reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Kitki czyli nie wiesz jek bedziesz rodzic.Ja też dalej nie wiem co robić.Jednego dnia jestem zdecydowana na cc , drugiego chcę rodzić sn.Nie wiem czy rodzić u nas czy w schwedt.A tak strasznie sie boje że już nie śpię po nocach.Na dodatek w wymazie wyszedł mi paciorkowiec i strasznie sie boję żeby dziecko sie nie zaraziło bo to dla niego bardzo grozne.

Cześć laseczki!!!
Ja dzisiaj przez pół dnia byłam bez neta:wściekła/y: ale na szczęście już wrócił:-) My już po obiedzie, chałupa posprzątana, trochę sobie poleżłam, poczytałam książkę i jestyem zadowolona:tak:
Ja w kwietniu skończę 30, więc też należę do tej starszej młodzieży:-D
Na nieobecnościach napisałam wiadomość od Volcan.

Kitki czyli nie wiesz jek bedziesz rodzic.Ja też dalej nie wiem co robić.Jednego dnia jestem zdecydowana na cc , drugiego chcę rodzić sn.Nie wiem czy rodzić u nas czy w schwedt.A tak strasznie sie boje że już nie śpię po nocach.Na dodatek w wymazie wyszedł mi paciorkowiec i strasznie sie boję żeby dziecko sie nie zaraziło bo to dla niego bardzo grozne.

Nie wiem jeszcze, byłam u okulisty i dopiero przy wadzie pow. -6 jest wskazanie do cc więc ja sie nie kwalifikuje. Z drugiej strony jak donosze do terminu to pewnie przekrocze te magiczne 4 kg wiec cc bedzie mi 'przyszlugiwało'
ale jeszcze nie wiem jak to sie skonczy, też boję sie porodu ale wczoraj troche lekarz mnie przekonał do porodu sn. Ja codzień zmieniam zdanie wiec nie wiem jak to sie zakończy.
o jakim wymazie mówisz? mi lekarz nie zlecił żadnych takich badań a skoro chce bym rodziła naturalnie to chyba powinnam to zrobić:baffled:??????????????

Iwona a antybiotyk to dopiero po urodzeniu czy jeszcze przed sie podaje na paciorkowca? ojej biedactwo..
Ja jeszcze nie miałam wymazu robionego ale sie tego strasznie boje:-(

Kitki duża dzidzia..
Dobra laseczki ja tak szybko bo już czas do ginka się szykowac..

pewnie późnym wieczorem wpadnę.

Kitki spora dzidzie nosisz w sobie,taki malyly duzy bobasek:-)
Madzik zdaj nam relacje po powrocie od ginki ok.
Iwona to nie dobrze z tym paciorkowcem,ale przynajmniej wiesz co i jak,bo ja to zadnego wymazu nie bede miala
a ja sie tak nazarlam ze sie ruszac teraz nie moge:crazy:

Dzieki dziewczynki za zyczenia:)

[FONT=Times New Roman, serif]Miotlica – trzymam kciuki za męża i jego niepalenie:)
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Myfa – i co z tego ze po 30 na sex wieksza ochota jak mam zabronione wszelkie baraszkowanie. Ech, ale czego się dla dzidziusia nie robi:)[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Asiunia74 – to co to za firma, niezła premia:)[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Magda19lenka-jesli Cie to pocieszy to ja mam tel w Orange i w domu mam koszmarny zasieg. Mieszkam w Warszawie na 16 pietrze. Więc rozumiem jak bardzo może Cie złoscic brak netu.[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Madzik – ja ostatnie USG mialam robione w 32 tyg i gin mi powiedziala ze więcej nie trzeba. Czasami jeszcze w szpitalu robia tuz przed samym porodem.[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]A co do nocnika – a wiecie co ja kiedys przeczytalam w gazecie dla mam na temat sadzania dziecka na nocniku? Zeby dzieci chodzily w pieluszce dlugo bo sadzanie na nocniku może w przyszlosci wplynac na życie seksualne. Malo nie spadlam z krzesla!
[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]
[/FONT]

wlazłam jeszcze na chwile bo chyba sie uzależniłam od forum:baffled: Co widac ostatnio w moich postach:-D

Ewelcia nie bedziesz miała wymazu z pochwy??
to o paciorkowcu wkleje coś, tzn linka do innego topiku
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/paciorkowiec-przyszle-mamy-badajcie-sie-22490/

Jak wróce od ginka dam znac czy nic mi się nie skraca..

Magmil chyba mi tez już było przewidziane ostatnie USG a potem przed porodem:baffled:
Hahah sadzani na nocniku wplynie na życie seksualne??:-)dobre:-)

Ja antybiotyk biorę teraz ale nie wiem czy on pomoże bo 3 mies.temu też brałam i nie pomógł.Strasznie nastraszył mnie jeden pediatra i powiedział że najlepiej żebym rodziła w szpitalu gdzie on pracuje to on zajmie sie dzieckiem i zrobi mu wymaz.Ale ja w tamtym szpitali nie dostane zzo ani nie zrobią mi cc.A strasznie boję sie bólu.Rodziłam już i wiem jak to jest.Mam też umówiony poród w niemczech w schwedt, tam można mięc na życzenie i zzo i cc.Dzwoniłam tam dzisiaj i polska lekarka powiedziała że przy porodzie oni też dają antybiotyk a dziecku po porodzie robią wymaz.Więc niby wszystko ok.Ale boję się że nie trafie na polskich lekarzy a niemieccy czegoś nie dopilnują a ja z nimi się nie dogadam.Nie wiem ci mam zrobić.

reklama
madzik raczej nie!!!
Bo oni tutaj nie badaja ginekologicznie i zadnych badan nie robia.No za wyjatkiem tego ze mialam w moczu jakies bakterie i pielegniarka pobrala mio wymaz z pochwy a ogolna doktorka sprawdzila wyniki i dala czopki.
W szpitalu raz polozna i raz ginka badala mi tylko czy mam szyjke zamknieta palcami i to nawet nie na fotelu tylko na lozku a i jeszcze ze by bylo smieszniej to zakryla mi dokladnie wszystko tak zeby ona tylko mogla reke tam wsunac,normalnie TOP SEKRET

Do góry