reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

swedzenie skory spowodowane jest jej suchoscia m.in. bardzo czesto kobiety w ciazy maja sucha skore, poza tymm rozciagajaca sie na maxa skora tez powoduje takie uczucie juz pod koniec ciazy...
jednak swedzenie i wystepowanie krostek powodwane moze byc cholestazą choroba wystepujaca tylko w ciazy, stanowi spore zagrozonko bo to niewydopnosc watrobki sie pojawia, mija od razu po porodzie jakjuz nie ma ucisku, robi sie wtedy takie badanko z krwi ja sobie zrobilam jakm uczulenie mi wyskoczyulo....cale szczescie to tylko uczulenie bylo....

ja w weekend -doslownie zapiernicz mialam, 3 dni sprzatania, szorowania podlog na czworaka i pastowania o dziwo pierwszego dnia zakwasy mialam ale drugiego juz nie poza tym brzuch mi nie twardnial a ja czullam sie swietnie - w niedziele tylko zaczela mnie blizna po cc bolec ale nic poza tymm.... nie wiem dlaczego ale jak sie ruszam to mnie nic nie boli a jak leze to sie zaczyna ....

reklama
A mnie boli brzuch i krzyz,moze jak bym sie wziela za robote to by przeszlo:confused::crazy:nie wiem:nerd:albo bym wczesniej zaczela rodzic,w sumie na ten czas wczesniaka juz nie urodze.
Moj m mowi ze mam nie sprzatac zeby miala sile na indukcje z jego strony,no ale juz tyle nie sprzatalam ze juz pora na to.

Ja też zauważyłam, że jak trochę się poruszam to lepiej się czuję, a jak leżę to potem nawet wstać nie moge bo mnie wszystko boli...:tak:

Hej dziewczynki moje kochane! w koncu cywilizacja.
Jestem w domu od około godziny, tyle co nastawiłam pranie i uprosiłam się komputer zeby udostepnil mi net bo cos szwankował.
U mnie dobrze, na minusie 2kg - jak to w szpitalu bywa, ale to co dostawałam jeść to masakra :szok: :szok: :szok: na sniadanie gotowane udko bez soli bez przypraw.. obiad sos z ziemniakami i smazona marchew i kolacja kawalek gotowanego w wodzie mięsa. bo mialam diete i cukrzycowa i bezsolna. dobrze ze mąz mnie wspieral serkami i innymi produktami bo bym zakleiola sobie zoladek. nawet nie dotykalam tego miesa bleee
opieka szpitalna bez zastrzeżen, na usg bylo fajnie, maly wazy 2900 +/- 200g ulozenie glowkowe wiec juz sie szykuje do nurkowania w moj kanal rodny.

nieprzyjemne sytuacje byly ktore zmrozily mi krew w zylach, kobieta na sali lat 37 z blizniakami strasznie krwawila i lezala plackiem 2 tygodnie, jednak tyle krwi tracila ze postanowili ją ciąć, w 26 tygodniu, synek i córeczka waga 980 i 950g. wczoraj sie dowiedzialam, ze synek nie zyje, dzieci po cesarce zostaly odwiezione do innego szpitala na bardziej zaawansowany oddział. ale to bardzo przykre, jej pierwsze dzieci bo dlugo sie starali i sie nie udawało.. tragedia :-(

Natomiast inna kolezanka, ktora zostala ze mna razem przyjeta w drode, termin ma dzien po mnie( a raczej miała ) dzis rano miala mierzone cisnienie i w trakcie oznajmila ze jej odchodzą wody albo pecherz jej nie trzyma. po godzinie juz byla na 3 pietrze z oksytocyna w krwiobiegu oczekując na skurcze. sama mialam nadzieje, ze przed wyjsciem moj maly zechce jednak sie przeniesc na wyższe piętro ale nie wykazał inicjatywy :-) a teraz czekaja mnie zaleglosci na BB. :-) ;-)

Dziewczyny, ja nie mam ani jedniusieńkiego rozstępu...do końca zostało mi jeszcze ok. 5-6 tygodni i tak się modlę zeby te rozstępy nie wyskoczyły...:baffled:

Od około 3 miesiąca smaruje sie kremem na rozstępy albo zwykłym balsamem. Najpierw kupowałam Gerbera za 40 zł a teraz zużyłam 3 tubki Ziaji za 15 zł.

Jaka jest różnica????? ZADNA
:dry:

witam,dawno niepisałam, bo jakoś niemiałam weny!!!

Niesamowite jak ten czas, leci-już za mną 36 tyg. i co już naprwade niedługoooo:szok::szok::szok:

Powiedzcie mi czy jedziecie na "rekonesans" do szpitali gdzie chcecie rodzić, bo ja się wybieram i jednocześnie zastanawiam czy to dobry pomysł???

pozdrawiam:-D

Dziewczyny, ja nie mam ani jedniusieńkiego rozstępu...do końca zostało mi jeszcze ok. 5-6 tygodni i tak się modlę zeby te rozstępy nie wyskoczyły...:baffled:

Od około 3 miesiąca smaruje sie kremem na rozstępy albo zwykłym balsamem. Najpierw kupowałam Gerbera za 40 zł a teraz zużyłam 3 tubki Ziaji za 15 zł.

Jaka jest różnica????? ZADNA
:dry:
z tymi rozstepami to chyba troche indywidualna sprawa....niezalezna zupelnie od kremow a od "jakosci " i zdolnosci skóry.....moja siostra urodzila 2 dzieci....w zyciu niczym sie nie smarowala a brzuch i piersi po tych 2 ciazach ma jak 18sto latka....a ma 32 lata....ani jednej kreseczki....brzuszek plasciutki umiesniony...a nawet nie cwiczy...piersi jedrne...ja jestem od niej 7 lat mlodsza...biust paskudny ....brzuch caly w rozstepach....po pierwszej bardzo plaski ..a po tej sie dopiero okaze czy mi jakis zwis nie zostanie.....

A ja dzis juz po wizycie u gin. Lezec musze jeszcze dwa tyg, a potem juz moge sie troche poruszac (wtedy bedzie juz skonczone 36 tyg). Wiec jeszcze 2 tyg, moze przezyje:) Szyjka miekka, ale nie ma wiekszego rozwarcia niz bylo:)
Musze jednak pojechac na kontrolne KTG bo babel znow mial tetno ok 160/170.
Na Karowej wstrzymano przyjecia wiec pewnie do Bielanskiego podjade wieczorem (jak maz z pracy wroci).

czesc dziewczynki :-) ja tylko na chwilke bo zaraz lece do ginka i juz nie moge sie doczekac bo chyba dzisiaj zrobi mi usg mam nadzieje ze z synkiem wszystko wporzadku :tak: odezwe sie po wizycie mileg dnia ;-)

reklama
witajcie!

u nas mały sie rozpycha jakby conajmniej jakas impreze w brzuchu urzadzał i ze 3 panienki zaprosił...kosmos....wczoraj to tak sie wypiał ze głaszczac brzuch mogłam cały kregosłup wyczuc...na bank lezy głowka do góry i twarza do mojego kregosłupa...kopniaki czuje tylko na dole a ponizej pepka linie kregosłupka...

co do rozstepów to jak narazie nie mam i mam nadzieje ze juz miec nie bede-mam te z przed ciazy na udach ale o dziwo zbledły jakos

poza tym bez zmian-czekam na kurierów-maja mi przywiesc zakupy z allegro-tym razem nie dla małego, ale zamawiałam płyny do prania i płukania z niemiec, tabletki do zmywarki itp...no i czekam na moj telefon...

ide poczytac co na innych watkach

buziaki

Do góry