reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

jeny co kazda to inaczej

Ja przyszłąm naczczo z proszkeim glukozy 50g do rozpuszczenia pobrali mi krew pożniej mialam to wypic i po godzinie miałam pobrana krew drugi raz i do domku a wyniki byly na drygi dzien u lekarza mojego nic nie płaciłam tylko 1zl za glukoze w aptece

A ja dzis jakoś lepiej tylko mam urwanie głowy bo Kuba do szkoły od wrzeznia pierwsza klasa musze porobic mu badania napisac podnanie do szkoly i je szybko złozyc masakra a na badania to takie terminy ze szok dopiero po nowym roku echhh ale nic damy rade jak zawsze o 13 30 ide po małego sie zapytam dokladnie jeszcze pani co i jak przekaze informacje moje i zobaczymy co dalej pozniej obiad zrobiłam dzis pomidorówke tak sobie moje chłopy zarzyczyli :-D lekcje z małym i tak mi dzien leci Dawid z pracy i dopiero wtedy mam luzy porobi mi masaze stup i plecow tak mnie to relaksuje hmmm uwielbiam, jutro ide do ginki zobaczymy co i jak :tak:mam nadzieje ze dobrze

reklama
Dziewczyny, widzę, ze jest duzo wątpliwosci odnosnie badania glukozy. Ja mialam pierwsze badanie wykonane zle, dlatego podzielę się z Wami moją wiedzą.
1) badanie 50 g - nie trzeba wykonywac na czcczo. Polega na pobraniu krwi, wypiciu 50 g rozpuszczonej glukozy i ponownym pobraniu krwi po 1 h.
2) badanie 75 g - wykonuje się na czczo, ponowne pobranie krwi następuje po 2 h.

U mnie pobrali mi krew po 2 h przy 50 g glukozy i lekarz nie uznal tego wyniku. Jak poszlam do laboratorium poprosic o wyjasnienia, to ostatecznie przyznali mi racje, ze wykonali to badanie niezgodnie ze standardami dla kobiet w ciąży i mialam powtorzone juz bez skierowania.
Jesli macie wątpliwosci, najlepiej w laboratirum poprosic o standardy wedle ktorych wykonują badania - wtedy od razu inaczej z człowiekiem rozmawiają:dry:

modroklejka fajnie że sobie troszkę odpoczełas na pewno było miło :-)
Sara27 z moimi biodrami też cos ostatnio się dzieje i nie mogę spać na boczkach co bardzo lubie ale później nie mogę się podniesc taki ból :-(
co do badań na cukier faktycznie u każdej inaczej dziwne to:baffled:
ja dzisiaj na pierwszej tabletce tego hormonu tarczycowego na razie czuję się dobrze i mam nadzieje że mi tak zostanie :happy:

miotlica możesz na gardło stosować tantun verde (ja stosowałam w tabletkach, bo sprey nie dzialał) i profilaktycznie zapodaj sobie wapno (np calcium C), rutinoscorbin też możesz brać i oscillococcinum. Ja niedawno umierałam na gardło, do tego doszedł kaszel i na kaszel piłam syrop z cebuli i czosnku. Bleeee:baffled: ale pomogło

Teoretycznie - jestem w pracy.
Praktycznie - siedzę w pokoju socjalnym i ryczę... a właściwie dochodzę do siebie bo ryciu! Wkurzyłam się na kierownika działu płac u mnie w pracy bo poszłam do niego upomnieć się o ponowne naliczenie wynagrodzenia za poprzedni miesiąc (już trzeci raz w tym miesiącu, ale tym razem z pismem). Gdy powiedziałam że wg tego co sama sobie wyliczyłam i przepisów kodeksu pracy moja pensja powinna być wyższa... W moim zawodzie niestety część zarobku to dodatek za pracę w godzinach nocnych (pielęgniarka). Wg prawa nie wolno mi w takich godzinach pracować ale pracodawca musi wypłacać mi dodatek wyrównawczy ponieważ nie mogę mieć niższego niż wcześniej wynagrodzenia. Niestety pan kierownik zachował się tak, że lepiej nie mówić. Powiedział mi jako komentarz, że chyba nie myślę, że "za darmo będą mi płacić"...:szok: A jak mi nie pasuje to zawsze mogę iść na zwolnienie. Aha, pisma też nie przyjął...

"Wyżej" to mam prezesa, ale on jeszcze gorszy niż ten kierownik... Zostaje mi chyba tylko inspekcja pracy i chyba faktycznie tam się odwołam. A co do zwolnienia to chyba wytrzymam jeszcze do poniedziałku i jak będę na wizycie u swojego ginekologa to zgodzę się na l4 (miesiąc temu chciała mi dać żebym sobie odpoczęła a ja głupia chciałam być "lojal" wobec firmy i odmówiłam zwolnienia :angry: ). Zresztą już byłam na zwolnieniu od połowy sierpnia do 20 października, bo mi lekarka kazała jak najwięcej leżeć, uważać na siebie, ponieważ w listopadzie zeszłego roku poroniłam w 9tyg. i właśnie na dyżurze w pracy...

reklama
modroklejka fajnie że sobie troszkę odpoczełas na pewno było miło :-)
Sara27 z moimi biodrami też cos ostatnio się dzieje i nie mogę spać na boczkach co bardzo lubie ale później nie mogę się podniesc taki ból :-(
co do badań na cukier faktycznie u każdej inaczej dziwne to:baffled:
ja dzisiaj na pierwszej tabletce tego hormonu tarczycowego na razie czuję się dobrze i mam nadzieje że mi tak zostanie :happy:

MAm to samo :eek: jak usne na boku i sie na monent przebudze to czuje sie jak by mnie ktos kijem w biodra nawalałdo tego przewaznie w nocy dochodzi pełny pęcherz i wtedy ledwo dobiegam do łazienki:tak: jedno naklada się na drugie i coż podobno powinno się brac nospe dosc często w ciązy nawet 3 razy dziennie bo ponaga na wszelkie bole. Ciekawe...

Do góry