reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

A ja zauwazylam pare dni temu ze pojawily mi sie male ale to bardzo male rozstepy na brzuchu,po lewej stronie bardziej czerwone a po prawej blade i na piersiach kilka mam ale nie sa zbyt widoczne.
Ja te sie nie przejmuje wielkoscia brzucha.I masz racje ze nie wazne jest ile dzidzia wazy,czy tez mierzy najwazniejsze ze prawidlowo sie rozwija i rosnie,taka wiadomosc cieszy kazda przyszlo mamuske:-):-):-)

reklama
Madzik nie zwracaj uwagi na gadanie innych osob.Na przekor mozesz im powiedziec ze tak bardzo duzo jem,bo mam apetyt i maz mi dogadza spelniajac mije zachcianki ciazowe,napewno im szczeka opadnie hehe:-):-):-)

(a na USG dziecko wyszło mniejsze niż średnie jak na swój tydzien):-(
u mnie też z miesiaczki to 27tydzień i 2 dnia według usg26tydzień i 5 dni i się nie martw bo gin mi mówiła że nawet moze być do 2 tygodni róznica
ja na piersiach to jak tygrys pręgi bordowe ale mąż do mnie mówi kocica:p

wiecie-moi tescie to wspaniali ludzie jak juz nie raz pisałam-tylko bratówka jakas dziwna...na szczescie jak tesciowa zostaje z małym jak oni gdzies wyjezdzaja to kładzie go na brzuszek i bawi sie z nim całkiem normlanie a nie jak z jajkiem-w tym wszystkim w miare dobre jest to ze oni dosc czesto wyjezdzaja...przynajmniej 2-3 razy w tyg na 3-4 godziny wiec mały ma szanse na cos innego niz lezenie plackiem

ja ide małego jutro podejrzec-mam nadzieje ze dowiem sie jaki jest duzy-3 tyg temu wazył ok 770 gr

wiecie-moi tescie to wspaniali ludzie jak juz nie raz pisałam-tylko bratówka jakas dziwna...na szczescie jak tesciowa zostaje z małym jak oni gdzies wyjezdzaja to kładzie go na brzuszek i bawi sie z nim całkiem normlanie a nie jak z jajkiem-w tym wszystkim w miare dobre jest to ze oni dosc czesto wyjezdzaja...przynajmniej 2-3 razy w tyg na 3-4 godziny wiec mały ma szanse na cos innego niz lezenie plackiem

ja ide małego jutro podejrzec-mam nadzieje ze dowiem sie jaki jest duzy-3 tyg temu wazył ok 770 gr
moja w 23 tygodniu ważyła 481 gram

Witam:-):-):-):-)
Szczecin sniegu brak za to leje od rana brrrrrr:wściekła/y:
W moim przypadku zajscie było zaplanowane choć nie do końca juz jakis czas temu myslelismy o dzidziusiu ale nie zawsze udawało nam się trafić żeby były płodne jak mąż przyjechał więc wzasadzie na planowaniu sie kończyło,później już się odechciewało i tak to było aż w końcu mówię jak bedzie to będzie bez specjalnego starania się i tak się stało.Naszą mlutka poczelismy w Norwegi jak pojechałam do męża na wakacje,po ok 3 dniach wiedziałam ze jestem w ciazy ale nic nikomu nie mówiłam musiałam miec pewnosć,po powrocie do polski zrobiłam test wyszedł pozytywny.Radosć ogromna :-)Kiedy za małolaty faszerowałam sie tabletakmi jak sie później okazało nie potrzebnie,wiem i czuje kiedy mam dni płodne i to była jedyna metoda antykoncepcji od 8 lat, mam bóle jajników czasmi tak mocne że nie dam się dotknąć wiec nasza mała poczęta jest w pierwszy dzień dni płodnych wtedy ból jest jeszcze na tyle słaby że można się k.....:-D
A chciałam wam przypomnieć dla tych smarujących się kremikami na rozstępy żeby nie przestawać ich używać po porodzie,bo jak sie chudnie i macica kurczy ciało dochodzi do siebie to też potrafia wyjsć :tak:

Cześć Dziewczynki.
Byłam dzisiaj u lekarza, ale tylko zmierzył mi ciśnienie, wage, zapytał jak się czuję i sprawdził tętno maluszka, pozatym mnie nie badał, stwierdził, że wszystko jest ok... Następna wizyta za miesiąc.

A teraz trzymajcie za mnie kciuki, bo musze pojechać do Urzędu Skarbowego, buuu, już się boję...

reklama
Do góry