reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Hej hej

Ja odnosnie tych witamin Pretnatal DHA a więc są one dodatkowo do Prenatal Classic i jak również do Prenatal Complex może je było stosować już wcześniej chod zazwyczaj poleca się je na 3 trymestr hmm zakupiłam się już w nie i bede łykać dwie tabsy dziennie plus jeszcze przez dwa dni żelazo a jutro sie okaże jak z tym żelazem dalej poniewaz ide po wyniki badan i na to usg ktore nasze zakłady wyjaśni haha:-D
Co do roztępów to nie mam narazie w ogóle po pierwszej ciąży mam pare na piersiach ale prawie niewidoczne teraz jakoś nie mam a hmmm przyznam się bez bicia że jeszcze się nie smaruje niczym hmmm chyba zaczne:-Dzanim coś sie pojawi
Fajnie że nowe osoby sie odezwały i fajnie by bylo zeby tak pozostało
A ja musze zraz obiad robic bo dopiero co przyszlam od rana latam jak szalona zalatwiam itp A syf w domu uhuhuhuhuhuh:szok:musze sprzatnąć i zaraz czyli o 13 30 wyjśc po Kube echhh i tak ciagla ciesz sie bo to ostatni tydzien co bedzie szedł do zerwoki i wolne ma!!!!!!!:-Dodpoczniemy troszke
no nic ja spadam pozniej sie odezwe:tak:

reklama
A co do tego nacinania krocza to hmmm nie wiadomo co bedzie i jak bedzie wplywu na to nie mamy jedynie mozna zaznaczyc ze w kryzysowej sytuacji chcemy to zrobic ale i tak jak stwierdza ze juz to czasem nawet nie bedziemy wiedziec kiedy to nastąpi takie planowanie to nic nie da wszytsko podacz porodu sie wyjaśni to moja opinia

Miłej nocki

Najbardziej w tym artykule podobało mi się to, że napisali jak można się przygotować do porodu, tzn, jak przygotować krocze, myślę, ze te ćwiczenia, które tam są opisane wcale nie są głupie i poiwem Wam, że nie czytając tego wcześniej właśnie jakoś podświadomie je wykonywałam, jednak nasze organizmy to są mądre:-D

Co do witaminek, to ja też biorę nie codziennie, a biorę Feminatal N. Boję się trochę, ze przy mojej cukrzycy maluszek i tak może być duży:szok: W piątek wizyta, ciekawe ile teraz waży???:-)

Moi teściowie, to prości ludzie, ale też ich kocham bardzo mocno, mimo, że nie zawsze się z nimi zgadzam, ale nie mogą być przecież źli, w końcu wychowali swojego sya tak, że go pokochałam i jestem z Nim szczęśliwa:-) A co do siostry, to też nigdy nie miałam z Nią dobrego kontaktu, dopiero od niedawna jakoś lepiej się nam rozmawia, ale to chyba dlatego, że daleko od siebie mieszkamy i nie spotykamy się zbyt często( ja jej męża też nie trawię:-D)

No i niestety muszę wyłamać się, ja rozstępy na brzuszku mam, ale co tam rozstępy, piękna pamiątka:-D:rofl2::-D

A tak wogóle to spaliśmy z moim kochanym m do 9:30, normalnie jestem w szoku, dawno nam się to nie zdażyło:-D

Moonik, a ile miałaś po 50 g glukozy??? Bo ja po 50 miałam 190... no i niestety po 75 potwierdziła się diagnoza, mam cukrzycę ciążową, ale trzymam dietkę i jest ok, a dieta nie jest taka straszna jak można by się było spodziewać:-)

hejka
ale napisalyscie sie wieczorkiem poczytam wszytsko, teraz tylko zamelduje ze z maluchem ok i ze mna tez jak narazie wizyta u gina szybka byla....

od wczoraj pobolewa mnie zoladek polozna mowila ze moze mi uciskac cos tam...poza tym mam orkiestre w jelitkach, ktore juz obecnie nie wiem gdzie mam ...

spokojnego dnia

Witam:tak:

Macie racje dla takich słów usłyszanych od dziecka warto żyć:-D A w tym roku znowu mam labe - niestety, bo chciałam święta przygotować sama, ale niestety nikt nie liczy sie z moim zdaniem:-( ale może dobrze bo się nie będe przemęczać:-D tylko potem głupie uwagi wysłuchiwac że nic nie potrafie i takie tam, ale cóż zaczynam mieć to w nosie i tyle.
Na dzisiaj zaplanowałam sobie pranie i zrobienie bogosu w ogromnych ilościach tak mnie naszło::tak:

Ja sobie czasami wyobrażam, że moje dziecko mówi do mnie że mnie kocha :-) to naprawdę musi być piękna chwila :-). Ale jeszcze jakieś dwa lata i ta chwila zdarzy się na żywo :-) a nie tylko w marzeniach.
Co do Świąt to ja niestety nie będę mogła za dużo zrobić, hi hi mam zakaz przez rodzinkę mycia okien, więc będę musiała się posłuchać, bo mama zna mojego ginekologa to by mu się jeszcze poskarżyła :-D.

Agusia, mi okna pomyła mama, a resztę robię własnymi siłami, ale mam czasami takiego powera, że sama muszę się powstrzymywać:-D Ale dzisiaj dopadł mnie leń i jak narazie nic nie robię:-)

Witajcie!
Właśnie wróciłam z przychodni z wynikami i mam pytanie: Jaka jest norma testu obciążenia glukozą 50g w 60 minucie? W internecie znalazłam sprzeczne informacje (że do 110 lub że do 140), a dla mnie to ważne bo wynik mam 138 mg/dl. I dlatego nie wiem czy wynik jest ok czy nie.

Vinniki ja niestety nie wiem:-(

A ja pralke przestawiłam bo uciekła mi na środek kuchni podczas wirowania:no: Ide powiesic pranko i może się wezme za to nieszczęsne gotowanie, ale nie chce mi się bo pogoda senna

Miroslava, ja po 50 g glukozy mialam 153. Teraz mi ginek powiedział, ze jak po 75 g wyjdzie powyzej 140, to mam się zglosic do poradni diabetologicznej.

reklama
Do góry