reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

a wiecie co ja moja małą też czuje bardzo nisko wręcz nad wzgórkiem mniej koło pępka a podobno ułożona jest juz główką w dół więc sama nie wiem :baffled:

ja mojego małego czuję wszędzie ( taki wiercipiętek jest ) ale poniżej pępka czuje słabe ruchy także chyba rączkami tam boksuje bo lekarz mówił mi w 27tyg że mały już główką do dołu odwrócony i chyba raczej nie obrócił się już bo nóżki wypycha u góry :tak:

reklama
Witajcie kochane :-)
widzie że od samego rana dobre wieści :-)
Madzik gratuluje inżyniera :-D
niestety ja nie wiem jak jest ułożone moje dzidzi, dowiem się dopiero za 2 tyg ale kopie też porządnie, no i co najgorsza stopy mi zaczynają puchnąc, :baffled: wiem że to normalnie ale strasznie przeszkadza jak nie możesz kapcia na nogę włożyć :dry:

wiatm Was dziewczynki i od razu gratuluje zdania Madzikowi!!
ja tez wlasnie z egzaminu wracam uff jeszcze jeden w piatek i koniec w koncu poleze do gory brzuchem.juz mam dosc... co do tego polozenia to nie wiecie w ktorym tygodniu juz powinno sie obrocic? wiem ze moze nawet na pare godz przed porodem ale w wiekszosci wypadkow ponoc juz wczesniej sie ustawia a moje caly czas posladkowo a dzis juz 34tydz zaczynam:/

z tym obracaniem to jest różnie mojej kuzynce np dzidzi obróciła się 3 dni przed porodem na główką w dół a tak to cały czas siedziała pośladkami, i nasuwa mi się pytanie czy zawsze czy pośladkach robią cesarkę?? czy rodzi się siłami natury??

podobno przy pierwszym cesarke sie zaleca, a przy nastepnych to sie probuje naturalnie.. ale to mowie tylko co wyczytalam doswiadczen zaslyszanych ani tym bardziej swoich nie mam:-)

madzik gratuluje i podziwiam ja wziełam urlop bo jak tylko brałam się za książki to zasypiałam:zawstydzona/y:
w klinice gdzie będę rodzić przy pośladkach jest tylko cesarka

Czesc dziewczyny Madzik super gratulacje.
Ja tez prałam wszystko rozki ,kocyki i co tylko mozna.Jutro ide na badanka na krew itd i do diabetologa ciekawe co mi powie a w poniedziałek USG juz nie moge sie doczekac :-).Dziewczyny mam pytanie u nas w firmie mają zwalniać ludzi i` teraz takie pytanie czy my po powrocie do pracy po macierzyńskim jesteśmy w jakiś sposób chronione przed zwolnieniem może któraś z was coś wie na ten temat .

Madzik gratulacje!!!!!!!!!!!! leń sie kochana na maxa....

juz kiedys temat cc byl porouszany przy nieprawidlowym ulozeniu dzidzi...zawsze powinna byc cc dla dobra dziecka i matki...

ja dzisiaj ide na usg zobaczymy co mi powie lekarz juz zglupialam mlode czasem wypycha mi pepek na maxa i czasem wypycha wzgorek a boksuje w boki...
najwazniejsze zeby domkniete bylo i jakos tam jeszcze z kawalek szyjki bylo...zauwazylam ze jak leze dlugo odpoczywam to mlode wyzej jest...

reklama
Kasiullka, od stycznia weszły zmiany i jeśli się nie mylę, to teraz, jeśli kobieta zdecyduje się wrócić z macierzyńskiego do pracy (a więc nie korzysta z urlopu wychowawczego) na zmniejszony wymiar czasu pracy (czyli np. na 0,5 etatu), to przez rok jest chroniona przed zwolnieniem. Tak mi na szybko przyszło to teraz do głowy, mam nadzieję, że dobrze to pamiętam, jeszcze poszperam w necie i jak znajdę, podeślę link.

Do góry