reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

madzik tak niedaleko szpitala na Józefowie, własnie tak troche mnie to przerazalo wypychanie, ale nie zyjemy w sredniowieczu i z takim ulozeniem to cc , a z lekarzem ... chialam do Ananicza isc na wizyte i przy okazji dowiedziec sie wiecej cos o porodzie... ale juz sama nie wiem co robic...w= na Józefowie chwala sobie porody noi taniocha a warunki super

reklama
Ewelcia ja gdzieś przeczytałam że każdy mężczyzna gdy jego kobieta jest w ciąży to ma jeden objaw ciążowy :-D:-D. Mój m przytył jakieś 5 kg, wszyscy z jego rodziny się śmieją że teraz lepiej wygląda, a On mówi że życie w małżeństwie mu służy :-p he he że jak ja mu nakładam czasami obiad to tak dużo że jeszcze na kolacje zostawia :-D:-D.

Agusia ja tez bardziej lubię samorobne:tak: albo te zakręcone ale niestety nie ma ich teraz w menu:-( tych normalny z mc nie lubie.

Ewelcia już kiedyś pisałam o tym że mój mąż też tak miał jak Twój, nie wiem ile teraz ale jak ja przytyłam 10 to on przytył 5:tak: ale teraz ja mam 20 już:szok: a on to nie wiem bo się nie pytałam jakoś ostatnio...
Mój jak ja miałam zgagę to on też miał:tak: Jak ja byłam senna to jemu tez sie udzieliło tylko z opóźnieniem miesiąca, jak mi się przestawało chcieć spać.

A co najlepsze spadł mu testosteron- kiedyś jakby się nie ogolił przez tydzień to by miał pokaźną bródkę, a teraz po tygodniu wygląda tak jakby mial 2 dniowy zarost.. o Wieleee wiele wolniej mu broda rośnie.

czesc

Agusia frytki samorodne hihi,dobrze ujete bo ja tez najbardziej lubie te domowej roboty-zwlaszcza spod reki meza pyszne wychodza hihi:-p

Wlasnie dzis mam ochote na cos slonego i cieplego jak frytki czy pizza.Pizza raz na tydzien obowiazkowo,czy to robiona przeze mnie czy tez zamawiana (zwlaszcza odkad leze).Na slodkie nie mam dzis wogole ochoty,na dyskusje o paczkach sie krzywie a poniedzialkowa szrlotka od tesciow jeszcze zostala.Ale ogolnie to moze nie piszmy tyle o jedzeniu,po co wywolywac wilka z lasu.

Ja mam rocznikiem 28 lat wiec "starsza mlodziez",ale wygladam ponoc na...18
hihi:-)

Ola_o ty to dorodne dzieci rodzisz!Ja wam zazdroszcze tych USG.Nie dosc ze mialam ostatnio prawie 2 mies temu takie prywatnie,to teraz w szpitalu nie powiedzieli mi nic o wadze dziecka,nawet wydruku nie mam zadnego.Lekarz mruknal tylko ze wszystko OK i ze dzidzia jest spora ale nie wiem czy mial na mysli wage czy dlugosc cialka.Tylko ciekawe co to znaczy spora dzidzia u mnie ktora jestem drobna i mam krotki tulow hihi.Wymyslilam sobie taki algorytm na 38 tc:
maz - 4,5 kg 62 cm (41 tc)
ja - 1,65 kg 48 cm (32 tc)
nasza corcia = (4,5+1,650/2 = 3,025 kg (62cm+48cm)/2 = 55 cm

:-D Niech ma 3 kg i 55 cm w 38 tc to moge rodzic.

Kurcze cos jeszcze mialam pisac i zapomnialam co:/

madzik tak niedaleko szpitala na Józefowie, własnie tak troche mnie to przerazalo wypychanie, ale nie zyjemy w sredniowieczu i z takim ulozeniem to cc
niby przy jej pośladkowym(pierworódka) tez powinno być CC a nie takie wypychanie ale cóż.. Ona na Józefowie była.. Rodziła w czerwcu 2008.
A i jakoś jest tak że jednego dnia przyjmują na porodówke tu przy lekarskiej a następnego dnia ma dużyr ten na Józefowie? Wiem że ona sobie załatwiała żeby byc przyjętą na Józefów a nie do tego starego.. Z drugiej strony wiele tam kobiet rodzi...

w miejskim zas wiem ze bardzo chronia krocze przy porodzie sn z 7 kolezanek jedna byla nacieta tylko...z tym dyzurem tez slyszalam ale jak mozna sie umowic z lekarzem to fajnie...

a to już musiałabyś się chyba Ananicza zapytac jak to jest dokładnie, ona mówiła ze jakoś tam sobie dziewczyny załatwiały.. a jak nie to załatwiały (czytaj:opłacały) cesarkę byle by nie rodzić bez znieczulenia.
Fajnie jakby Ci ktos dał skierowanie na CC, choć ostatnio jak byłam na izbie przyjęć w szpitalu to położna mówiła że często zdarzają sie sytuacje że niby cesarka a okazuje się ze dzidziuś splatał figla i sie obrócił:-D to dopiero szok z CC na SN przechodzić.:-D

A który to miejski??:/

No tak, wiek...
Ja wczoraj 30 skonczylam. Obchodzenie urodzi w łóżku nie było moim marzeniem, ale trudno. Rodzinka sie postarala i nawet tort z moim zdjeciem byl i balony:)

A zeby mi sie nie nudziło to jeszcze dzis miałam kontrole ZUS w mojej firmie. Ale na szczescie wszystko jest ok. Przeżyłam:)

A co do jedzenia... frytki, ech ale bym teraz zjadla. Pączki na szczescie mnie nie ruszaly.

reklama
Buuu, cały dzień nie miałam czasu zajrzeć:-( A nałaziłam się jak głupia, zła jestem na siebie, bo mnie rozbolały pachwiny i teraz nawet spać ne mogę. A pod koniec dnia to chodziłam jak jakiś kowboj po zejściu z konia, w takim rozkroku, nie przesadzam!!!:szok::no:
Co do wieku - ja mam 27.Kurcze, fajnie mają te dziewczyny co rodzą pierwsze dziecko mając 22, 23 lata, ja tak zawsze chciałam, no ale kandydata na ojca wtedy nie miałam:-D
moj mąż z objawów ciążowych miał nocne budzenie się na siku w pierwszym trymestrze. Potem mu przeszło:-) Aa, no i tez spadek testosteronu, bo libido nie to, co przed ciążą (na szczęście!):-D
Kurcze, najadłam się dziś smieciowego zarcia i od razu zgaga, grrrrrrrrrr:crazy: Az Rennie wzięłam, bo nie chciała przejsc. A ju ż zapomnialam, co znaczy miec zgagę:-(

A w ogóle to bylam dziś u ginka - uspokoił mnie o te badania moczu i leukocyty, które w nich wyszły. Powiedział, ze u kobiety w ciąży wynik 5-10 w polu widzenia to jest norma, bo do 10 jest norma i kazał się tym nie martwić. No cóż, nie mam wyjscia, muszę mu uwierzyc;-) Pobrał mi tez pposiew na paciorkowca, za tydzien mają byc wyniki. no i najwazniejsze - dzidzius jest główką w dół i ponoć już się nie powinien obrócić, bo miejsca nie ma - tak wiec ja nie wiem, jak to jest z tym odczuwaniem czkawki a pozycją dziecka...
Za tydzien jeszcze się z ginem będę widziala na USG, to zobaczymy, ile mały waży. A potem wizyta dopiero 4 marca - ja liczę, ze może już mnie ona ominie...:tak:;-)
Mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam :-) Ide poczytac, co tam na innych watkach napisalyscie.

Do góry