reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Witajcie Kochane w Nowym Roku.
Mam nadzieję, że ten rok będzie oznaczał spełnienie marzeń dla nas wszystkich:-D
Nie odzywałam się, bo aż do teraz miałam wspaniałych, sylwestrowych gości. Odjechali po południu i aż łezka w oku się kręci - żal wracać do rutyny...

reklama
Vinniki przeciez ta rutyna nie bedzie trwala dlugo,juz nie dlugo bo w marcu bedziemy tulily swoje malenstwa,to nam wszystko zrekompensuje.
Mam nadzieje ze nasze marzenia sie spelnia-oby:-)

mi do kupna takich rzeczy to daleko jeszcze a b potrzebne te koszule az 2 z rozpinane? kurcze nie wiem nie mam nic jak coś jeszcze proszek niemowlęcy i uprać to wszystko razem. Zrobię to ale pewnie w lutym albo na początku marca

mi do kupna takich rzeczy to daleko jeszcze a b potrzebne te koszule az 2 z rozpinane? kurcze nie wiem nie mam nic jak coś, jeszcze proszek niemowlęcy i uprać to wszystko razem. Zrobię to, ale pewnie w lutym albo na początku marca

Nika mnie sie wydaje ze potrzebne 2 rozpinane,bo przeciez trzeba miec w szpitalu na zmiane w razie czego jak sie jedna ubrudzi.Ja mam w sumie 3 koszule,2 rozpinane a 1nie rozpinana i w tej mam zmiar rodzic,bo jak nawet bardzo bedzie we krwi to wyrzucic mi jej nie bedzie szkoda bo nie jest nowa.

Jejku jak ja jestem ociezala ostatnio to masakra na nic nie mam ochoty wrrrrr dzis caly dzis prawie caly dzien spedzilam w lozku:szok:jutro musze sie wziasc za jaks robote.

Ja mam taką fajną koszule <mama mi kupiła> nie jest rozpinana, tylko ma takie zakładki, jak sie je odsłoni to zaraz cycek wyskakuje do karmienia :-D a jak sie nie dotyka materiału-to nawet nie widać nic....hmmmmm....troche trudno to wytłumaczyc :-D

ATsonia no troszke inna ta Twoja koszulka:-)
Zaesze mozesz zrobic zdjecie i je wkleic.
Maz wczoraj zrobil fotki mojego brzuszka i chcialam je dzis wkleic ale nie moge przekopiowac z karty na kompa nie wiem czemu.Poprosze potem m zeby mi pomogl-pierwszy raz nie moge tego zrobic.

Widzę, że pracujących mam już niewiele...
Co do pracy - pracuję spokojnie za biurkiem przez 5-6 h dziennie nad fajnym projektem. Atmosfera w pracy naprawdę w porządku. Tak więc na razie dzielnie się trzymam (oprócz 3 krótszych zwolnień). Ale brzuszek mam już naprawdę duży, mam kłopoty z wysiedzeniem na fotelu i chcę już się trochę zatrzymać. Pewnie bez pracy długo nie wytrzymam i zostawię sobie 2,3 tematy do pociągnięcia, pochodzę pewnie do pracy na niektóre zebrania czy odbiory. Z jednej strony chcę już odpocząć i zająć się marzeniami o dziecku, ale z drugiej strony boję się co zrobię z wolnym czasem. Ewunia w przedszkolu, Karol z opiekunką. Pewnie będę sprzątać, gotować...

Prawie całą wyprawkę już kupiliśmy. Zostały drobiazgi. Ciuszki popiorę jak Karol zwolni komodę z przewijakiem - szafę dla starszych dzieci właśnie zamawiamy. Torba do szpitala nie spakowana...
Tak się zastanawiam - mam sporo śpioszków i pajacyków z weluru. Szkoda mi to prasować. Można ich nie prasować i zostawić takie nie wyjałowione?

Ostatnia edycja:
Ja teraz na dniach czekam na macierzynski:-),maja mi placic od 11 tygodnia przed planowanym porodem przez okres 9 miesiecy:-).
Chyba sie wezme za ta torbe tak piszecie ze juz prawie kazda z Was ma spakowana ze az mi glupio:zawstydzona/y:.Lece sie wykapac i zmykam do lozka ,jutro zaczynam kolejne pranie-wiec jutro tez bedzie prasowanko:baffled:.Milej nocy.

reklama
Witam z rana!
M*R* kurde to tam nie zle placa za macierzynski.Tutaj nalezy sie 26tyg lub 24tyg zalezy ile kobieta przepracowala.Trzeba przejsc na macierzynski nie pozniej niz 2tyg przed planowana data porodu a najwczesniej chyba 6tyg.Ja wypelnilam ta forme i wyslalm juz do nich ale nic mi jeszcze nie przyszlo mysle ze w przyszlym tygodniu powinno,wpisalam ze chce przejsc 2tyg przed czyli 16lutego.

Kurde znow nie moge spac,chyba wiem czemu wczoraj spalam do 12;-).Kiedys nie mialam z tym problemu codziennie moglam tak dlugo spac.

Do góry