reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

no to juz po obronie jestem!!
Dostałam 5 z obrony:-D 4 na dyplomie mam:-D no i jestem Panią inzynier:tak:
to tyle było z miłych rzeczy..
Wczoraj bylismy na KTG bo lekarz zalecił bo słabiej czułam ruchy płodu i faktycznie wyszło ze sie rusza co jakiś czas ale bardzo delikatnie:-( natomiast brzuch opadł właśnie jakiś tydzien chyba temu i dzidzia jest za nisko, na szczescie szyjka zamknieta i twarda jest.
Pojawiły sie lekkie bóle miesiączkowe i okropny ból kosci ogonowej, ale na to tylko dali nospe i magnez.
Za to do końca ciąży mam LEŻEĆ:-( ale wszystko zrobię dla mojej dzidzi!!
Dzis już mały się rusza jak powinien, chyba wczoraj i w poniedziałek nie chciał mnie stresowac, albo się sam stresował moją obroną i dlatego był taki cichutki,
Bo dziś juz buszuje co nie miara:szok::-D hehe
No a mamusia leży w łózeczku, będzie grzecznie lezeć.:-D Tylko co tu robic aby sie nie zanudzic?

Dobra biore sie za czytanie postów, mam chyba cały tydzień do nardobienia:sorry:

reklama
No to ogromne gratulacje Pani Inżynier. !!!:-)
Dobrze, że masz już to z główki, możliwe, że Twoje (na pewno spore) nerwy trochę zaszkodziły Małemu, no ale teraz to już tylko leż i odpoczywaj.

Ja dziś mam 2 zaliczenia, ciekawe jak mi pójdzie.

Witajcie
Ja chyba oszaleje zanim urodze;-) ciagle sie czyms martwie - dwa tyg. temu byłam na obderwacji w szpitalu bo słabo czułam ruchy, na szczescie bylo wszystko ok. Teraz od kilku dni czesciej mi sie napina brzuchol, robi sie twardy jak kamien i czasem mnie coś kilka razy pokłuje w pochwie i przechodzi. Jakby było mało to dzidzia szaleje od wczoraj strasznie. jak zaczela o 1 w nocy tak konca nie ma! Brzuch co chwila mam twardy. Nie wiem czy tak moze byc? A moze cos jej sie dzieje i dlatego tak szaleje? Powiedzcie mi czy skurcze moga byc tylko w dole macicy, ponizej pepka? Bo ja czasem tak mam ze na dole brzch dosc miekki a w okolicy pepka i powyzwj kamien! Boli i wyraznie sie podnosi i widac dokad siega macica. Czy to tez skurcz?
Sorki za głupie pytania:zawstydzona/y: ale juz sama glupieje

Madzik gratuluję wysokich ocen :tak:widzę że obydwie czekamy na Oliwiera :-D
Kitki dobrze że wszystko się uregulowało .
Co do twardnienia brzucha mi też twardnieje (teraz możemy odczuwać skurcze przepowiadające ) pilnie się obserwuj ;-)
Ale dziś pospałam do 8.30 :szok:moje córki mi dały pospać hura
Nic życzę miłego dzionka jeszcze tu napewno zajrzę :rofl2:

Cześć Dziewczynki!!!

Madzik, gratuluję PANI INŻYNIER!!!!!!!!!!

Wiecie, ja też obawiałabym się ieć ciążę mnoga, jejku jaki to musi być stres w ciąży, a potem wychowanie, wyobrażcie sobie 8-mioro łobuziaków, jeden woła jeść, drugi siku, trzeci płacze..... nie, chyba bym zwariowała:szok:

Mój mąż zastanawaiał się, dlaczego ja piorę nowe rzeczy dla maluszka, więc mu wczoraj udowodniłam, ze trzeba, wyjełam pościel z woreczka w który była zapakowana i dałam mu powochać, odrazu zrozumiał, śmierdziała samym octem, fuuuuj. Materac też już się wietrzy, bo też miał taki octowy zapach i wypełnienie pościeli też już się wietrzy, bo tego to chyba nie będę prała.

Dzisiaj mam w planach poprasować całą resztę ciuszków, no i może jeszcze pościel uda mi się wyprasować, no i wogóle trzeba trocę domek ogarnąć.

Magdalenka wiem ze napewno tu nerwy podziałaly na obniżenie tego brzucha, ale bardziej nerwy związane z pracą i tą sytuacja moja prawną niż z samą obrona inzyniera.:-( Z pracą mieli wszystko odkrecic, po moich pismach !! ale ile ja przy tym sie spłakałam to głowa mała:szok:

Kitki ja tez mam takie ukłucia, na to lekarz na izbie przyjec dal mi tylko nospe i magnez i tyle.. Twardnienie brzucha koło pępka, jego ciażenie, u mnie lekkie pobolewanie na okres i do tego opuszczony brzuch, ból krocza i kości ogonowejjjjjjj.
Co najlepsze na KTg wyszlo mi że nie mam żadnych skurczy, a ja leżąc na badaniu czułam to pobolewanie jak na okres:-( wiec nie wiem czy to są skurcze..

Mamusia no to będziemy miały obie Oliwierów:-D

Teraz już tylko leżeć do porodu w spokoju i ciszy, z praca juz niby to odkręcili ale czekam na pisemne potwierdzenie, obrona już za mną i inne mniejsze problemy.:tak: Ale jak sobie uzmysłowiłam to brzuch opadl mi po tych problemach z pracą.. po tych moich stresach i płaczach. Matko ile to nerwy działają na nasze ciaże:szok::-(

Dziękuję za gratulację:-D

Madzik, ogromne gratulacje :-D:-D:-D To teraz tylko leżeć brzuchem do góry i się relaksować!!!
Magdalenka, powodzenia na zaliczeniach:tak:
Kitki, twardnienie brzucha to mogą być skurcze przepowiadające, w nie zagrożonej ciąży w żaden sposób nie mogą zaszkodzić. Można się wtedy położyć, ew. wziąść no-spę, powinno przejść.
Mi też się brzuch obniżył kilka dni temu - teoretycznie za wcześnie, ale w drugiej ciąży też tak miałam więc pewnie taka moja uroda. Przy takim położeniu ważne aby szyjka była długa i zamknięta.

madzik-gratulacje....sliczne oceny...u mnie tak dobrze nie było

moj maly tak wczoraj szalał ze wieczorem to autentycznie zwijałam sie bólu-skopał mi zołoądek ze ho ho...

mirka-ja tez nie bede prała wypełnienia do poscieli-nie mam pojecia jak miałabym to wyprac, ale mysle ze jak sie powietrzy do urodzin małego to bedzie ok

reklama
Madzik, 3 cm na pewno jest dobrze, chyba poniżej 2,5cm mówi się o skracaniu.
Ja miałam być wczoraj na usg, ale moja ginka się rozchorowała i idę dopiero za tydzień - ciekawa jestem co mi powie, i czy dziecko jest dobrze ułożone. Podobno szybkie obniżenie się brzucha świadczy o tym, że dziecko wstawiło się główką w dół, więc jestem dobrej myśli.

Do góry