reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Ewelina ale masz super już 37 tydzień. Ja muszę jeszcze troszkę poczekać, ale mam nadzieję, że dam radę.

reklama
Witajcie :-)
Nika81 ja mam nawilżacz w pokoju i bardzo mi pomaga, polecam zakupić takie urządzenie, szczególnie że może się przydać na następny (i nie tylko) sezon grzewczy,zanim go kupiłam tez ciągle miałam suchą śluzówkę i cały czas zapalenie gardła :wściekła/y: ale teraz jest oki :-D
ATsonia fajnie że remont się kończy a nie ma nic gorszego niż sprzątaniepo remoncie :zawstydzona/y: mam nadzieję że nie będziesz sprzątać tego bałaganu :dry:
ewelcia86 jejku już 37 tydzień super zazdroszcze ci, mi jeszcze trochę brakuje:dry:
co do ułożenia dzidzi to w sumie dowiem się w piątek na ostatnim usg (22tydz) było tez ułożone miednicowo ale to było ponad 10 tyg temu więc wszystko mogło ulec zmianie :-)

No tez sie ciesze.
Wczoraj kolezanka w sklepie jak bylam u niej stwierdzila ze niziutko mam brzuszek i jak jej sie tak opuscil to za 3 czy 4dni urodzila.

Weszlam na lutowki i tam jest kilka przeterminowanych i laski czekaja na pelnie ( dzis jest pelnia)maja nadzieje ze sie rozpakuja.
A ja mam nadzieje ze jeszcze dzidziol posiedzi w moim brzuszku,chociaz czesciej odczuwam silny bol w podbrzuszu i twardy brzuch:-p

Zauwazylam ze mam wiecej wydzieliny z pochwy szczegolnie rano i teraz jak ide na siku to patrze czy nie jest zabarwiona krwia.

Cześć dziewczynki!!!
Do nas wczoraj na kawę przyszła teściowa( nie działał u niej tv, a ona jest od niego uzależniona, no ale jakoś dałam radę, chociaż miałam u
już dosyć jej siedzenia, tym bardziej, że wiedziała, że chcemy wyjecha( prawie 18, a teściowa z tekstem, Wy chyba jeszcze nie jedziecie) ale w końcu powiedziała, że i owszem jedziemy, bo ja muszę jeszcze zakupy zrobić, no to poszła do domu. Potem my pojechaliśmy do moich rodziców i w międzyczasie na zakupy i trochę mi się humorek poprawił;-)

Mój mały też się wierci i kęci, ale jak jest ułożony to nie mam pojęcia, podejżewam, ze główką do dołu, bo jak się zginak, to czuję jak mi coś wciska pod żebra i to coś, to chyba nogi:-)

Wogóle to nie mogę się doczekać środy i piątku, w środę idę na badania krwi i moczu i chyba zajżę jeszcze do diabetologa bo mi się coś moje poziomy cukru nie podobają, a w piątek do ginka i też kurcze trochę się boję, bo ostatnio strasznie swędzi mnie skóra na całym ciele( mimo smarowania oliwką i balsamem nawilżającym) no i ciśnienie mam za wysokie....ech, byle do porodu....

coś kiedyś czytałam na temat swędzenia skóry ale nie pamiętam co to było :zawstydzona/y: mnie swędzi w okolicach pępka :confused:
Miroslava a mnie o dziwo nic nie kopie po żebrach, nie wiem co myśleć o tym, czuje ruchy tylko w okolicy pępka lub boków

Mnie zawsze jak swedzi w okololicach pepka albo tak dziwnie boli to potem mam calkiem nowiusie rozstepy hehe.
a mnie wczoraj maly kopal z prawej strony po zebrach nawt nozke wyczulam i moj m tez:happy::happy::happy: a potem kopal po zoladku:szok::szok::szok:.
I ma czkawke-czuje ja z lewej strony na dole:-)

mi na szczęście wyskoczyły 2 rozstępy na dole brzucha ale za to takie wielkie i są sine.. wyglądają jak siniaki :dry: a codziennie a czasami 2 razy dziennie smaruje się oliwką z wit e...
widocznie to nie nic do znaczenia jak ma ci rozstęp wyskoczyć to i tak wyskoczy

reklama
Dziewczyny,
pisałyśmy o tym jakiś czas temu, że dziecko ze szpitala trzeba wynieść w foteliku. I ja tak patrzę na swój i na inne w Necie i maluszek będzie w nim w pozycji takiej pół-siedzącej. Czy można noworodki tak wieźć??

Do góry