reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Dziewczyny przegladalam troszke watek "POZNAJMY SIE" i jest tam duzo dziewczyn ktore sie przedstawily a nie pisza z nami.
Dopatrzylam sie nawet ze Truda bierze slub w grudniu albo juz wziela i Nika83o ile sie nie myle tez)ale ona juz tu dlugo nie zagladala.
Truda odezwij sie i napisz czy juz jestes mezatka?!

reklama
no to ja sie przywitam- dziś krótki pościk;-)
Dominika bardzo chętnie poslucham o tych metodach naturalnych:tak: U mnie niestety niezaleznie czy tabletki z małą ilościa hormonów czy z dużą, zaqwsze były jakieś dolegliwosci. Mój ginekolog powiedział ze najwidoczniej nies jestem do tej metody antykoncepcji stworzona:-D to do jakiej mam byc??:tak:

Ewelcia co do napinania się brzuszka to jak za długo stoję własnie w kuchni na nogach i coś robię to mi się tez strasznie napina brzuszek:-( ale lekarz powiedział że to ze zmęczenia i mam częsciej robić przerwy.
Skurcze o których pisała chyba Sara to skurcze Braxtona-Hicksa, to skurcze niebolesne raczej i nieregularne, w miare im bliżej porodu to się nasilają i przygotowują macice i szyjke do porodu:tak: Mi lekarz powiedział że raz na dzien albo kilka i na krótko to brzuch ma prawo twardniec, ale nie jesli trwa to długo i nie ustepuje po odpoczynku, wtedy trzeba skonsultować.
Choć to moze byc róznie u każdej kobiety!! Jedne to odczuwają a inne wcale.

A tak w ogóle to odkąd chodzimy na szkołe rodzenia to mój mąż jest bardziej zżyty z moją ciążą;-) bardziej sie przejmuje itp;-) któraś z dziewczyn o tym pisała.

Modroklejka dobrze że Tobie waga nie leci w góre bo mi już na wadze 13,5 kg a tak niedawno obie miałysmy tylko 10.. Przez 2 tygodnie nie rosła waga wcale (odstawiłam biale i ciemne pieczywo i zamienilam na to chrupkie Wasa )A przez ostatni tydzien przybyło mi aż 2 kg bo mialam okropne zapracia!!ciekawe czy teraz mi zleci czy zostanie:-(

Dziewczyny jesli którym dokuczają ZAPARCIA to polecam picie siemienia lnianego, 1 łyzeczka zalac wrzątkiem 1 szklanki wody (najlepiej mielone), do smaku troche mleka i łyżeczka miodu, taki delikatny kisielek. Po 2 dniach poszlam wreszcie do toalety bo nie byłam juz tydzień i wtedy mi tak te kg skoczyły!! Własnie zaraz idę sobie to zrobić....

Ide sie położyc bo mi strasznie stopyyy zmarzłyyyyy.

A wczoraj po szkole rodzenia ubraliśmy druga żywa choinke, robiliśmy łańcuchy choinkowe oraz gwiazde na choinke;-) Dzis pozawieszałam cukierki i specjalnie kupiłam tylko musujące abym nie zjadła wszystkich (bo jakby były czekoladowe to nie wiem czy jeden by do świąt wytrzymał;-) ). Staram sie nie kupowac w ogóle slodyczy aby nie rosła waga ale i tak rośnie:-(
Dziś bedziemy z mężem jeszcze uszka lepić, weźmiemy je do rodziców na wigilie, mąż uwielbia uszkaaaaa:tak:

Buziaczki..

Witam :-)
Co do wczorajszych urodzin synka było super a zwłaszcza cała masa prezentów i wielka radocha mojego syncia :-D
Dziewczyny ale mancie juz fajowo 30 tydzień jejku jak ten czas leci
M*R* mój syn cos też pokasłuje,boje się żeby znowu się nie zarazić,a ty kuruj się kochana:tak:
Dominika81 zazdroszczę sesji zdjęciowej,super bedzie pamiątka :-)
Własnie mąż montuje mój prezent gwiazdkowy więc mam chwilkę zaglądam jak obiecałam :-)
ewelcia86 zgadza się dużo jest dziewczyn które tylko się zapisały albo parę postów i cisza,dobrze że reszta ekipy się trzyma:tak:

Właśnie nadrobiłam posty z piątku, soboty i z dzisiejszego dnia - wiecie ile tego było??!!:-D
U mnie wszystko na szczęście OK. W piątek byłam u ginka - byłam b. zdenerwowana, oczywiście ciśnienie wyskoczyło mi znów podwyższone 145/80 - ale jak lekarz zobaczył wyniki pomiarów w domu to stwierdził, że to tylko na widok białego fartucha i że wszystko jest OK. Oczywiście kazał ciśnienie nadal kontrolować, ale b. mnie uspokoił. Zbadał mnie też - szyjka zamknięta szczelnie i długa, dno macicy wzorcowo jak na 27 tydzień. Dał mi skierowanie na mocz, morfologię i obciążenie glukozą. Przy okazji - powiedzcie dziewczyny, czy po wypiciu tej glukozy można normalnie wyjść na miasto, czy trzeba siedzieć? I czy można coś zjeść? - chyba nie... Mam nadzieję, że w przychodni mi wszystko powiedzą, ale tyle z Was miało już to badanie, więc podpowiedzcie proszę. Wybieram się na te badania jutro, żeby na wizytę 9 stycznia mieć wszystkie wyniki. Cieszę się, żę jest wszystko dobrze i uspokojona czekam na święta.

W sobotę byłam na ślubie mojej siostry - było b, fajnie, nawet trochę się z mężem pobujaliśmy na wolniutkich kawałkach, jedzonko pyszne, Młodzi piękni i szczęśliwi - fajnie:-D

Dziś cały dzień leżakuję i odpoczywam - ok. szóstej mam mieć gości więc na tym koniec leniuchowania:-D Ale ja b. lubię jak ktoś nas odwiedza.

Jutro rano do przychodni na badania, a potem pracowity dzień - mają przyjść wreszcie nasze nowe meble do salonu więc trzeba będzie je poustawiać itd. - no ja oczywiście za wiele nie będę robić, jakiś obiadek ugotuję, będzie mój tata i brat do pomocy mojemu mężowi. Cieszę się.

Pozdrawiam Was wszystkie przedświątecznie - jeszcze tu zajrzę chociaż na chwilkę żeby złożyć Wam życzenia.

Aha - ja to jednak straszny śpioch jestem. Mój M mówi, że w nocy położył mi rękę na brzuszku - Mała wierciła się i kopała, a ja spałam jak suseł:-D

miotlica ja miałam robione badanie na cukier piłam glukozę 75 teraz czeka mnie to znowu mam juz skierowanie.Byłam u innej ginki która wytłumaczyła mi jak to wszystko ma wyglądać a wię dzień przed badaniem ostatni lekki posiłek do 21 jutro naczczo pobieraja krew,następnie pijesz tą glukoze małymi łyczkami nie za szybko powoli jak wypijesz to po godzinie pobierają ci znowu i później po 2 godzinach w tym czasie kazała mi wziąsć ksiązkę poczytać w poczekalni nie wolno nic jesc i pić ani chodzić ani biegać tylko siedzieć inaczej jest chyba z 50 ale tu nie wiem nic ja nie miałam:tak:

W mnie było tak że najpierw na czczo pobierali mi krew, potem piłam glukozę i po godzinie znów pobierali krew. Po wypiciu glukozy lepiej już posiedzieć tą godzinkę w poczekalni. Przy 50mg wszystko tak samo jak napisała maniulka przy 75mg.
Glukozę kupisz w aptece, a jak będziesz ją rozpuszczała to w zimnej wodzie, bo w ciepłej się nie rozpuści. Potem jak już rozpuścisz to możesz sobie dolać ciepłej, żeby nie pić zimnego :-)

Dominika81 SUPER z tymi zdjęciami!!!
ja mam pecha, bo sama uwielbiam robic innym zdjecia i sprzet mam dobry...niestety przed obiektywem jestem skrępowana i nie mam nikogo kto moglby zrobic mi fajne zdjecie wiec ZAZDROSZCZE, pamiatka bedzie super :-D

Dziewczyny praktycznie nic dzis nie zrobilam poza ugotowaniem obiadu a czuje sie taka zmeczona wrrrrr:szok::szok::szok:nic mi sie nie chce.
Troszke mysle o porodzie a zbliza sie wielkimi krokami i jestem jakas przerazona:szok:mysle ze jak m bedzie przy mnie to dam rade.
Jutro mam wizyte u pielegniarki o 11:10 bedzie mi pobierala posiew z pochwy,ciekawa jestem wynikow.

reklama
Maniulka, Dominika - bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Padnięta jestem - goście właśnie wyszli więc idę prościutko do łóżeczka - obawiam się, że nachodzi mnie jakieś przeziębienie, bo boli mnie całe ciało... Dobranoc Wszystkim;-)

Do góry