reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

myslałam o tym, ale raczej sie nie zdecyduje....
najblizej mam szpital we wrzesni-podobno bardzo dobry, jesli cos bedzie nie ok to i tak mnie moj gin zabierze do siebie czyli do grodziska, a w poznaniu jesli juz to lutycka...

reklama
O fajosko ,że ktos z Poznania!!!
Ja chodzę do lekarza ze św.Rodziny i tam bym chciała rodzić...

A ty???
Jakieś plany????

ja rodziłam w św rodzinie synka - było ok prowadziła mnie lekarka która tam pracuje, ale niestety w tej ciąży musiałam z niej zrezygnować bo zmieniła gabinet na dużo gorszy usg miała ciągle zepsute i przez to były kłopoty - miałam odklejenie kosmówki a jak to sprawdzić bez usg?.... teraz chodzę do lekarza z Lutyckiej i tam się wybieram

Ostatnia edycja:
myslałam o tym, ale raczej sie nie zdecyduje....
najblizej mam szpital we wrzesni-podobno bardzo dobry, jesli cos bedzie nie ok to i tak mnie moj gin zabierze do siebie czyli do grodziska, a w poznaniu jesli juz to lutycka...
Do wrześni - a mieszkasz tam??? Bo ja mam tam rodzinkę, i tak z ciekawości????

ja rodziłam w św rodzinie synka - było ok prowadziła mnie lekarka która tam pracuje, ale niestety w tej ciąży musiałam z niej zrezygnować bo zmieniła gabinet na dużo gorszy usg miała ciągle zepsute i przez to były kłopoty - miałam odklejenie kosmówki a ja tu sprawdzić bez usg?.... teraz chodzę do lekarza z Lutyckiej i tam się wybieram
aha, czyli jednak lutycka, ja już sama niewiem...

życie pokaze...

dziewczyny napisalam posta i mi sie skasowal!!!!!!wrrrr
przeczytalam wszystko!!!!sporo tego:-)
Pisalam juz ze mialam wizyte u lekarza wczoraj i powiedziala mi ze mam ograniczyc cukier(robie to od dawan,ale chyba nie skutecznie:crazy:)Teraz pytanie moje
-czy ktoraz wie moze czy mam sie odzywiac tak jak kobieta z cukrzyca ciazowa?
Sama juz nie wiem,ja tez glupia ze sie nie dopytalam,ale w sumie martwilam sie bardziej o to ze synka nie czulam i o to ja pytalam.

Moj maly zaczal szalec juz wczoraj,dzis sadzi nie zle kopniaczki:-)na szczescie wczoraj zapadl w mocny sen hehe:-)

Maniulka współczuje ukrzycy ale jak dziewczyny sobie z nia jakoś radzą i idzie im to całkiem dobrze, więc napewno Tobie też pójdzie OK. Ojej to mąz dopiero już po porodzie przyjedzie?? Ehh ciezkie takie życie, nie wiem czy bym dala rade..

Vinniki no to faktycznie miałas męża pod dostatkiem
Magmil ja w kwestii szyjki nie pomoge bo neistety nie wiem co to jest rozpulchnienie.
Caro leż i wygrzewaj sie bo to niebezpiecznie chorować w czasie ciązy, obyś tylko zdążyła się wykurować razem ze zwolnieniem, a jak nei to przedłużaj bo zdrowie najwazniejsze. A Ty zawsze masz robione KTG?
Monik widzę że masz identycznie jak ja z tą bezsennością. Mój dzidziolek tez ma czkawki, kiedys zastanawiałam sie czy to nie kopnięcia w dole brzucha ale musiałby chyba rączkami sobie chyba rytm wybijac bo takie regularne te podskakiwanie. A tesciową to masz hardcorową babę!! Co do malowania to faktycznie nie wolno wdychać farby bo to bardzo trujace. Jak u nas było malowanie na początku ciazy to czesto wietrzone, otworzone okno i ja spałam na dole domu. W przypadku mieszkania najlepiej by było jednak nie spać jedną noc chociaz (bo przecież okna tera znie otworzycie) a farby smierdza i mimo że nam sie wydaje ze to słaby zapach to może nas nieźle podtruć.
Sara z tym dłubaniem w nosku to mnie rozwalilas. Hahaha..
Myfa faktycznie masz racje że cukrzyca na pozytywnie to lepsze odzywianie i mniej tycia. Mirka prawie nic nie przytyla chyba... Ostatnio u mnie też ochota na słodkieeeee masakraaa(choć rzadko sobie na coś pozwalam). A tak było dobrze przez calą ciąże. Co do torby to tez dopiero zaczne za nią lukac-koniec marca termin wiec raczej powinnem zdąży.
Truda super że wkońcu udało się zamówić obrączki-mniej bedzie już jednak stresów.
Modroklejka u Ciebie tylko 12 kg a szłyśmy łeb w łeb z wagą- niestety ja przybywam dalej a Ty na szczęscie stoisz w miejscu.. Tez bym tak chciała.
Mirka Ty to masz fajnie z tą wagą, pewnie po ciąży schudniesz jeszcze bardziej, ale współczuje cukrzycy. Kurcze od nabiału można tak tyc? Ja go jadam sporooo bo za mięsem niestety nie przepadam tak strasznie..

Dziś to już normalnie sama siebie powaliłam- nie spałam od 3 rano az do 7:30. Kurcze to jest straszneeeee. Najpierw godzine leżałam po wizycie na siusiu, ale potem uznałam co tak będe gapić się w sufit, poucze sie do obrony wykorzystam chociaż to że nie spię no i może zaczne ziewać jak to mis ie zdarza przy czytaniu ksiazek itp.. No to 1,5 godziny poczytałam i sie pouczyłam-mówie Yesssss jest ziewanie wiec juz chyba usne. Męża starałam się nie budzić. No to połozyłam sie po 5, przytuliłam męzusia i starałam odprezyc.. No i leze i leze i leze. W końcu juz nie dałam rady, wziełam dodatkowy koc i poszłam to telewizyjnego pokoju na kanape-mysle sobie telewizor mnie napewno uśpi, to zawsze na mnie działa nad ranem.. gdzie tam... patrzyłam i patrzyłam, zamknełam oczy, mała drzemka 10 minut i koniec. Mąż o 7:30 przyszedł mnie przykryć jeszcze, patrzy że nie spię i całuje swoje biedactwo.. No i potem wreszcze zasnęłam i tak do 11:10 .. Ufff jaka ulgaaaa...
Kurcze ta bezsennośc mnie juz meczy od miesiąca ale teraz to przechodzi wszelkie mozliwosci.Napewno to nie od stresu przed obrona, tylko z ciąży.
Co do przysrostu wagi to ja mam aż 16 kg!! Porażka.. a mam tylko 165 wzrostu! Zauważyłam ze jak uważam co jjem i sie stresuje kg to waga mi szybciej leci w góre nic jak nie uwazzam i staram sie tym nie stresować. Moja mama podobno tez za każdą ciązą sporo tyła a potem zrzucała wiec niby to genetycznie(tak lekarz uspokaja choc tez czasem widze jego neiciekawą mine). Niestety moja mama po 5 dziecki juz wagi nie zrzuciła, ale ja tyle mieć nie zamierzam.
Co do wiercenia się dzieciaczkó1) to mój na nowo zaczął się ruszac, bo przez jakis dłuższy czas był leniwy ale to dopiero od momentu jak więcej lezakuje w łóżku bo się ucze. Poza tym wierci sie strasznie w nocyyy, moze dlatego ta bezsennośc.

hej brzuchatki :-)
znow was zaniedbalam:zawstydzona/y: ale ... chorujemy :wściekła/y: grypa nas dopadla najpierw maz potem synek i kolej na mnie tez przyszla:-(
maz i ja jakos sobie poradzimy ale synek ciezko to przechodzi nie moglismy pozbyc sie goraczki juz myslalam ze szpital nas czeka ale pomogly czopki nurofen na mojego synka nie dziala paracetamol:baffled: a po nurofenie temperatura spadla z 39,6 do 36 stopni po dwoch godzinach i do tej pory nie ma :-)

ja jestem wlasnie po wizycie u ginka dostalam skierowanie na ostatnie :-( usg dostalam je troszke wczeniej bo jak zapisze sie na termin to gdzies za miesiac pewno sie odbedzie:crazy: a tak poza tym to dzidzia rosnie a jak kopie:-D martwilam sie wczesniej ze malo ruchliwa jest ale teraz daje popalic:-)

no jeszcze 2 miesiace i juz kochane malenstwa beda pojawiac sie na swiecie

Hej dziewczyn. Mam pytanie, jakie wy teraz badania robicie na wizyte do gina?. bo ja nie spytałam i co wizyte robie mocz i morfologie a moze czegos nie trzeba robic? chociaz mam cukrzyce wiec pewnie sie kontrolowac z kazdej ztrony. Dzisiaj zjadłam na sniadanie 2 buły! po godzinie jablko i poltorej godziny od zjedzenia jablka cukier mialam 79 :-D :-D :-D

reklama
Justina84 - ja na wizytę teraz nic nie mam robić - ale chyba zrobię mocz - bo ręce mi strasznie puchną szczególnie prawa - mogłabym nią śnieg odkopywać na chodniku zamiast łopaty:szok:

teraz ok 31 tc powinno wykonać się usg
ok 34 tc posiew z pochwy aby sprawdzić czy są bakterie - jeśli są podaje się w czasie porodu kroplówkę ( ja miałam z bakteriami problem więc tak mój lekarz stwierdził, ale chyba tak powinno też być normalnie)

Do góry