reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Ewelcia, lekarzowi pewnie chodziło o dieę cukrzycową, co mogę Ci powiedzieć, najwięcej węglowodanów masz w ziemniakch, makaronach, mleku, chlebie pszennym, owocach itp, poprostu trochę to wszystko ogranicz i powinno być ok.

ok dzieki Miroslawa.
Kiedys moja doktorka powiedziala zebym ograniczyla cukry i robilam to w miare mozliwosci.Wtedy jak wspomniala o tym pierwszy raz to dodala tez zebym ograniczyla zebysmy nie musialy robic krzywej cukrowej,teraz wychodzi na to ze ja mam podwyzszony cukier od 05 pazdziernika ale jak na razie nie kazala robic krzywej cukrowej.Ja juz nic nie wiem:crazy::crazy::crazy:
Natomiast 17.listopada w szpitalu powiedziala mi ze z cukrem wszytko ok a za tydzien moja doktorka ze znowu musze ograniczyc-wez tu badz madra i wiedz kogo sluchac!!!!
Jakos sie zezloscilam teraz jak spojrzalam w karte ciazy ze juz to trwa prawdopodobnie od poczatku pazdziernika i zadnej reakcji z jej strony!!!:-:)-:)-(

madzik ja wizyty mam raz w miesiącu, ale jesli chodzi o ktg, to będę miała robione pierwszy raz.
Justina ja co wizytę mam robione żelazo, ciśnienie, mocz i wagę. 2 razy miałam robioną grupę krwi i przeciwciała. Poza tym lekarz sprawdza szyjkę. Dopóki nie czułam ruchów miałam robione USG, żeby sprawdzić bicie serduszka, ale odkąd ruchy się pojawiły to USG nie mam. Teraz czeka mnie 3 duże USG z pomiarami dzidzusia. Jeśli wszytsko będzie dobrze, to ostatnie USG będę miała chyba dopiero przed samym porodem.

Ewelcia, mój ginek jak zobaczył że po 50 gr mam podwyższony cukier, to odrazu kazał mi zrobić 75 i po tym badaniu w trybie przyspieszonym miałam pokazać się diabetologowi. Ale na szczęście nie mam jakiejś mocnej cukrzycy, tylko jak to oni nazywaja"zwykła nietolerancję glukozy":-)

No muszę smigać, bo mój syn wrócił ze szkoły z informacją - "mamo jutro mam bal przebierańców :szok:, dzwoniłem już do babci i kazała nam podjechać to coś mi uszyje...". Szkoda, że jutro rano (tak jak zresztą bardzo często się zdarza) nie przekazał mi tej radosnej wieści :wściekła/y:. No to śmigam i zajrzę później.

Miroslawa no wlasnie jak by mizlecila cos takiego od razu to by bylo super wiedziala bym dokladnie na czym stoje a takto jedna mowi ok druga ze nie ok,juz tak zakrecily ze szok.Ale niby caly czas wychodzi ze mam podwyzszony cukier.
Chyba miusze przestac sie stresowac.
Aaaa i nawet nie wiem czy tutaj tez sie pije ta wstretna glukoze,nie mam pojecia jak oni to badaja.

edis to babcia bedzie miala zajecie po poludniowe,uszyc wnuczkowi stroj hehed

dzięki dziewczyny za odpowiedź :) toxo musze zrobic, bo akurat mija 3 tygodnie, ostatnio mi wyszło IgG 76 a IgM 0,2. do tego zrobie jednak mocz i morfologię a tak to spytam co na nastepna wizyte.

KasiulkaW ja jestem dziecko kury. Bo jaja moge jesc 24h na dobe. wczoraj na kolacje zjadłam białą bułę bo taka była w domu i 2 jajka na miękko i cukier mi wyszedł 89. generalnie nie mam problemu z poziomem cukru po jajkach. najgorzej jest po mleku i teraz nawet kawe ograniczyłam do jednej na 2 dni. A jak jesteś głodna to jedz więcej. kup sobie moze warzywa na patelnie? po nich tez nie mam nigdy wiecej jak 100-105. kiedys zjadlam 2 kawalki pizzy bo nie mialam dostepu do jedzenia i wyszlo mi 129 po poltorej godziny.

Ostatnie USG mialam robione w kierunku toxoplazmozy i był to 31tc. teraz jestem w 33tc. wizyty srednio co 3 tygodnie. a jak z USG? Juz nie bede miala robionego?

Edis, ja po 2 godzinach miałam 179 ale po godzinie 224 :-D
Ale nie taki diabeł straszny. na poczatku nie widzialam dla siebie przyszlosci z cukrzyca. teraz nawet sie przyzwyczailam. jem wlasciwie tak jak wczesniej oprocz niektorych produktow i bardziej zdrowo. zwracam uwage za zawartosc cukru, tluszczu, wybieram oliwy a nie oleje, masla nie uzywam, tylko margarynki troche jakiejs dobrej i wiecej warzyw. brak mi owocow tylko!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry