reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

a ja pakuję prezenty i się wściekłam bo w parasolkach, które kupiłam dla chrześniaczki i jej siostry nie ma pisaków które miały być - parasolki są biało czarne i miały być specjalne pisaki do pokolorowania :crazy::crazy: m będzie musiał jechać i wymienić :baffled::baffled::angry::angry:

reklama
kaczuszka2 nie wiem o jakie parasolki chodzi i jakie pisaki ale jesli Ci ktos przysłał taką paczkę to nie dziwie się Twojej złości...
U mnie za to nie ma prezentów ale jest sterta rachunków do zapłącenia a chętnych nie ma :( i to na kwoty takie ze az się kreci w głowie

choinke juz mam ubraną :) wlaściwie 2 jedna duzo przy wejsciu ba gore a jendą mam w pokoju malutka

Avanti daj koniecznie znac czy chlopaczek czy dziewuszka:)Myslalam ze sobie poleniu*uje ale za godzinke wpada przyjaciolka wiec musze sie wziac za sprzatanie szybkie bo to nieplanowana wizyta.No i popcorn jak zwykle bede robic i jak zwykle maz bedzie wietrzyl mieszkanie bo nie lubi biedny zapachu popcornu,ale licze na to ze ma katar-rano mial:)Pozostale przyjaciolki odwiedzaja mnie w poniedzialek,czwartek i 22.12 znajomi z Holandii zjezdzaja.No wlasnie Sylwester-my na pewno bedziemy w domu a ze odkad skonczylismy remont nasze mieszkanie stalo sie bardzo popularne,to zaczeto mi sie wpraszac na sylwka...;))))Nie ma sprawy tylko nie wszyscy ze wszystkimi sie znaja,najwyzej sie poznaja,chociaz marzyl mi sie sylwester we dwoje przy milej kolacji-przyszla mama i przyszly tata :-) wiec jeszcze nie bede przyklepywac ze u nas niby cos ma byc organizowane.Choinka ubrana od 6.12-no fakt,mala jest wiec szybko poszlo;)

a tak wracając do karmienia i laktatorów dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i zaproponowała żebym pożyczyła od niej - ale jak myślicie jest to higieniczne i czy można tak pożyczać laktator?

szybko z tymi choinkami startujecie! my dopiero ok 22 grudnia ubierzemy-ale my kupujemy zywą jodłe kałkaska wiec tyle wczesniej to by nie wystała:-D

kurcze-nie mam pomysłu na prezent dla tesciów-macie jakies pomysły? najgorsze jest to ze oni wszystko maja a w tym roku jakos sie wszyscy uparli i kupują im fimy, mama tacie, tata mamie, ciotki im tez, brat meza tez...oni i tak mase filmów maja wiec ciezko kupic cos zeby sie nie powtarzało....

hejka

dzisiaj dowiedzialam sie ze w przedszkolu mojego Hubcia jakis starszak na szkarlatyne chory...zastanawiam sie czy poscic go do przedszkola w poniedzialek....ale z drugiej strony nie moge go trzymac wiecznosc....podobno dorosli zadko sie zarazaja a jak juz to przybiera ona postac anginy...

miala ktoras z was stycznosc z ta choroba?
Myfa, mój synek miał szkarlatynę, akurat pechowo bardzo groźną postać, spędziłam z nim 2 tygodnie w odizolowanej separatce na oddziale chorób zakaźnych, ale stąd wiem dużo na temat tej choroby. Po pierwsze jest mało zakaźna - tylko 7% ryzyka zarażenia się chorobą (dla przykładu ospa wietrzna ponad 95%). Po drugie dorośli rzadko chorują i jak pisałaś u nich często jest to angina - chorobę wywołują bakterie z grupy paciorkowców. Po trzecie na szczęście zwykle choroba ma lekki przebieg i dobrze leczona (antybiotyk z grupy penicylin) nie prowadzi do powikłań. A więc wszystko powinno być dobrze!
Mamusia, piękne kartki! Jestem pod wrażeniem. Czy sama nauczyłaś się je robić czy chodziłaś na jakieś kursy?

Jeżeli chodzi o święta dom mam w miarę posprzątany z pomocą mamy. Codziennie z dziećmi robię ozdoby na choinkę. Pierniczki upieczone i polukrowane. Dziś pieczemy rożki orzechowe. Prezenty kupione. Reszta przygotowań musi poczekać na męża - wróci dopiero 20.12:-( Wtedy kupimy choinkę i rzeczy do jedzenia. Barszcz nam ukisi wcześniej teściowa, karpie ma kupić szwagier. Ja niestety głównie leżąc więcej zdziałać nie mogę.

Co do sylwestra to albo go spedzimy we dwoje albo ze znajomymi (nasz pierwszy Sylwester w Irlandii a trzeci od kad tu jestesmy)zawsze lecielismy do Polski.
3Swieta poza domem:-:)-:)-( dwa lata temu Wigilia tylko we dwoje,rok temu ze znajomymi a w tym roku pewnie tez,ale nawet jeszcze nie dogadalismy sie dokladnie co i jak.W sumie mogla bym spedzic razem z mezem bo to beda pierwsze swieta jak jestesmy malzenstwem i dzidzia jest w brzuszku:-):-):-)

Choinke pewnie ubiore przed samymi Swietami,moze w Wigilie nie wiem,mala mam to szybko pojdzie.
Za tydzien w piatek mamy impreze swiateczna z pracy w restauracji i nie jak to bedzie,no bo przeciez od srody chce isc na chorobowe a nikt z pracy o tym nie wie(taka mala niespodzianka przed swietami)i nie wiem czy bedzie wypadalo isc.Najwyzej jak dam szefowi zwolnienie i bedzie mnie zapraszal to najwyzej pojde nie???Co o tym myslicie?

my też mamy jodłe kaukaską ale w donicy jak sie podlewa to stoji
My też zawsze mamy jodełkę - nie w doniczce, tylko ciętą. Przez kilka lat kupowałam jodły w donicy z myślą o przeniesieniu ich do ogródka, ale się zniechęciłam - żadna się nie przyjęła:-( Kupimy ją w niedzielę przed Wigilią i ubierzemy w poniedziałek. U mnie w domu rodzinnym choinkę ubierało się dopiero w dzień wigilijny, ale ja chcę się cieszyć nią troszkę dłużej.

reklama
....a tak z ciuekawosci zrobie chyba sobie badanie na przeciwciala rozyczki... bo niby szczepiona bylam ale niekoniecznie musze je miec..... nie wiem tylko czy to drogie badanie jak np z toxo....?
przypuszczam,ze nawet drozsze...pewnie wystarczyłaby rózyczkaIgG ,ja chcialam ospe zrobic w klasie iGg to mi w diagnostyce powiedzialy 120 zl:(

Do góry