reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

madzik raczej nie!!!
Bo oni tutaj nie badaja ginekologicznie i zadnych badan nie robia.No za wyjatkiem tego ze mialam w moczu jakies bakterie i pielegniarka pobrala mio wymaz z pochwy a ogolna doktorka sprawdzila wyniki i dala czopki.
W szpitalu raz polozna i raz ginka badala mi tylko czy mam szyjke zamknieta palcami i to nawet nie na fotelu tylko na lozku a i jeszcze ze by bylo smieszniej to zakryla mi dokladnie wszystko tak zeby ona tylko mogla reke tam wsunac,normalnie TOP SEKRET

o matko co za dziwne procedury. Kurcze to skąd wiadomo ze się szyjka nie skraca?? tylko po USG pewnie:baffled:??Lekarz ogólny??
A paciorkowcem to własnie podaje sie antybiotyk przy porodzie mamie i czesto zapobiegawczo dają dziecku.Tak jak w tamtym linku pisało jest około 15-25% kobiet nosicielek.

Dobra teraz to juz naprawde lecę moją psioszkę odświeżyć do ginka.:tak: Zaraz mąż po mnie przyjedzie.

Ostatnia edycja:
reklama
o matko co za dziwne procedury. Kurcze to skąd wiadomo ze się szyjka nie skraca?? tylko po USG pewnie:baffled:??Lekarz ogólny??
A paciorkowcem to własnie podaje sie antybiotyk przy porodzie mamie i czesto zapobiegawczo dają dziecku.Tak jak w tamtym linku pisało jest około 15-25% kobiet nosicielek.

Dobra teraz to juz naprawde lecę moją psioszkę odświeżyć do ginka.:tak: Zaraz mąż po mnie przyjedzie.

No wlasnie nie wiadomo czy sie skraca czy sie nie skraca.
Tak lekarz ogolny tzn.pierwszego kontaktu.
chodze raz do takiego lekarza a raz do szpitala na wizyty.
Tak jak juz kiedys pisalam w szpitalu pierwsze dwie wizyty mialam a polozna chociaz druga powinna byc z ginem:baffled:trzecia wizyte mialam z ginka(ZDRAPKA) a wczoraj z polozna i z ginem.
Ale oni n ie badaj,mierza cisnienie ogolny wywiad o samopoczucie,sluchanie serduszka i tyle.
Wczoraj podpisywalam tez zgode na podanie witaminy K w zastrzyku dla dzidzi zaraz po porodzie

Hej dziewczyny ja dopiero teraz mogę spokojnie usiąść na kompa . Rano miałam wizytę u diabetologa i insulinka na 22 , potem z małym do lekarza,i nareszcie chwila wolnego.
Kitki kurcze mój mały też waży teraz 2140 a to 32 tyd więc widzę że mogę się przygotować na koloska tak jak ty .
Ja urodzinki dopiero w listopadzie i będzie 29.
Mój Nikoś miał nocnik grający i tak mnie już potem drażnił że wyciągneliśmy z niego baterie .
Czy wymaz na tego paciorkowca to robi się koniecznie czy muszę się upomnieć u lekarza .

Wlasnie podczytalam lutowki i .....kolejne laski rozpakowane:-):-):-)
Chyba juz jest ich 10 albo 11.
No a teraz czekam na ktoras z naszego watku:-D:-D:-D.
Czekam.......a ja moge poleciec pierwsza:-D:-D:-D

to znowu ja
Moja teściowa nie ma nademną litości, co dwa dni do mnie przychodzi, wypija kawę, a potem zapiernicza do sypialni i tekst typu, włacz tv bo teleexpres będzie, a potem przełącz na 4 bo tam bedzi egra....Wrrrr, dzisiaj powiedziałam, ze nie włącze jej tej gry, bo naprawdę jej nie lubię i potem to mi się po nocach śni.... zresztą ostatnio zazartowałam głupio, że za napój( który ona odemnie wyciągnęła) to ja poproszę jajka( ale to był żart) i ona to powoedziała mojej szwagierce, ta faktycznie przysłała mi wczoraj 11 jajek, ale wiem, ze juz jest na mnie zła.... cholera, jestem normalnie wściekła!!!!:wściekła/y: Oni od nas wszystko chcą, ale nam dać coś to wielką łaskę robią, mimo, że my wszystko musimy kupować, a oni mają gospodarstwo.

No to się wyżaliłam i jest mi lżej na sercu!

Mirka a czy ona nie ma u siebie tv,nastepnym razem zapytaj sie jej o to:-).
Masz szczescie ze nienawiedza cie codziennie,wtedy to dopiero bys miala przerabane.
Kurde a ja leze i mi sie nudzi,lece zaraz pod prysznic bo jedziemy na zakupy i do McDonald na frztki:-D:-D:-D

Dziewczynki mi lekarz też poleca zrobienie testu na paciorkowiec typu B. W niemczech trzeba go też prywatnie robic i kosztuje 25 Euro. Ja zrobie, bo wkońcu dzidzia najważniejsza. Termin mam 16.02
Dzisiaj spędziłam prawie cały dzień przed telewizorem. Ale ze mnie leniuch:sorry:\:zawstydzona/y: POza tym jadłam dziś same kwaśne i słodkie rzeczy: pomidorową, pomarańcze, jabłko, czekoladę pączka i teraz mnie zgaga męczy. Zaraz muszę się napić ciepłego mleka, może przejdzie.
Własnie mój dzidziuś ma czkawkę i czuję ją nad lewą pachwiną.

Kasiulka i Kitka mój dzidziuś waży około 2250, więc chyba też duuży bedzie:-)
Mirka współczuje teściowej:-D

reklama
Ja dzisiaj do 13 też nie miałam internetu :baffled: (prądu nie było ehh a internet mam przez tp), a chciałam sobie poczytać co tam na forum ;-). Teraz już nadrobiłam wszystkie zaległości :tak:. W czasie dnia jechałam z mężem na zakupy ;-) kupiliśmy 2 body i 2 pajacyki, rozmiary 62 i 68 hi hi a przed chwilą dostałam od swojej mamy bluzeczkę rozmiaru 62 i pajacyk 68 :-D mąż się śmieje że dzidzia ma już więcej ubrań od Niego :-p. Byliśmy też w PORDzie i trochę się zdenerwowaliśmy, pewna Pani powiedziała, że kurs na instruktora nie rozpocznie się w styczniu bo jest za mało kandydatów, że kolejny jest dopiero pod koniec lutego, dzisiaj tam pojechaliśmy i była bardzo miła Pani :tak:i się spytała męża kto mu takich głupot naopowiadał, że za każdym razem mają komplet kandydatów na instruktorów, i że na luty już też mają komplet, ale żeby złożył wszytskie dokumenty to będzie pierwszy na liście na kurs marcowo/kwietniowy a jak szybciej uzbierają komplet to może rozpoczną w połowie marca;-). Eh czasami ludziom się nie chcę sprawdzić i gadają głupoty w ogóle nie zważając na to że komuś może na czymś zależeć, dobrze że dzisiaj jechaliśmy osobiście się zapytać ;-). Co prawda na razie ma pracę, ale taki instruktor to w sumie ciekawe zajęcie ;-), a kurs trwa aż 3 i pół miesiąca. Ja dzisiaj też zjadłam na śniadanie pączka ;-)

Do góry