reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

maniulka-to bierzesz to samo co moja siostra-tylko ze ona zaczynała od 75 a teraz bierze 100...bierze jeszcze cos na L i cos na M

edis...co za facet!! niestety musisz sie liczyc z tym ze jesli pojdziesz z tym do inspekcji pracy to bedzie kiepsko! nie ma siły-odbija sie na tobie prawdopodobnie ....:zawstydzona/y:

reklama
Mordoklejko - mnie to już wszystko jedno, ale może przyda się innym dziewczynom w moim zakładzie. Ja w swoim zawodzie i ze swoim wykształceniem mogłabym już od dzisiaj przenieść się do innej pracy... no, ale na razie poczekam jak dzidzia się urodzi i chyba po macierzyńskim nawet nie będę mieć chęci wracać do swojej firmy...

Edis - w takim razie ja na Twoim miejscu bym sie nie zastanawiała tylko nasłała im kontrol z Inspekcji Pracy, wystarczy tylko tam zadzwonić.
Jak kierownika pociągną osobiście do odpowiedzialności i nałożą na niego karę pieniężną to inaczej będzie śpiewał.
My mieliśmy też problem ale z wypłacaniem nadgodzin, jedna wizyta Inspekcji i nałożone na nich kary załatwiły całą sytuację

Hej!!Edis litość to zbrodnia pomyśl, że oni się nad Tobą nie litują tylko jeszcze by Ciebie wykorzystali. Wiem że kasa jest potrzebna ale zdrowie Twoje i dziecka jest ważniejsze.

Nika81 od niedawna biorę no spe 3 razy dziennie i na ten ból biodrowy nie bardzo pomaga :baffled:
edis co za ludzie wszystko tylko dla siebie siedzą na stołeczkach wyżej i mysla że im wszystko wolno a ty kochana skoro planujesz już tam nie wracać to daj im popalić i naslij kogo trzeba:tak:
modroklejka za 4 tygodnie mam mieć znowu badany poziom hormonów jak będzie ok to zostanę przy tej dawce a jak nie to jeszcze zwiększą lub zmniejszą najgorsze jest to że tu niema czasu na te próby bo dzidzia lada moment będzie już na swiecie a głównie i o nią tu chodzi,a czy twoja siostra ma problemy z tarczycą od zawsze czy jak z nią jest i czy ja się kiedys mogę z tego wyleczyć czy nikłe mam na to szanse :confused:

Hej dziewczyny.
Byłam dzisiaj w poradni diabetologicznej, wypożyczyli mi glukometr i siękłuje 4 razy dziennie :)
Co do diety to żadnych konkretów, wypytałam o kilka produktów, mam jeść drobiowe wędliny, dużo dużo warzyw, kefiry i jogurty naturalne, nie mozna mleka, oczywiscie do kawy zbozowej jest mozliwe, sporadycznie owoc, zupy bez zasmażki i najlepiej niezabielane, i na obiad chude mieso i ryby.
19go mam wizyte i wtedy pani doktor powie mi co i jak dokładniej.
Miroslava, Ty idziesz jutro. Proszę Cię zpytaj co z serami białymi bo jakis chudy twarożek mi się marzy :) z rzodkieweczką.

w razie wątpliwosci zjesc a pozniej zmierzyc cukier zbey wiedziec jak wplywa.

Dziweczyny ,a ja dzisiaj byłam w szpitalu w niemczech (mieszkam blisko granicy) dowiedzieć sie o poród.Mogę tam rodzić tylko musze sama zapłacić.Jeszcze rok temu rodziły polki i płaciła za to nasza kasa chorych ale teraz nie chca płacić i trzeba samemu.Ale i tak zdecydowałam sie że będe rodzić w niemczech.Poród sn kosztuje ok.750 euro a cc ok.1000euro.Kobieta sama wybiera czy chce rodzić sn czy mieć cesarkę.Wszystko jest na życzenie i z niczym nie ma problemu,oczywiscie znieczulenie zo też.Wolę zapłacić te pieniądze i nie cierpieć tak jak poprzednio.Kobiety które tam rodzily bardzo sobie chwalą ten szpital,na mnie dzisiaj też zrobił bardzo pozytywne wrażenie.

reklama
Do góry