reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

mój mąż do pracy ma 5 min wiec jakby coś się działo to zawsze zdąży... nawet ostatnio dość mocno się przeciełam i zrobiło mi się troszke słabo zadzwoniłam do niego że nei czuję się najlepiej i położę się do łóżka i jakby co to będę dzwonić a klucze z drzwi wyciagam.... położyłam sie do łózka i po 3 min mąż zdyszany był już przy mnie:) zajął się raną wycałował zaczekał aż się lepiej poczułam i pojechał do pracy:))
pomimo ze cały dzień go nie ma a teraz nawet nie ma czasu na obiadek wpaść tyle ma pracy... to czuję się naprawde bezpiecznie

reklama
A ja tylko na chwilke,bo zaraz lece do przychodni po zwolnienie a potem musze go zawiesc do drugiego miasta wrrrrrr a na dworze zimno :-(wyszlam na chwilke to mi łapki zmarzly.
Dziewczyny ja sie najbardziej boje tego ze zaczne rodzic w tyn czasie kiedy na drodze jest busy i bedziemy jechac do szpitala dlugo i moge z bolu nie wytrzymac:szok:.Chciala bym chyba zeby wszystko zaczelo sie w nocy albo nad ranem to wtedy takiego ruchu nie ma na drodze.

Nika ja tez sie tego samego boje,chyba kazda z nas.Ale jeszcze nigdy nie leczylam zeba na znieczulenie,nawet kanałowo na zywca(a bol jest okropny!!!!),mysle ze dam rade.Tyle co ja przeszlam z zebami to szok!!!:szok: i nadal zyje:-)
Moj m mowi ze jak sie dentysty nie boje to i porodu tez sie nie powinnam bac hehe

Witajcie każdy ma jakieś obawy .
Nawet ja rodząc po raz trzeci się boję wierzcie mi.
Nie boję się bólu tylko czy wszystko będzie oki .
Boleć i tak będzie boleć to już wiem .
Oby poród był szybki :-D:-D:-D

dziś już po wizycie mały straszny wiercipiętek nawet lekarz to stwierdził bo ciągle uciekał na usg żeby się zbadać .
Tętno miarowe.
Wg miesiączki 29 tydzień a według wielkości małego 30 tydzień .
Waży 1900 gram :szok::szok::szok:nieźle sie zdziwiłam .
Lekarz powiedział że prawidłowo lepiej trochę więcej niż za mało .
A że dzieci miałam spore to te też chyba nie będzie wyjątkiem.
Jak ten czas szybko leci już niedługo będziemy opisywać porody zobaczycie.
Życzę miłego dnia.:rofl2::rofl2::rofl2:

OMG ale zescie sie rozpisaly... :)Emil,Mamusia - super ze na USG wszystko z dzidziami OK i jakie ladnie wyrosniete te wasze malenstwa:)Mnie ginka powiedziala ze moja mala jak bedzie rozwiazana w 38 tc to bedzie miala do 3,5 kg i do 56 cm - jakos jej tam komputer wyliczyl ze tych parametrow nie przekroczy a wiec corcia bedzie sredniaczkiem.Truda-24.01 sa urodzinki mojego brata:)A w buty faktycznie warto zainwestowac.Tez mialam z Rylko buciki za ktore walnelam 240 zl i byly tylko na 2 razy-w dzien slubu i w dzien zdjec plenerowych.A teraz leza w szafie...I mialam niskie-obcas 3,5 cm wiec przy swoim mezu ktory ma 1,88cm bylam o glowe nizsza ale co tam,wazne ze buty wygodne.Laila torebka sliczna!Moj maz ma do pracy dokladnie 6 min pieszo-mierzylismy bo przegralam zaklad hihi:)Tak mu sie trafilo ze szok.Tez jest na zawolanie i niestety czesto z tego korzysta,a to ja wystraszona dzwonie ze ktos sie do drzwi dobijal,a to ze meble przyjechaly i chce zeby byl przy tym,a to ze cos tam...Madzik-ale post dlugi hahaha To super ze w moich HR nie ma burdelu,to oznacza ze nie musze miec dylematow czy za duzo dostaje bo dostaje w takim razie tyle ile mi sie nalezy:)Mirka- u nas sniezyca okropna ale tylko -10 stopni.Ewelcia - u mnie 54 dni-14 dni = 40 dni do porodu!!!Wogole to moj brat 14 lutego jedzie na pol roku do Niemiec i trwaja zaklady w rodzinie czy zdazy sie zalapc i obejrzec nowonarodzona corcie czy nie.Hmm ciekawe...

ale dzis piszecie. :-)madzik ja tez mam nowe miejsce zamieszkania i rodzicow daleko tylko siostra meza blisko ale z nia wiadomo:crazy:ja mam termin pierwszy na 2 kwietnia ale wpisalam sie do was bo lekarz ostatnio powiedzial ze jednak kolo 20 marca bede miala cesarke

Dziewczyny czy któraś z was wie jakie powinny być przybliżone wymiary malucha w 29 tc na ostatnim mój skarb ważył prawie 1 kg ale nie pamiętam w którym to było tyg Lekarz powiedział że jest ok a teraz widzę że mój brzusio robi się naprawde wielki choć zgrabny:tak:

mamusia napisałaś że twoje dzieciaczki wszystkie rodziły się duże mój pierwsz 3150 ale w 35 tyg i tak nie było łatwo go urodzić razem9,5h a jak teraz mały będzie dłużej i jeszcze urośnie to jak ja dam rade .

reklama
Do góry