reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Miroslawa obys miala racje!!!Tak bardzo bym chciala zeby wszystko bylo ok.
Madzik to dobrze ze juz badania masz z glowy.

a ja leze nawet nie chce mi sie zlazic z lozka zeby zrobic sniadanie:-(boli mnie brzuch i twardy jest.

Pisalam wam wczoraj o tym polsacie cyfrowym maz tam dzwonil i wyszly nie zle jaja albo to odkreca albo zrywamy z nimi umowe!!!!
Okazalo sie ze musimy doplacic 10.40zl a marcu znow 68.50zl a ja placilam w grudniu niby za pol roku (pakiet familijny 37.50zl za miesiac)a tu sie okazuje ze my mamy familijny + relax mix(od czerwca)-SKAD jak my zesmy go nie brali!!!!!!!!!
A w pod koniec maja zaplacilam tez z gory za pol roku (do grudnia)i niby wszystko bylo ok,nic nie przysylali,rzadnych upomnien nie bylo,a teraz baba przez telef.mowi ze ta kase co wplacilam w grudniu to byla na pokrycie zalegloscie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale nam cisnienie wczoraj skoczylo szok!!!!
Ale sie wyzalilam-leze i glupawki dostaje!!!
Nas w zeszłym roku też wkurzyli z Cyfrowego Plsatu. Skńczyła nam się umowa i przysłali nam nową i przysłali też kwitki do płacenia, więc my zapłaciliśmy za cały rok z góry, a za miesiąc mamy odłączoną tv, wiec dzwonimy dlaczego, i co się okazało do naszej umowy przysłali nam kwitki ale z kontem naszych teściów(też jest na nsa) i my zamiast do siebie wpłaciliśmy kasę teściom. Kurcze, myśłałam, że walnę tego konsultanta z którym wtedy rozmawialiśmy, dobrze, że to była rozmowa przez telefon, bo oni oczywiście nie czuli się winni, a to była ich ewidentna pomyłka, bo teściowie wogóle maja inny pakiet( podstawowy, a my familijny)
Teraz jak nam się skończy umowa, to chyba jej nie przedłużymy.

reklama
Hej dziewuchy.
Edisku przepraszam, z enie odpisałam nic na Twojego smska odnośnie wesela ale mialam modwiedzinki i pozniej juz kompletnie zapomniałam. Super ze sie wybawiłas i moglas poprobowac weselnych pysznosci. najlepszy układ wlasnie jest taki jak sie zje a pozniej spali.. czekam tylko na jakies wesele :-)

Wczoraj jak wychodziłam ze szpitala prawie "odbierałam" porod kolezanki z sali.. termin miała na 2 marca ale nagle jej wody odeszly i nie bylo sensu sie juz wzbraniac :-)
Tez juz bym chciała miec to za soba sluchajcie.. mam straszne sny, dzisiaj na przykład jakiemus chlopakowi ktory mnie łapal za piersi rozszarpalam reke, i tak mu powygryzalam skore ze chyba mu ta gire amputowali :szok: :szok: hehe

siedze juz w domu na zwolnieniu i tak dziewnie nie isc do pracy. rano wstalam tylko sniadanko mezowi przyszykowac wiec i ja zjadlam 2 kromeczki i poszlam spac. obudzilam sie o 10!! i czulam sie dziwnie bo nigdy tyle nie spalam. ale co tam, mozna sobie teraz pozwolic.

Polsat cyfrowy totalna porażka pamiętajcie chcąc zerwać z nimi umowę musicie napisać pisemne pismo do nich.Inaczej oni nic nie odzywając się będą nadal wam naliczać tak było w moim przypadku .Potem po 2 latach przysłali prawie 900 zł do płacenia a my już nawet nie mieliśmy tego polsatu .:szok:
Nic człowiek uczy się na błędach.Odwołania nic nie dało zapłaciliśmy i już nie chce o nich słyszeć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale sie objadłam zaserwowałam na obiadek mięso mielone kartofelki i buraczki własnej roboty :-Dteraz się ruszać nie mogę ........
............aha a na deser usmażyłam pączki :tak::tak::tak:puki co jeszcze mogę sobie pozwolić potem mega dieta :rofl2:
Chciałabym sie położyć ale niestety nie mogę bo moja 2 i półletnia córka to nieżły łobuziak nie wiem co jej szczeli do głowy a jakby mi sie przysnęło to już całkiem .
Noc miałam koszmarną o 4 już niue umiałam spać i co chwila tzn tak co 1 godzinę do kibelka :crazy:
Trzymajcie sie marcóweczki

No to widze ze beda jaja z tym polsatem!!!!
Nam sie umowa wlasnie konczyla w maju,wiec oni nam przyslai te kwitki i przedluzenie i my sie zgodzilismy ale na pakiet familijny tak jak mielismy przez 1,5roku.
Wczesniej bylo ok,najpierw zaolacilismy za rok potem za pol i bylo ok a teraz co sie dzieje to nie wiem????

Justina ale bys byla dzielna jak bys porod odebrala.
I znow temat PACZKI:szok::szok::szok:
Jutro jade do lekarza autobus mam 10:15 na miejscu bede okolo 10:30 a wizyte mam o 11:10 wiec pierwsze co zrobie jak wysiade z autobusu to polece do Superqinu po paczki heheh.

Wlasnie mi przyszlo pismo o macierzynski,beda mi placic od tego poniedzialku do 15 sierpnia

Dziewczyny,
Też zauważyłam, że sporo z nas ma ułożenie miednicowe... Z tym, że to moja pierwsza ciąża i gin od razu powiedział, że jak się nie odwróci,to cc. Ale ja jeszcze mam nadzieję... W piątek mam wizytę i USG - zobaczymy.

Powiedzcie jeszcze, czy Wam też się dziecko tak mocno wypina - czasem mam pół brzucha uniesionego w górę i napiętego do granic możliwości... Moja Mała często tak się wypina albo przesuwa, a mało rozdaje kopniaków.

MIOTLICA moja mała tez lezała cały czas miednicowo i obróciła sie dopiero w 33tc! choc lekarz mowił ze juz raczej nie ma na to szans bo moja dzidzia nalezy do tych duzych - w 32tc wazyła ok 2200 a w 35tc 3300! Wiec jak widac wszystko jest mozliwe. Trzymam kciuki

Mam pytanie do tych co chodzily na SR jakimi mazakami,albo pisakami albo......maluje sie po brzuszku bo moj m wczoraj widzial w necie wymalowane brzuszki i on by chcial mi tez namalowac dzidzie i zrobic fotke.
Jeszcze jedno:\
A czy wy wszystkie albo nie ktore naszykowalyscie juz lozeczka dla dzidzi,chodzi mi czy posciel juz przyszykowana???

A i snila mi sie Truda dzisiaj,mowila ze ma 26lat a jej maz jest o 16lat mlodszy od niej:szok::szok::szok:no to ja jej sie pytam jak to,przeciez on ma w tym momencie 10lat i jak on mogl ojcem zostac hehehe

czesc dziewczynki,
ja sie musze pochwalic jestem niesamowicie szczesliwa zaliczylam dzis ostatni egzamin- z psychologii i mam juz zaliczone WSZYSTKO!! zadnej poprawki:-) jako jedna z 2osob na calym roku hehe jednak dzidzius mobilizuje do dzialania...chociaz troszke nocki zarwalam ale mam nadzieje ze ten jeden raz zostanie mi wybaczone...;-)
niezle rzeczy tu opisujecie z tym cyfrowym polsatem, ja chwała Bogu telewizji nienawidze i mam straszna awersje do "szkła" sama nie wiem czemu i zadnego telewizora a tym bardziej jakichs dekoderow nie chce u siebie widziec.. za to bez komputerka i neta zyc nie moge:zawstydzona/y:
Kitki, piszesz ze Tobie male sie obrocilo dopiero w 33tyg, a ja juz 35 jutro koncze i dalej miednicowo:baffled: troche sie dziwie bo bym byla pierwsza w rodzinie z CC i takim polozeniem dzidzi...chociaz moze to nie jest genetyczne nie wiem:confused:

Polsat cyfrowy totalna porażka pamiętajcie chcąc zerwać z nimi umowę musicie napisać pisemne pismo do nich.Inaczej oni nic nie odzywając się będą nadal wam naliczać tak było w moim przypadku .Potem po 2 latach przysłali prawie 900 zł do płacenia a my już nawet nie mieliśmy tego polsatu .:szok:
Nic człowiek uczy się na błędach.Odwołania nic nie dało zapłaciliśmy i już nie chce o nich słyszeć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Moi teściowie też tak mieli - umowa im się skończyła, nie chcieli mieć dalej i myśleli, że wygasła, a tu okazuje się, że trzeba umowę wypowiedzieć. Więc oni sygnału już nie mieli, tv nie odbierali, a kasa im się dalej naliczała... Na szczęście zorientowali się po niecałych 3 miesiącach, jak im rachunek przyszedł.
A teraz o ironio (!) mój mąż pracuje w cyfrowym polsacie, więc w ramach rewanżu włączył swoim rodzicom za darmo wszystkie programy... ;) bo oni tam specjalnie tego nie sprawdzają jeżeli się płaci.

Tak samo jest z cyfrą+ - mieli taką promocję, że 3 miesiące za darmo (wypożyczasz dekoder czy jakś tak) i potem można zrezygnować (oddać). Ale też się okazuje, że po tych 3 miesiącach po prostu zaczyna Ci obowiązywać nowa umowa na 2 lata, pomimo tego, że nic nie podpisywałaś... A jak chcesz po tych 3 miesiącach zrezygnować to też nie możesz, bo wypowiedzieć umowę musisz minimum przed rozpoczęciem ostatniego pełnego miesiąca... Więc tak naprawdę jak sobie zamówisz ten darmowy dekoder to musisz zaraz się zdecydować i zrezygnować...

My nie mamy na razie żadnej tv cyfrowej, mamy 4 podstawowe programy, a i tego nie ma czasu oglądać. Wolimy sobie na dvd jakiś film zobaczyć :))))
Ale im więcej się posłucha o takich wypadkach to najpierw się człowiek 15 razy zastanowi i wszystkie umowy poczyta...
Niestety wszystkie te telewizje cyfrowe mają tak samo, nie tylko polsat... O polsacie się najwięcej słyszy, bo ma najwięcej abonentów...
Mój m też juz się nasłuchał o tych wszystkich kruczkach prawnych jak tam zaczął pracować....

..

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na razie to najbardziej się obawiam samego porodu: nie tyle bólu czy moich jakichś dolegliwości, co żeby z Małą było wszystko w porządku. A o życiu we trójkę to myślimy sobie razem z M, że będzie zupełnie inaczej, ale że sobie poradzimy. Snujemy nieraz plany, jak to będziemy Małej pokazywać świat, nasze ulubione miejsca, itd…
Zresztą, w październiku urodził się synek moje siostry i jakoś tak przywykłam do Maleństwa i na razie nie boję się samej opieki nad noworodkiem…

Wczoraj po naciśnięciu brodawki tak jak pisała chyba Myfa pojawiły się dosłownie dwie kropelki przeźroczystej cieczy – czy myślicie, że to pokarm?? Bo ja tak strasznie chciałabym karmić, a moja siostra nie miała pokarmu w ogóle…

Kitki – dzięki za trzymanie kciuków za odwrócenie się Małej – zobaczymy.

Do góry