly nie zle jaja albo to odkreca albo zrywamy z nimi umowe!!!!
Okazalo sie ze musimy doplacic 10.40zl a marcu znow 68.50zl a ja placilam w grudniu niby za pol roku (pakiet familijny 37.50zl za miesiac)a tu sie okazuje ze my mamy familijny + relax mix(od czerwca)-SKAD jak my zesmy go nie brali!!!!!!!!!
A w pod koniec maja zaplacilam tez z gory za pol roku (do grudnia)i niby wszystko bylo ok,nic nie przysylali,rzadnych upomnien nie bylo,a teraz baba przez telef.mowi ze ta kase co wplacilam w grudniu to byla na pokrycie zalegloscie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale nam cisnienie wczoraj skoczylo szok!!!!
Ale sie wyzalilam-leze i glupawki dostaje!!!
Nas w zeszłym roku też wkurzyli z Cyfrowego Plsatu. Skńczyła nam się umowa i przysłali nam nową i przysłali też kwitki do płacenia, więc my zapłaciliśmy za cały rok z góry, a za miesiąc mamy odłączoną tv, wiec dzwonimy dlaczego, i co się okazało do naszej umowy przysłali nam kwitki ale z kontem naszych teściów(też jest na nsa) i my zamiast do siebie wpłaciliśmy kasę teściom. Kurcze, myśłałam, że walnę tego konsultanta z którym wtedy rozmawialiśmy, dobrze, że to była rozmowa przez telefon, bo oni oczywiście nie czuli się winni, a to była ich ewidentna pomyłka, bo teściowie wogóle maja inny pakiet( podstawowy, a my familijny)
Teraz jak nam się skończy umowa, to chyba jej nie przedłużymy.

reklama
Hej dziewuchy.
Edisku przepraszam, z enie odpisałam nic na Twojego smska odnośnie wesela ale mialam modwiedzinki i pozniej juz kompletnie zapomniałam. Super ze sie wybawiłas i moglas poprobowac weselnych pysznosci. najlepszy układ wlasnie jest taki jak sie zje a pozniej spali.. czekam tylko na jakies wesele :-)

Wczoraj jak wychodziłam ze szpitala prawie "odbierałam" porod kolezanki z sali.. termin miała na 2 marca ale nagle jej wody odeszly i nie bylo sensu sie juz wzbraniac :-)
Tez juz bym chciała miec to za soba sluchajcie.. mam straszne sny, dzisiaj na przykład jakiemus chlopakowi ktory mnie łapal za piersi rozszarpalam reke, i tak mu powygryzalam skore ze chyba mu ta gire amputowali :szok: :szok: hehe

siedze juz w domu na zwolnieniu i tak dziewnie nie isc do pracy. rano wstalam tylko sniadanko mezowi przyszykowac wiec i ja zjadlam 2 kromeczki i poszlam spac. obudzilam sie o 10!! i czulam sie dziwnie bo nigdy tyle nie spalam. ale co tam, mozna sobie teraz pozwolic.

Polsat cyfrowy totalna porażka pamiętajcie chcąc zerwać z nimi umowę musicie napisać pisemne pismo do nich.Inaczej oni nic nie odzywając się będą nadal wam naliczać tak było w moim przypadku .Potem po 2 latach przysłali prawie 900 zł do płacenia a my już nawet nie mieliśmy tego polsatu .:szok:
Nic człowiek uczy się na błędach.Odwołania nic nie dało zapłaciliśmy i już nie chce o nich słyszeć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale sie objadłam zaserwowałam na obiadek mięso mielone kartofelki i buraczki własnej roboty :-Dteraz się ruszać nie mogę ........
............aha a na deser usmażyłam pączki :tak::tak::tak:puki co jeszcze mogę sobie pozwolić potem mega dieta :rofl2:
Chciałabym sie położyć ale niestety nie mogę bo moja 2 i półletnia córka to nieżły łobuziak nie wiem co jej szczeli do głowy a jakby mi sie przysnęło to już całkiem .
Noc miałam koszmarną o 4 już niue umiałam spać i co chwila tzn tak co 1 godzinę do kibelka :crazy:
Trzymajcie sie marcóweczki

No to widze ze beda jaja z tym polsatem!!!!
Nam sie umowa wlasnie konczyla w maju,wiec oni nam przyslai te kwitki i przedluzenie i my sie zgodzilismy ale na pakiet familijny tak jak mielismy przez 1,5roku.
Wczesniej bylo ok,najpierw zaolacilismy za rok potem za pol i bylo ok a teraz co sie dzieje to nie wiem????

Justina ale bys byla dzielna jak bys porod odebrala.
I znow temat PACZKI:szok::szok::szok:
Jutro jade do lekarza autobus mam 10:15 na miejscu bede okolo 10:30 a wizyte mam o 11:10 wiec pierwsze co zrobie jak wysiade z autobusu to polece do Superqinu po paczki heheh.

Wlasnie mi przyszlo pismo o macierzynski,beda mi placic od tego poniedzialku do 15 sierpnia

Dziewczyny,
Też zauważyłam, że sporo z nas ma ułożenie miednicowe... Z tym, że to moja pierwsza ciąża i gin od razu powiedział, że jak się nie odwróci,to cc. Ale ja jeszcze mam nadzieję... W piątek mam wizytę i USG - zobaczymy.

Powiedzcie jeszcze, czy Wam też się dziecko tak mocno wypina - czasem mam pół brzucha uniesionego w górę i napiętego do granic możliwości... Moja Mała często tak się wypina albo przesuwa, a mało rozdaje kopniaków.

MIOTLICA moja mała tez lezała cały czas miednicowo i obróciła sie dopiero w 33tc! choc lekarz mowił ze juz raczej nie ma na to szans bo moja dzidzia nalezy do tych duzych - w 32tc wazyła ok 2200 a w 35tc 3300! Wiec jak widac wszystko jest mozliwe. Trzymam kciuki

Mam pytanie do tych co chodzily na SR jakimi mazakami,albo pisakami albo......maluje sie po brzuszku bo moj m wczoraj widzial w necie wymalowane brzuszki i on by chcial mi tez namalowac dzidzie i zrobic fotke.
Jeszcze jedno:\
A czy wy wszystkie albo nie ktore naszykowalyscie juz lozeczka dla dzidzi,chodzi mi czy posciel juz przyszykowana???

A i snila mi sie Truda dzisiaj,mowila ze ma 26lat a jej maz jest o 16lat mlodszy od niej:szok::szok::szok:no to ja jej sie pytam jak to,przeciez on ma w tym momencie 10lat i jak on mogl ojcem zostac hehehe

czesc dziewczynki,
ja sie musze pochwalic jestem niesamowicie szczesliwa zaliczylam dzis ostatni egzamin- z psychologii i mam juz zaliczone WSZYSTKO!! zadnej poprawki:-) jako jedna z 2osob na calym roku hehe jednak dzidzius mobilizuje do dzialania...chociaz troszke nocki zarwalam ale mam nadzieje ze ten jeden raz zostanie mi wybaczone...;-)
niezle rzeczy tu opisujecie z tym cyfrowym polsatem, ja chwała Bogu telewizji nienawidze i mam straszna awersje do "szkła" sama nie wiem czemu i zadnego telewizora a tym bardziej jakichs dekoderow nie chce u siebie widziec.. za to bez komputerka i neta zyc nie moge:zawstydzona/y:
Kitki, piszesz ze Tobie male sie obrocilo dopiero w 33tyg, a ja juz 35 jutro koncze i dalej miednicowo:baffled: troche sie dziwie bo bym byla pierwsza w rodzinie z CC i takim polozeniem dzidzi...chociaz moze to nie jest genetyczne nie wiem:confused:

Polsat cyfrowy totalna porażka pamiętajcie chcąc zerwać z nimi umowę musicie napisać pisemne pismo do nich.Inaczej oni nic nie odzywając się będą nadal wam naliczać tak było w moim przypadku .Potem po 2 latach przysłali prawie 900 zł do płacenia a my już nawet nie mieliśmy tego polsatu .:szok:
Nic człowiek uczy się na błędach.Odwołania nic nie dało zapłaciliśmy i już nie chce o nich słyszeć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Moi teściowie też tak mieli - umowa im się skończyła, nie chcieli mieć dalej i myśleli, że wygasła, a tu okazuje się, że trzeba umowę wypowiedzieć. Więc oni sygnału już nie mieli, tv nie odbierali, a kasa im się dalej naliczała... Na szczęście zorientowali się po niecałych 3 miesiącach, jak im rachunek przyszedł.
A teraz o ironio (!) mój mąż pracuje w cyfrowym polsacie, więc w ramach rewanżu włączył swoim rodzicom za darmo wszystkie programy... ;) bo oni tam specjalnie tego nie sprawdzają jeżeli się płaci.

Tak samo jest z cyfrą+ - mieli taką promocję, że 3 miesiące za darmo (wypożyczasz dekoder czy jakś tak) i potem można zrezygnować (oddać). Ale też się okazuje, że po tych 3 miesiącach po prostu zaczyna Ci obowiązywać nowa umowa na 2 lata, pomimo tego, że nic nie podpisywałaś... A jak chcesz po tych 3 miesiącach zrezygnować to też nie możesz, bo wypowiedzieć umowę musisz minimum przed rozpoczęciem ostatniego pełnego miesiąca... Więc tak naprawdę jak sobie zamówisz ten darmowy dekoder to musisz zaraz się zdecydować i zrezygnować...

My nie mamy na razie żadnej tv cyfrowej, mamy 4 podstawowe programy, a i tego nie ma czasu oglądać. Wolimy sobie na dvd jakiś film zobaczyć :))))
Ale im więcej się posłucha o takich wypadkach to najpierw się człowiek 15 razy zastanowi i wszystkie umowy poczyta...
Niestety wszystkie te telewizje cyfrowe mają tak samo, nie tylko polsat... O polsacie się najwięcej słyszy, bo ma najwięcej abonentów...
Mój m też juz się nasłuchał o tych wszystkich kruczkach prawnych jak tam zaczął pracować....

..

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na razie to najbardziej się obawiam samego porodu: nie tyle bólu czy moich jakichś dolegliwości, co żeby z Małą było wszystko w porządku. A o życiu we trójkę to myślimy sobie razem z M, że będzie zupełnie inaczej, ale że sobie poradzimy. Snujemy nieraz plany, jak to będziemy Małej pokazywać świat, nasze ulubione miejsca, itd…
Zresztą, w październiku urodził się synek moje siostry i jakoś tak przywykłam do Maleństwa i na razie nie boję się samej opieki nad noworodkiem…

Wczoraj po naciśnięciu brodawki tak jak pisała chyba Myfa pojawiły się dosłownie dwie kropelki przeźroczystej cieczy – czy myślicie, że to pokarm?? Bo ja tak strasznie chciałabym karmić, a moja siostra nie miała pokarmu w ogóle…

Kitki – dzięki za trzymanie kciuków za odwrócenie się Małej – zobaczymy.

Do góry